126p nie zapala

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj kupiłem fiata 126p za 900zł z 88r. Jak go kupowałem to odpalał za pierwszym razem jak żadko króry, a jak przyjechałem pod dom i po pół godziny próbuje odpalić to nie ma żadnej reakcji!!! Ma alternator i elekrtyczny rozrusznik.Co robić?

[ wiadomość edytowana przez: koniu dnia 2004-04-04 21:09:42 ]

szukaj w archiwum, zmien temat posta, czytaj regulamin

jak mam to zmienić??

Tez mialem problemy z odpalaniem,chodzilo chodzilo az nagle nie chcial zapalic.W moim przypadku to wina przewodu do rozrusznika wysokiego napiecia,przy samym rozruszniku pognite podlaczenie!!!

Cytat:
2004-04-04 12:37:32, Medzer pisze:
Tez mialem problemy z odpalaniem,chodzilo chodzilo az nagle nie chcial zapalic.W moim przypadku to wina przewodu do rozrusznika wysokiego napiecia,przy samym rozruszniku pognite podlaczenie!!!

rozrusznik wysokiego napiecia? ile to ciekawych rzeczy mozna sie z forum dowiedziec...

Nie ma reakcji, to znaczy co?
Kreci, ale nie odpala, czy nawet rozrusznik nie chce zipnac?
Kontrolki na szafie sie pala, czy nie?

Jezeli kreci, ale nie odpala, to standardowo - sprawdz, czy jest iskra na swiecy i czy paliwo dochodzi do gaznika.

Tak, czy inaczej nie przejmuj sie - maluch jest na szczescie prosty jak konstrukcja cepa

[ wiadomość edytowana przez: panfil dnia 2004-04-04 15:26:39 ]

...

[ wiadomość edytowana przez: panfil dnia 2004-04-04 15:47:02 ]

Napisz cos konkretniej, czy wogole kreci, jesli nie to moze klemy ci gdzies nie lacza, przeczysc je i sprobuj, nie napisalem konkretow wiec nie spodziewaj sie ze cos konkretnego otrzymasz w naszej odpowiedzi. Pozdro

Moj zawsze odpala za pierszym nawet przy mrozie - 10 ale i tak tego doklandie nie spradzalem bo cale swoje zycie moj malec jest garazowany byl od 2 tygodni mamy mondeo to malec stoi przed domem

Cytat:
2004-04-04 22:14:39, TAd3o pisze:
Moj zawsze odpala za pierszym nawet przy mrozie - 10 ale i tak tego doklandie nie spradzalem bo cale swoje zycie moj malec jest garazowany byl od 2 tygodni mamy mondeo to malec stoi przed domem

Wypieprz spowrotem Mondeo na ulice a Bobka wstaw do garażu, Mondeo nie gnije - ma ocynk a Bobka szkode żeby sie marnował