Czy to dużo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Założyłem istalacje LPG gaznikową do skody favorit bujam się na niej 3 miesiące, pali mi 27l na 225km wydaje mi się że dużo. co wy o tym sądzicie ( i w czym tkwi problem)

Weź założenie, że na gazie powinno Ci auto palić do 25% więcej niż na benzynie. Lecz jest to max. wariant, przy dobryma ustawieniu tyle samo co na benzynie.

Chyba w normie . Mi pali 35 litrów na 270 kilosów co daje tak 13 litrów z hakiem na 100km przy silniku 2.0 a japończyki podobno najmniej palą na gazie.

Hihi, mi pali nawet 35 na 200. Gaz bywa bardzo ulotny

Wg mnie trochę dużo ja mieszczę się w 9l/100 km max w trasie
7l/100km . Może masz cegłę w bucie? Pozdrawki

andy spalanie w favoritce 8,3 litra na 100 to chyba nie jest za dużo.
jeśli ci paliła 6,5 ltr benzyny to jest prawidłowe spalanie.

z tego co obliczyłem to mu pali 12l/100km. a przy silniku 1.3 to na prawde jest dość sporo

W Favorit 12 litrow, raczej sporo. Chyba, ze ja mocno meczysz.

Moje samochody zawsze wiecej palily niz inne, ale wynika to roczej z mojego stylu jazdy niz z problemow z instalacja:

Kilka przykladow spalania LPG:

Vectra B 1.6 100HP, instalka Bedini z silnikiem krokowym:
min 10, max 16, srednio w miescie 14

Omega B 2.0 136HP automat, instalka Elpigaz z silni. krokowym:
min 12, max 18, srednio w miescie 15-16

Omega B 2,5 V6 170HP, sekwencja Zavoli + listwy Matrix:
min 11-12, max 16, srednio w miescie 15

Slyszalem opinie, ze przy malych silnikach zuzycie LPG do benzyny jest o ok 20% wyzsze. Przy duzych silnikach roznica ta potrafi zmalec nawet do 10 i mniej %. Potwierdza sie to w mojej Omedze. Przed zagazowaniem palila 14 benzyny a teraz pali 15 LPG!!!!

pozdro
3

[ wiadomość edytowana przez: 3 dnia 2004-04-05 14:22:04 ]

Mi hultaj pali sredni przez zime w miescie ok 13l/100 a na trasei ok 9l/100 km

Moje autko pali średnio 13-14 l/100 w mieście. Ostatnio w trasie spalił mi 8.5

przypominam ze w Favoritce jest silniczek 1.3 od kosiarki ..wiec na moj gust to kwestia regulacji - that's all folks..

moim kantem na 27L gazu zrobilem 177km czyli gdzies 15litrow na 100....

ale favoritka pali ok.8L wiec gazu nie powinna jakoś bardzo duzo wiecej.. chociaz zalezy jak wyregulowane i jak kto jezdzi.. reasumujac.. jesli masz ciezką giczałe to 12L jest ok. jeśli jeździsz spokojnie to jedź na regulacje

A mi pali 11,5 na 100 km, benzynki palił 8l i co wy na to silnik 1.8T 150 KM, i co ciekawe bez różnicy w jaki sposób jeżdże czy ostro czy spokojnie ale uważam że za dużo
Pozdrawiam

..ale ty chyba nie masz I generacji instalki i chyba inaczej wygląda regulacja

a moze mi ktos pomoze?? Moja favorit pali 16l ma 100 po miescie a w trasie 8l. spalaniew trasie jest cacy ale co z tym miastem?? Wszytsko co moznabylo juz powymienialem. jedyne co mnie teraz zastanawia czy mam dobrze zalozony reuktor jesli chodzi o polaczenie z plynem chlodzacym. bo mam tak ze mam go wpietego w dwa weze ktore leca do nagrzewnicy a reduktor jest po drugiej stronie auta. i miedzy tymi dwoma wezami a reduktorem jest ok 1,3m weza.czy tak ma byc??? Prosze Pomóżcie!!! Croma licze na Ciebie

kup sobie ocieplenie na rury zpomniałem jak się nazywa zmniejsza straty ciepła. W favoritce w masce silnika można drugi silnik założyć i może jest za duże chłodzenie.

Cytat:
A mi pali 11,5 na 100 km, benzynki palił 8l i co wy na to silnik 1.8T 150 KM, i co ciekawe bez różnicy w jaki sposób jeżdże czy ostro czy spokojnie ale uważam że za dużo
Pozdrawiam

o kurde,to ja chyba jeździć nie umiem,bo mi w mieście tylko raz udało się zejśc do 15l/100km-benzyny- w pasacie b6 z takim silnikiem

Cytat:
2005-03-27 19:33:26, pomora pisze:
a moze mi ktos pomoze?? Moja favorit pali 16l ma 100 po miescie a w trasie 8l. spalaniew trasie jest cacy ale co z tym miastem?? Wszytsko co moznabylo juz powymienialem. jedyne co mnie teraz zastanawia czy mam dobrze zalozony reuktor jesli chodzi o polaczenie z plynem chlodzacym. bo mam tak ze mam go wpietego w dwa weze ktore leca do nagrzewnicy a reduktor jest po drugiej stronie auta. i miedzy tymi dwoma wezami a reduktorem jest ok 1,3m weza.czy tak ma byc??? Prosze Pomóżcie!!! Croma licze na Ciebie

jak kupilem swoja skode i zagazowalem to palila mi(ogolnie miasto i trasa) 8-8.5/100 300-310 km przejezdzalem na 25 litrach gazu ale teraz juz nie jest tak wesolo pali 9.5-11/100 na 25 przejezdzam 250-260km,jezdze spokojnie bez gwaltownych przyspieszen i max.predkosci.mam zalozony mixer fi32mm.przewaznie sam jezdze,nie wiem co jest

coś wtym chyba jest. U kumpla w favoritce zimą mimo ogrzewania na max było cholornie zimno. Oczywiści skodzina zagazowana. Ile paliła nie wiem.