MotoNews.pl
4 Białe felgi, chlapacze i atrapa :) (44023/12)

Białe felgi, chlapacze i atrapa :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie jutro maluję felasie na biało( farba jedynka za 11 zeta alkidowa polecam dobrze kryje i ładnie się błyszczy starczy na 5 felasi jeszce zostanie 1/5 puchy)na biało bo moja była przed zimą malowana chromem w spraju i teraz to złazi i wogóle się nie błyszczy tylko jest matowe , do tego bym zapodał jakieś chlapacze białe - no własnie chce to zrobic z jakiejś wykładziny podłogowej bo jest tania , wiem że mozna kupic gotowe chlapki np w Jacky ale kosztuja na pewno więcej niż kawałek wykładzinki, tylko sie zastanawiam czy taka wykładzina w ogóle istnieje biała Na felasi może zapodam te dekielki chromowane jak je kupię w sklepie i będą tanie.
Myśle że białe fele, atrapa i chlapacze będą fajnym kontrastem dla czerwonego koloru ładzianki.

Zamiast chlapaczy rzeźbionych z wykładziny polecam znane już przez wielu klubowiczów chlapacze z tworzywa ( Chyba PCV) Takie dość sztywne, czarne z napisem -LADA- . Są w sklepie skorpiona za ok. 15 PLN komplet przód i tył. Wyglądają bardzo elegancko, komponują się z krzywizną błotnika i mało rzucają w oczy , a swoja rolę spełniają . I pasują bez zastrzeżeń.

No tak ale ja chce chlapacze a'la styl WRC i rajdówek a one maja takie białe, a chlapacze to ja mam oryginalne gumowe na tyle takie z gumy z logiem łady, a chec wymienić na białe dorabiane z wykładziny białej bo bedą sie ładnie komponowały z białymi felasiami i atrapą

Chlapacze z wykładziny??? Ratunku! Nie rób krzywdy Ładnej!

Cytat:
2004-03-31 16:50:39, vulcanor pisze:
No tak ale ja chce chlapacze a'la styl WRC i rajdówek a one maja takie białe, a chlapacze to ja mam oryginalne gumowe na tyle takie z gumy z logiem łady, a chec wymienić na białe dorabiane z wykładziny białej bo bedą sie ładnie komponowały z białymi felasiami i atrapą

A czy będziesz robił coś z motorkiem i zawieszeniem aby auto pasowało do tego stylu WRC ?

Cytat:
2004-03-31 17:13:35, krycho pisze:
Chlapacze z wykładziny??? Ratunku! Nie rób krzywdy Ładnej!

Ja nie robie krzywdy ładnej tylko ją upiększam, afele białe ma wiele aut w klubie i nie maja przeróbek silnika ,a chlapacze biale bardzo ładnie wyglądają i mozna kupic już gotowe takie w sklepach tuningowych i tez są z takiej wykładziny jakby, a ja chce kupić kawałek wykładzinki białej i sam sobie zrobię
A ta wykładzina jest dobrym materiałem na chlapacze, a na pewno ładniej wyglądają jak te gumowe zwykłe albo te plastikowe według mnie i widziałem w innch autkach i tez ładnie wyglądały z czerwonym kolorem nadwozia np . w cinqecento,
Acha a do tego dojdzie atrapka na biało i bedzie gites , jeszce tylko tłumiczek jak bede miał kase jakis sportowy, ciemne szybki z tyło i bedzie lux.

Sorry za porównanie ale to pachnie wiejskim tuningiem
Jak dlamnie to będzie to kiepsko wyglądać.

No mam nadzieję,że zrobisz to z gustem.
Ale mam delikatne obawy by nie wyszło tak, jak mówi Bod...
Moim zdaniem klasyczna Łada jest najpiękniejsza, bez tuningów i innych udziwnień...

Co do felg to może isię komuś nie podobać ale lepiej mieć takie felgi(białe) niż zardzewiałe trzymające się tylko opony z kapslami połamanymi z każdej strony trzesącymi się podczas jazdy.A chlapacze na biało rzecz gustu i tak wiecznie brudne.małem z tyłu takie z aluminiowym znaczkiem łady(oryginał niemiecki jeszcze z ceną w markach) teraz został mi się 1 bo urwałem kiedyś.jak były nowe ładnie błyszczały a po roku nie do umycia.takie komplety z plastiku z napisami są o wiele lebsze i czarne.

Vulcanor - zajmuję się zawodowo wykładzinami podłogowymi, ale żadna (oprócz zastosowania w bagażniku jako dodatkowa warstwa chroniąca oryginalne tapicerki przed zniszczeniem) NIE NADAJE się na chlapacze - wierz mi sam wywalisz to po dwóch tygodniach
Szkoda zdrowia i czasu.Jesli już tak bardzo chcesz polecam Ci mimo wszystko (nawet białe) chlapacze jakie można dostać w sklepach tuningowych, albo takie wałśnie orygianlane od ładzianki
Pozdrówki
Paweł
Białę felgi-jesli łądnie pomalowane są Super

Oczywiście również nie mam nic przeciwko białym felgom, ładnie to wygląda (vide Ładna Leszka!)
Ale, na Boga, nie rób chlapaczy z wykładziny!!! Pliz!

Chlapacze z wykładziny, a spoiler z płyty wiórowej....
Boszeee....Taniej ( bo straty moralne są niepowetowane) i profesjonalniej kupić dedykowane ładzie gustowne chlapacze. To WRC nie było i nie będzie Prędzej UFO z białymi chlapaczami

Tak poza tym, to na Twoim miejscu zostawiłbym atrapę chłodnicy również bez zmian (czyli srebrną!)

Własnie przeglądam w necie oferty chlapaczy i jacky ma cos takiego tuning.pl w sklepie za 50 zeta ponad, białe chlapacze 3mmm grubości, i nie rozumiem czemu to łada by miał być UFO ztakimi chlapakami, poza tym chlapaki fabryczne i te plastikowe nie pomaluje na biało bo to dopiero byłaby wieś tuning,spojlerów nie mam zamiaru zakładać, a poza tym utrzymanie chromów w ładnej w idalnym stanie jest niemożliwe-szczególnie atrapy która po zimie wyglada paskudnie , jeszce jakby ona była z metalu i pochromowana to byłoby ok ,a tak pochromowany plastik jest do dupy i nie mam zamiaru kupować nowej za ponad 100zł, do tego nie kazdy lubi styl klasyczny czyli chromy itp. WRC to może nie jest i nie będzie ale wyrózniać sie chyba można, na pewno atrapy białej nikt w klubie nie ma to ja będę pierwszy heehe do tego felasie a o chlapakach sie pomysli musze objechać parę sklepów z wykładzinami, widziałem np w conforamie fajne wykładzinki imitujące blachę ryflowaną i chrom i na pewno to nie były wykładziny do domu bo kto by sobie takie cos w domu układał
Acha ma ktoś zdesie pomalowane na inny kolor niz fabryczne mają tzn. zamalowane te chromy i tą listwę gumową?

rety, nie zjezdzajcie takl chlopaka, jak chce cos zrobic....
jesli u sie spodoba, to najwazniejsze. Nam nie musi. Aczkolwiek, Vulcan, biala wykladzina mysle dosc szybko sie zniszczy. Proponowalbym ciemnoczerwone... zreszta, wykladzina tania, moze pokombinowac z kolorkami. Biale teraz, na jesien zmienisz na inne... Czemu nie. Ale wykladzina za dlugo nie bedzie ladna. Sam zobaczysz.

a ja z kolei poluje na popularne w latach 80-tych chlapacze w szachownice - czarno-biale kratki, najlepiej jeszcze z kultowym odblaskiem. taki gadzet z epoki, podobnie jak galka biegow z zalakowanym blyszcacym rolls-roycem wewnatrz.... i piesek kiwajacy glowka, a w akumulatorze super-takon (kto to pamieta???)

Ja to pamietam , mój wujek w syrenie miał chlapki z szachownicą i odblaskiem własnie, ta gałke z rolsem widziałem u gościa w 125p taka żółtawa a wśrogko samochodzik wtopiony taki złoty, na giełdzie tz kiedys widziałem taką i na allegro chyba, pieska kiwajacego głową tez widziałem a co to jest ten takon w akumulatorze?

takon to byl "cudowny" srodek do akumulatora. Takie zielone ampulki. Ale chyba nie byl za dobry, bo zniknal..
a za smarkaty bylem, zeby poznac jego sklad. To bylo gdzies kolo 1983-85....

Cytat:
a ja z kolei poluje na popularne w latach 80-tych chlapacze w szachownice - czarno-biale kratki, najlepiej jeszcze z kultowym odblaskiem.

Oj, faktycznie pamietam bylo cos takiego! Az sie lezka w oku kreci...

Super takon to nie był czasem środek do usczelniania ogumienia???????? Miałem w rowerze a ojciec w komarku taki zielony glut psiknięty w dętki. Moge coprawda niepamiętać, bo byłem wtedy bardzo smarkaty ale wiem, że nie dało się później takiej dętki kleić, bo "glut" przeszkadzał.

A ja mialem kiedyś zadużo chromi i akurat napatoczyły sie mi chlapacze ( te gumowe z logiem lady ) na chlapacz nakleiłem tasmę potem żyletą wyciąlem logo i pomalowałem chromem efeky REWELACJA przypuszczałem ze sie skruszy ale nawet po roku czasu sie trzyma (niewielkie odpryski) , zawsze można pomalować jeszce raz .Na pewno wam by sie spodobało pokazał bym zdjęcie ale jako kandydat narazie nie wiem jak sie je umieszcza Pozdrawiam.