Znowu troche o wiatrakach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam serdecznie
mam taki problem. wiatrak sie wlacza przy ponad 90 stopniach w mojej omie B(2.0 16v) czyli wszystko jest Ok. Z tym ze jak chodzi i ja wylaczam silnik to on milknie razem z nim. Czy nie powinno byc tak ze wiatrak powinien jeszcze troche pochodzic jak silnik jest goracy, czy moze oznacza to ze jest jakos spiety "na krotko?" Jezeli tak to co z tym mozna zrobic? pomozcie!!!!

Cytat:
2004-04-05 21:48:25, OLOBONO pisze:
witam serdecznie
mam taki problem. wiatrak sie wlacza przy ponad 90 stopniach w mojej omie B(2.0 16v) czyli wszystko jest Ok. Z tym ze jak chodzi i ja wylaczam silnik to on milknie razem z nim. Czy nie powinno byc tak ze wiatrak powinien jeszcze troche pochodzic jak silnik jest goracy, czy moze oznacza to ze jest jakos spiety "na krotko?" Jezeli tak to co z tym mozna zrobic? pomozcie!!!!

U mnie jest tak samo i zbytnio sie tym nie martwie. Jak slysze, ze wiatrak chodzi to czekam az sie wylaczy zanim wylacze zaplon.

No tak, niby wszystko jest ok. Ale wyobraz sobie ze na dworze jest 27 stopni goraca wiatrak chodzi jak oszalaly, ty wylaczasz silnik, a przeciez temperatura w nim jeszcze ciagle rosnie. wczesniej mialem sportowego punciaka, tam zawsze wiatrak chodzil jeszcze przez dobre 1,5 minuty zanim sie wylaczyl. tutaj silnik jest wiekszy, wydawalo mi sie ze powinien jeszcze troche pochodzic ten wiatrak no ale jak ty tez tak masz to pewnie tak jest

nie lam sie ja tez tak mam i chyba to bylo poruszone na LOBie ze tak ma byc. zaskakuje zaraz po odpaleniu, wiec jak ci juz pisalem nie ma sie co lamac

pozdro

Wiem co masz na mysli dlatego nie wylaczam zaplonu jak wentylator chodzi.....
Nie wiem byc moze to jest jakas usterka...
Hm moze poczekamy az sie wypowiedza inni w tej sprawie

Witam.Uspokoje was panowie,omegowskie silniki to Big kobyly,gdyby wiatrak faktycznie musial nadal chlodzic silnik po jego uprzednim wylaczeniu,to ja i polowa bawarek nie mialaby wiskolizowego wiatraka,kreci tylko z paska,jak silnik chodzi.Wiec sadze,ze inzynierowie obu marek raczej rozsadnie podeszli do tego problemu.Wiec jezdzic i nie martwic sie.Mnie osobiscie jak nawali sprzeglo wiskolizowe od wiatraka,to dopiero ja, powienienem sie zamartwiac,nie wy.

U mnie po wylaczeniu silnika wiatrach chodzi jeszcze z minute. poza tym w tym silniku jest dodatkowa, elektryczna pompa wody, ktora wymusza obieg wody przy wylaczonym silniku.

1. Przydała by się tablica
2. Taki przypadek też jest w starych wątkach, jak ktoś chce może to znaleźć
3. Wiatrak powinien chodzić po wyłączeniu silnika jak jest gorący
Pozdr

Cytat:
2004-04-06 10:04:20, elvizz13 pisze:
1. Przydała by się tablica
2. Taki przypadek też jest w starych wątkach, jak ktoś chce może to znaleźć
3. Wiatrak powinien chodzić po wyłączeniu silnika jak jest gorący
Pozdr

Tak jest panie wladzo
Nastepnym razem wal smialo...Zapodaj tablice

Cześć, u mnie jest tak samoi jak na razie nie miałem problemu. Co do zmiany, to nie jest to jakiś problem, po prostu trzeba włączyć układ czujnik - wentylator pod obwod działający bez stacyjki, z tym, czy warto? Zgadzam się z Navtexem, że lepiej poczekać aż wiatrak się wyłączy, niż rzeźbić w gownie
Pozdr, Janusz

Hehehe od tablicy to jest ktoś inny