Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-04-04 13:27:16 No cóż to nie pierwsza taka opinia o polonezie,wytyczana przez "obiektywne" publikacje |
![]() 4971 Miłośnik FSO FSO 125P 1,5L Wodzisław Sl. | 2004-04-04 13:38:09
...a mit pekającej szyby w Atu pozostanie juz chyba na zawsze w narodzie... Miałem Atu z początku 1996 (seria próbna), wszyscy pytali ile juz szyb tylnych wymieniłem, a ona ni ch... nie chciała pęknąć !!! ![]() |
mati_lecha Miłośnik FSO Poznań | 2004-04-04 14:45:31 Co do 1.6 to podobno były już w 1979 roku. Przynajmniej tak mówił mi mechanik , który miał takowego w tym roku. |
![]() Jojo Miłośnik FSO SI /PF 125 '77 Warszawa-Bemowo | 2004-04-04 14:51:57 a dzis na żeraniu było sporo poldków, jeden nawet kombi z 2002 roku za 14 tysiaków, ale był też golf II 1,3 z 87 roku za 9,5 tyś ![]() |
![]() Yoshi81 523I Łódź | 2004-04-04 15:18:37 Ja bym kupił Golfa ![]() ![]() Co do 1.6 w 79 nie moge to uwierzyć ![]() |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-04-04 18:40:23
I to jest piekne ![]() Tylko nie wiadomo jak długo te części będą dostępne-juz teraz z niektórymi jest problem. |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-04-04 19:38:22 co do awaryjności jak na 18 letnie auto katowane przez 2 samobójców to nie jest tak żle chociaż ostatnio zaczyna troche niedomagać ale to zewzgledu ze silnik wreście ma znamionowa moc i wystawia jego stare blachy na potworne katusze
są to drobiazgi ale troche denerwują i zostaną szybciutko usuniete |
![]() zenolop Polonez1.4 16V DOHC Warszawa | 2004-04-05 14:09:33
Poprostu napisali to co większość czytelników chciała przeczytać. Gnojenie produkcji FSO, czy w ogóle gnojenie tego co polskie, jest od dawna praktykowaną normą. W tym konkretnym przypadku właściciele leciwych aut produkcji obcej mogą się czuć dowartościowani. A dodatkowo dołeczek wykopany pod krajem Polska stał się nieco głebszy... W odpowidzi należało by redaktorzynę zgnoić. Przekłamania w parametarach technicznych wskazuje że jest to typ absolutnego ignoranta. Powtórzył on jedynie nieco załyszanych opinii na temat wspomnianych samochodów. Pękająca szyba w ATU to poważny feler, ale dotyczył on jedynie pierwszych egzemplaży tegoż produktu. Dziennikarz prasy motoryzacyjnej nie potrafiący przepisać poprawnie danych technicznych i stosujący w swoich artykułach zasłyszane opinie, to zwykły nieudacznik, który dostał się na stanowisko redaktora zapewne za sprawą kumoterstwa... Teraz prubuje się przypodobać czytelnikom. Najlepsze co można zrobić to przestać kupować tę gazetkę. Może wtedy rednacz zdecyduje się na zmiany personalne mające na celu podniesienie jakości pisma. Tyle tytułem komentarza. |
![]() Yoshi81 523I Łódź | 2004-04-05 15:02:51 Najlepsze jest to,że autorem artykułu jest naczelny pan Jacek Ambrozik ![]() |
![]() BartekN Miłośnik FSO FSO Atu/VW Passat St-ce/Lublin | 2004-04-05 16:35:30 A mi sie wydaje ze ten redaktor,po godzinach pracuje jako laweciarz i sciaga stare łochy do kraju.I zapewne jezdzi jeszcze Vectra bez tylnych nadkoli,zlozona z trzech rozbitych.Ale to jest dopiero samochod nie to co Polonez ![]() |
polonezcaro . | 2004-04-06 19:46:01 Wiadomo że VW są chwalone we wszelkich gazetach za trwałośc ( w porownaniu do np MB, BMW nadają się to kosiarek ) i ż eniby ekonomiczne - ciekawe w którym momencie??
Ale nei o to mi chodzi - czy montując identyczne silniki do FSO zakupione od VW były by one tak chwalone i uwielbiane przez "prase" - pewnie nie.... więc o czym tu rozmawaić Podoba mi się jedno - Rover , FSO mogła kupiowac o dnich silniki ale nei mogła ( i całe szczęscie ) neic dokłądać , nawet obrotomierze i wskażnika ciśnienai oleju i chwal Roverowi za to ... bo przynajmneij jest jedna wersje silnikowa króra kładzie VW tamtego okesu "na łopatki" |
![]() road_runner Miłośnik FSO Gdynia | 2004-04-06 20:00:19
A mi to sie nie podobalo - ZF'a tez nie mozna bylo dokladac |
polonezcaro . | 2004-04-06 20:07:24
i dlatego że nic nei modzili są tak trwałe i chwalone !! za niezawodność ![]() |