Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() mar125 (M) Furious Moderator 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2004-04-01 19:01:10 gaźnik??? a co niby mialo by mu być???
moje autko milo chyba 76tyś(jak zakładałem LPG) a jak zmieniałem silnik koło 100tyś(i silnik był w dobrym stanie.!) i nic sie nie działo!!! |
![]() bimber1 (S) Furious Moderator kant Kraków | 2004-04-02 00:16:11 jesli gaznik nie wytrzyma to mozna go Wymienic ![]() ![]() ![]() |
![]() Bajpass Fiat 126BIS Kraków | 2004-04-02 00:27:32 Dziadek ma poldka ktory byl wczesniej wlasnoscia mojego ojca (on zakladal instalacje gazowa), samochod ma przejechane 90 tys. w tym 50 tys na gazie i wszystko jest OK, samochod jest bezawaryjny!!! Moim zdaniem wazne jest to gdzie sie zaklada instalacje i gdzie sie tankuje, nie warto zbytnio oszczedzac, wazne jest zeby instalacja byla dobrej firmy, a zaklad ktory ja montuje byl porzadny tzn z renoma na rynku.
Pozdrawiam Bajpass |
![]() MAGNUM 125 Reda | 2004-04-03 00:55:28
to po co wymieniałeś silnik skoro był dobry?masz go jeszcze? chyba ż eto było juz dawno temu to lipa..ja właśnie szukam silnika w dobrym stanie (polonezowskiego) |
![]() Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-04-19 19:16:32 koszt instalacji do silnika gaznikowego to ok 1050 - 1150zł przy zbiorniku toroidalnym placi sie 150-200zł dodatkowo
gdy zakladalem gaz mialem przebieg 145tys km, na gazie chodzi lepiej niz na beznzynie, nie zauwazylem zadnych skutkow ubocznych, gaz to bardzo dobre rozwiazanie do lekko zuzytych silnikow np. w gazniku mam luzy na osiach przepustnic ze na paliwie na wolnych obrotach chodzi nierowno i po pewnym czasie sie zalewa, a na gazie gdyby nie to ze nie ma wtedy ladowania to silnik spokojnie moze chodzic na 500 obr/min spalanie mam gdzies ok 10 do 12 litrow na 100km i to przy energicznej jezdzie zadne tam mulenie |
![]() Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2004-04-19 19:22:17 A ja mam ostatnio u siebie problem podczas jazdy na gazie ( na benzynie nie sprawdzałem bo jest sucho ), otóż podczas ostrego wchodzenia na wysokie obroty słuchaj głuchy wybuch ! Samochód nagle ma chwile zawachania i później znów normalnie jedzie. Na niskich obrotach nie ma takiego objawu. Sprawdzałem czy przypadkiem nie poluzował się gaźnik czy kolektor ssący ale wszystko jest ok. Przewody WN również poddałem kontroli ![]() Ktoś ma jakiś pomysł ?! |
![]() M-U-S-T-A-N-G BMW E32 Kraków | 2004-04-19 21:05:51
Koniu..od miksera na gazniku odchodza dwa przewody gumowe..a pozniej powinien byc trojnik z dwoma pokretlami..moze powinienes tam cos podkrecic..ale lepiej zeby Ci to w zakladzie zrobili...jak cos to moge polecic zaklad..pozdroowka |
![]() Peyo125 F&F Sympatyk Smok Wawelski © & Janosik | 2004-04-19 22:25:33
No , to akurat było dobre ![]() Silniki eksploatowane na gazie muszą czasem troszkę pojeździć na benzynie , bo zaworom potrzebny jest ołów , ( starsze konstrukcje silników tak musiały mieć ) i dlatego mówi się , że nie wytrzymują trudów eksploatacji na gazie , bo później przepuszczają kompresję itd... Ale ogólnie jeśli będziemy prawidłowo się obchodzić z motorem na gazie , to napewno nam długo posłuży... Pozdro 4All |
![]() Peyo125 F&F Sympatyk Smok Wawelski © & Janosik | 2004-04-19 22:42:16
Ale nie napisałeś z jakich obrotów tak sie dzieje , podczas jazdy np.: 2500 obr i dno i wtedy zaczyna kichać , czy jak ??? A Ty przecież masz gaźniora z drugą na podciśnienie , to one tak często mają ... ![]() Pozdro [ wiadomość edytowana przez: Peyyoo125 dnia 2004-04-19 22:44:29 ] |
![]() Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2004-04-19 22:46:22 Peyoo
Bywa różnie prosze ja Ciebie ![]() Ostatnio nic nie robiłem przy silniku prócz wymiany kopułki i wymiany modułu. pozdrawiam |
Makaveli Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2004-04-19 22:48:27 Sam się zastanawiam nad instalacją LPG w fiaciorze '84. Mam do wzięcia na preferencyjnych warunkach Fiacika IGŁĘ ![]() Tylko właśnie obawiam się o gaz... Wg mnie szlag trafi silnik...A bez gazu u mnie ani rusz... Dziwię się niektórym - piszecie takie głupoty że niby gaz jest dobry do silników z dużym przebiegiem. Bez przesady proszę ![]() Jak kogoś interesuje Fiacior w świetnym stanie zapraszam do obejrzenia fotek Kredensik a potem info na priva. |
![]() M-U-S-T-A-N-G BMW E32 Kraków | 2004-04-19 23:03:13
Kurcze jakbym mial kase to bym go chetnie kupil, bo jest sliczny!!! tyle ze ja nie wyrabiam na swojego..a co dopiero wyrabiac na dwa..to raczej nie bardzo ![]() ![]() |
![]() bimber1 (S) Furious Moderator kant Kraków | 2004-04-19 23:58:48
Ładny fiacik no i ma przepiekny kolor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() sFiatowiec F&F Sympatyk 125p; 126p Częstochowa | 2004-04-20 08:14:56 instalację gazową powinno (!!) sie zakłądac do silnika o mały zurzyciu... do silnika o duzym przebiegu nie warto ponieważ szybko się rozszczelni (straci kompresję) a to za sprawą wypalania nagaru i wypłukiwania przez olej wszelkich śmieci z silnika, poniewaz przy spalaniu gazu nie powstaje coś takiego jak nagar, a juz istniejący w wyniku wysokiej temperatury się dopali, olej w takim silniku jest czysciutki i ma miodowy kolorek (brak zanieczyszczeń) ... jesli jestem w błędzie niech mnie ktoś poprawi... |
![]() Poramancza F&F MEMBER 125p jaworzno | 2004-04-20 23:57:01 w mojej okolicy gaz chodzi po 1000 do 1300zl
a co do chwil zastanowienia u konia to moze trzeba looknac na zaplon i przyjrzec sie dokl. aparatowi mozesz tez miec stare swiece ale nie sadze |