| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SCHIL Miłośnik FSO Polonez Łódź | 2004-03-31 16:45:25 To nie są te same wałki (powiedz tym mechanikom aby zerknęli do książki) wałek od zwykłego (GLE) można założyć do plusa ale od plusa do zwykłego nie można założyć (bo nie będzie napędu pompki paliwowej), to tyle co mi się przypomniało. |
Fsoliebhaber Gdańsk | 2004-03-31 18:14:54 Ponadto mają rożne krzywki i inny wznios (wiem bo jestem w temacie sam szukam wałka ) |
![]() Radzio75 Polonez caro + Warszawa | 2004-03-31 18:48:52 Co się stanie jak zostanie założony wałek standardowy do silnika z hydrauliką? |
Analyzer Polonez Caro Warszawa | 2004-03-31 22:52:34 A ja mam nowiutki wałeczek GT prosto od Świątka |
herek Fiat 125p Apollo Green Grodzisk | 2004-04-01 02:46:09
sam chciałbym znać odpowiedź na to pytanie (walcze z hydrauliką na gaźniku niedługo będę dalej kombinował...i chyba zostawie na zwykłym wałku, zobacze co się będzie działo po ok 1000km. |
SCHIL Miłośnik FSO Polonez Łódź | 2004-04-01 11:26:50
Powinien działać normalnie |
Mrozek Miłośnik FSO 2 x PN i pare innych ... blisko Wrocka ;) | 2004-04-02 03:13:19 A takiego wała, że będzie działał normalnie – w 3mig’a zetnie krzywki i w pizdu pójdą drogie popychacze hydrauliczne. Niech nikomu nie przyjdzie do głowy zakładać zwykłego wałka do silnika z hydrauliczną kasacją luzów zaworowych – kilku już tak, z oszczędności lub braku właściwego wałka pod ręką, zrobiło, potem tego żałowali. Zarysy krzywek wałka hydraulicznego są inne (obłe – bez prostych przejść) i wykonane z dużo większą dokładnością niż wałka zwykłego, same krrzywki są też twardsze i tylko taki do silnika „hydraulicznego” wolno zamontować. Na marginesie pisząc – do ciemnej d... z nimi. Osobiście wolę regulację tradycyjną – chociaż wymagającą regularnej obsługi, ale za to dużo niezawodniejszą. Kto słyszał mój silnik ten wie, że można luzy ustawić na tyle dokładnie, że o żadnym „tykaniu” mowy nie będzie. |
adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2004-04-02 08:55:30 Walek zwykly zupelnie nie nadaje sie do silnika z hydraulika. Tam nawet sa mocniejsze sprezyny zaworowe co tez mocniej obciaza walek rozrzadu. Reszta wynika z opisow przedmowcow. Na marginesie pasek rozrzadu tez musi byc wzmocniony przy hydraulice.
Nie kombinowac wiec i zakladac czesci do hydrauliki przeznaczone! Pozdrawiam Adamus |