Konsola : Janow 2:0

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Drugi raz poddałem się podczas wyjmowania konsoli środkowej Odkręcam śruby, wyjmuje popielniczke i schowek, potem ruszam, szarpie i nic. Myślałem że nie mam 2 lewych rąk ale tutaj wymiękam. Nie chce nic urwać, liczę na Was.

Jak wyjąć konsolę? Chcę ją wysunąć aby prykręcić radio do kieszeni od srodka.

jesli wyjales popielniczke i schowek to zakladam ze wyjales tez dolna czesc konsoli czyli ten kawalek gdzie jest gniazdo lewarka dzwigni zmiany biegow..jesli nie to z tego co pamietam robi sie to tak ze zaczynasz od tylu czyli od tego konca gdzie jest reczny ten czarny plastik jest zamocowany do szarego tunelu na 2 zapinki metalowe i sciaga sie normalnie przez podwazenie np srubokretem..co do wlasciwej konsoli czyli tam gdzie radio i nawiew to sam nigdy tego nie zdjalem..powini sie wypowiedziec ci ktorzy malowali konsole ale moze to pomoze http://www.elcats.ru/daewoo/section.asp?uz=0&par=2EE000C8&model=espero oraz ewentualnie to http://www.elcats.ru/daewoo/section.asp?uz=0&par=7DF000C8&model=espero

a swoj droga moze to glupie pytanie..ale po chcesz przykrecac radio..jesli ma to sluzyc jego lepszemu zabezpieczeniu przed kradzieza to moze sie to jedynie skonczyc polamaniem deski przez ewentualych zlodziei..no ale moze chodzi ci o cos innego..tak czy owak mam nadzieje ze choc troche pomoglem..powodzenia

Dzieki qbaj!
troche mi sie rozjasnilo. Sprobuje pokombinowac z boczkami konsoli, moze tam jakos podejde albo podwaze.

Co do radia tez tez mam mieszane uczucia. Ostatecznie stwierdzilem, ze jesli w koncu znajdzie sie ktos kto bedzie chcial sprawdzic dzialanie alarmu, to dobrze by bylo jakby radia w prosty sposob nie wyszarpal majac na to kilkanascie sekund. Jesli z kolei czasu bedzie mial wystarczajaco albo uciszy alarm to moze byc demolka deski + jakas zemsta...
Nie wiem co gorsze a co bardziej prawdopodobne...

daj sobie spokuj z przykrecaniem radia
taniej cie wyniesie nowe radio niz konsola w razie jakby ktos sie bardzo uparl zeby radio od ciebie "kupic"
najbardziej prawdopodobne w takim przypadku demolaka radia.demolka deski a jak sie bardo wkurzy to rzuci paczke zapalonych zapalek do srodka i jakas szmate
i po samochodzie
tak gosciowi kiedys poldka spalili plus jeszce trzy samochody po boku

wluz na zaczepy fabryczne i czec
nie kombinuj za mocno