Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() KrzysioVW [H] W-wa | 2004-04-08 16:51:42 Yyyyy no to ja powiem tak
są domowe sposoby na pozbycie się rys... najlepsza pasta ścierna jaką używałem (ito przez ostatnie 7 lat) to pasta z diamentami - zetrze wszystko. Oczywisćie po niej dajesz gruboziarnistą od najwiekszej do najmniejszej Najwieksze problemy są z lakierami perłowymi i metalicznymi - bo tu nic sie nie da zrobić - zawsze bezbarwny matowieje od pasty (niestety) Przy kolorach zwykłych - nie ma problemu - można się bawić do woli i efekty są superowe! ![]() Możesz kupić u swego dealera farbe (dokładnie ten sam model koloru co masz samochód - albo pędzelek, a nawet w spray'u. Jeśli masz metalik/perłę to dostajesz dwie farby w komplecie bazowy + bezbarwny). Co do elementu na zderzaku - jeśli ten element jest czarny (nielakierownany - to mozesz go dokupić. A jeśli jest on lakierownay - to CHYBA możesz go dokupić). Tak wiec mozesz domowym sposobem zrobić porządek z tym zderzakiem za pomocą pasty (oraz dodadkowo jeśli bedzie trzeba farbą z serwisu). Koszty niewielkie! A co lakierownia całego zdarzaka - to dowiedz się czy lakiernia daje gwarancje - bo kumplowi lakierowali 1.5 roku lakierowali zderzak w bardzo dobrym (okazuje się że do czasu) salonie jego marki i teraz zderzak powinien pójść do ponownego lakierownia bo lakier odlazi całymi płatami (chyba źle odtłuścili zderzak przed malowaniem) To chyba na tyle ![]() |
![]() CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2004-04-08 17:39:45 da się zrobić przejście -normalka, jeśli doszło do bazy to tylko lakier, jeśli nie doszło do bazy to można ciut ściągnąć |
![]() alan03 TOYOTA DRIVER Yaris Luna Tarnowskie Góry | 2004-04-08 21:13:42 ja malowałem zderzak w Yarisie... a raczej nie ja tylko pracownicy serwisu Toyoty ![]() |
![]() grzybek-r TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Białystok | 2004-04-08 22:52:34 300 za sam derzak?
ja malowalem 2 zderzaki klamki lusterka , sciagalem listwy , zdejmowalem znaczki i zaplacilem 500 |
![]() Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2004-04-09 08:53:51 Kolega ostatnio oddawał do poprawek peugeota 306 - wgnieciony prawy próg, otarty przedni i tylny zderzak (na tylnym doszło jeszcze małe wgiecenie/pęknięcie) i kilka innych małych zaprawek. Całość (naciągnięcie/prostowanie, lakierowanie, polerka) kosztowała 200zł. Miejsca na nowo polakierowane wyglądają bardzo ładnie - przejście nowego lakieru w stary jest praktycznie niezauważalne. |
![]() alan03 TOYOTA DRIVER Yaris Luna Tarnowskie Góry | 2004-04-09 14:47:41
a ja się cieszyłem że tak mało zapłaciłem ![]() ale z tego co piszecie to chyba nie robiliście tych napraw lakierniczych w ASO |