MotoNews.pl

[126] nie wkręca się na obroty...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hmm ostatnio dzieje mi sie cos dziwnego gdy odpalam malca, nie chce wejsc jakby na obroty, niby rozrusznik kreci, ale slychac chwile chodzenia i zdycha, chodzi przez sekunde moze 3 i gasnie, i raz zaskoczy a raz akumulator w koncu pada, czyzbym moze mial za niskie obroty i ciezko mu sie wkrecic? a moze wina rozrusznika albo gaznika(zabrudzony) ale jak juz zapali to chodzi normalnie nie wiem co sie dzieje. Pozdrawiam...

[ wiadomość edytowana przez: schwepes dnia 2004-04-03 23:51:56 ]
[ powód edycji: REGULAMIN ]

sprawdz zaplon , czy nie masz syfu w filtrze paliwa , i jak masz stare to kup nowe kable co ida z cewki do swiec , albo zobacz czy te co masz aktualnie sa dobrze doscisniete do siwecy . . tak mi sie wydaje ze moze byc ta przyczyna . .a obroty mozesz se podkrecuc ta srubka co jest przukrecona linka gazu ta srubka jest na sprezynce takiej . . - ale ja to umiem wytluamczyc - niech mnie . . .;p

stasiu hehe umiem podkrecac obroty) a kable mam nowe, filterek tez zaplon ustawiany mialem miesiac temu i raczej nie ma problemu ale jutro sprobuje docisnac kable do swiec moze faktycznie sie luzuja

poratujcie cos, filmik ponizej z problemem.
http://comar.neostrada.pl/no.wmv

nic nie pisze , nie bede poprostu sugerowal odpowiedzi.

u mnei jest tylko audio a i glosniki w lapie keipskie, napisz dokladnie co i jak na priva to cos sie wymysli

było dobrze i się popsuło czy tak od założenia ??

ok kur...mam tak samo tylko ze silnior full seria...jak depne mu czy na zimnym czy goroncym tak gwałtownie dodam gazu to wlasnie jest taki efekt...sam niewiem co to kuła.zeby sie wkrecał trza powoli i stopniowo gaz wciskac

Cytat:
2006-09-07 20:17:40, pavlus pisze:
było dobrze i się popsuło czy tak od założenia ??

bylo dobrze. jedynie wymienialem ostatniio lewa czesc silnika bo popekala z alternatorem

Cytat:
2006-09-07 22:51:13, qbara pisze:
ok kur...mam tak samo tylko ze silnior full seria...jak depne mu czy na zimnym czy goroncym tak gwałtownie dodam gazu to wlasnie jest taki efekt...sam niewiem co to kuła.zeby sie wkrecał trza powoli i stopniowo gaz wciskac

to u ciebie chyba zalewa go poprostu. moze za duze dysze.

comar mi to wyglada na to ze nie dostaje paliwa kombinowales cos przy pompce??

paliwo jest. on nawet przy lekkim dodatniu gazu sie dusi. gaznik odrazu mowie ze mozna wykluczyc.

to juz nie wiem. Moze profilaktyczne czyszczenie gaznika cos by pomoglo

jak dla mnie to jemu brakuje powietrza

jak dla mnie to iskra gdzie lazla wpizdu. juz chyba zrobione, na wolnych sie juz normalnie wkrecal. dzis jeszcze potestuje.
a i objaw byl taki tez ze ciezko zapalal.