Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Darbom Vectra Wodzisław ŚL | 2004-04-08 14:34:57 Znalazłem ciekawą strone firmy która trudni się przeróbką i montażem takich lamp.
http://www.kaminpro.pl/xenony.html |
![]() mirgham Omega B Wołomin | 2004-04-21 23:29:49 To nie jest tak że to całe poziomowanie jest potrzebne - osobiście miałem ten problem w mojej Omedze. Spryskiwacze to niestety koniecznośc - bo na badaniach technicznych nie puszczą bez tego chyba że dasz w łapę. Samopoziomowanie to lipa - i tak cały ten mechanizm nie wyrabia jak lecisz po dzirach, dołach naszych pieknych dziur - łatwo zauważyć że jak leci za nami bryka na xenonach to w lusterku raz mamy delikatne niebieskie światełko a zaraz oslepiające - to dlatego że mechanizm samopoziomowania jest o tyłek potłuc. Oczywiście przydaje się w sytuacji gdy załadujesz sobie kufer do pełna i masz coś w rodzaju startującej rakiety - wtedy jak najbardziej jest oki. Co ja zrobiłem? - żadnego samopoziomowania - miałem mechanizm w Omedze - pięciostopniowe regulowanie świateł - orginalne ze zwykłych lamp - to wystarczy - jak mam załadowany kuferek to zniżam jak najbardziej się da - napewno nikogo nie oślepiam. A instalacji żadnej nie trzbea przerabiać - koledzy na dole chyba nie bardzo z własnych doświadczeń wypowiadają się na posta - wystarczy wmontować zamiast bezpiecznika 10 - bezpiecznik 20 - jest to potrzebne bo do rozpalenia żarnika Xenonowego - przez milisekundki potrzebne jest bardzo duże napięcie - oczywiście tylko przy włączaniu - potem to pobiera 4 krotnie mniej prądu niż zwykła żarówa. Dam ci jutro namiary kto montuje to w Warszawie - profesjonalnie i TANIO. |
Piotr_Wawa Warszawa | 2004-04-24 06:40:21 mirgham dzieki za info,
jeszcze nie zalozylem. Czekam na namiar na warsztaty. Jak zrobiles, aby sterowac wysokoscia xenonow ze srodka auta. Z tego co mi mowia, w lampie standardowej jest inny typ silnika sterujacego wysokoscia, i tego sterowania nie mozna zaadoptowac do lampy xenonowej. Czy konieczne sa tu jakies przerobki? Pozdrawiam, Piotr |