Kontrolka płynu hamulocowego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po tej zimie wszystko się psuje. Mam taki objaw jak gwałtownie zahamuje tzn. z piskiem zaświeca mi się kontrolka płynu hamulcowego i za jakieś 10 sek gaśnie - płytu jest pełno - co to może być??? Mam zwykłe hamulce a nie lukasy

Uuuu a gdzie jest wogole ta kontrolka bo ja jak mialem malo plynu to mi sie nic nie zaswiecalo

Ta sama kontrolka jest chyba od poziomu oleju więc jego też możesz sprawdzić - a przy hamowaniu może być dlatego, że auto nurkuje i się zmienia minimalnie poziom.

No to ja mam tak w moim fiacie tylko że mi się zapala lampka oleju!! A jest to wynikiem jego niskiego poziomu i wcześniej wspomnianego nurkowania samochodu oraz odsłonięcia czujnika poziomu!! A to dlatego że u mnie prawie zawsze jest MIN!!!

u mnie jest tak że jak jest mało płynu hamulcowego to zaświeca sie kontrolka od ręcznego.
z tego co sie orientuje niema oddzielnej kontrolki od hamulcy no chyba że masz klocki z czujnikiem

właśnie ta kontrolka się zaświeca, ale ręzny jest nie zaciągnięty tylko dlaczego skoro płynu jest ok???

sprawdz czy masz zapowietrzony uklad hamulcowy,przy roznicy cisnien czujnik w ukladzie wskazuje usterke

Raczej nie bo pedał hamulaca jest wysoko i hamowanie też jest raczej skuteczne