MotoNews.pl

TUNING MECHANICZNY YARIS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
CZESC!CZY KTOS MOZE WIE W JAKI SPOSOB MOZNA ZWIEKSZYC MOC W YARISIE? NAJLEPIEJ ZEBY BYLO DOBRZE I NIEDROGO. CHODZI O YARIS 1.0

hmmm vvti moze być cięzko w niedrogim ale ja czekam rownie gorąco na wypowiedzi bo też osttanio mnie to ciut dręczy

najprościej to chyba Nitro, bo żeby zrobić coś porządnego w vvti to trzeba mieć jednak troszke pieniążka, może być turbo kit hks-a ale to już ponad 10kzł

do yarisa zalozenie turbo, intercooler, wydech itd, zwiekszy moc z 68km do 110km. cena 9tys zl.ja chcialbym wydac mniej.moze wymiana filtra na sportowy cos byl dala?ew dolot i wydech?moze cos jeszcze?czekam na propozycje

opcja search się kłania było o tym dużo, a dokładnie w temacie "Yaris-wkładka" z 28.8.2003.

nie licz na to. takie podstawowe modyfikacje jak dolot czy wydech dzialaja jedynie na podswiadomosc...
ja mam wydech i nic mi nie daje oprocz pracy... (chyba ze na hamowni jakies 0,5KM wiecej )

no jesli zamontujesz stozek zrobisz dolot i go odizolujesz to moze ze 2KM uzyskasz ale tez tego nie odczujesz...
wiec bez kasy nie ma.... poprostu NIC.

Cytat:
2004-04-08 20:34:26, FOKA pisze:
CZESC!CZY KTOS MOZE WIE W JAKI SPOSOB MOZNA ZWIEKSZYC MOC W YARISIE? NAJLEPIEJ ZEBY BYLO DOBRZE I NIEDROGO. CHODZI O YARIS 1.0

Kupić Yarisa z mocniejszym silnikiem .

Nakleić naklejkę "Tuning Party" i wymalować "Małysza" na dachu

Stary, kupiłeś autko z jednolitrowym silnikiem w podstawowej wersji. Ciesz się lepiej, że żaden (z tego co wiem) seryjny samochód innych marek dostępnych na rynku nie ma takiej mocy w porównywalnych pojemnościach.

przerabialem juz ten temat roku..szczerze sobie odpuscilem. dostalem ostatnio nawet koszta przyturbienia autka...nie oplaca sie.
jedyne co mogbys zrobic to tkzw pakiet GT z tego co pamietam zawiera te elemnty ktore opisujesz typu dolot filtry wkladki oraz planowanie glowicy hehe wzrost mocy 10-20%! koszt ok1500pln
potem chip nstepne 1500 za przyrost 10% i gotowe.

Cytat:
2004-04-08 20:34:26, FOKA pisze:

po pierwsze trzeba się nauczyć jak najlepiej wykorzystywać to co ma ten silnik najlepszego do zaoferowania

68km z 1.0 to już jest spore osiągniecie więc bez włożenia Kasy przez duże K nic sensownego nie zdziałasz

miałem okazję ścigać się z yarisami 1.0 z założonymi stożkowymi filtrami i innymi drobnymi zmianami, które miały poprawić osiągi - efekt był taki, że te potworki zazwyczaj dostawały po pupie od seryjnego yarisa mniej więcej na 1 długość na 400m - i to mimo tego, że już na starcie rokowania dla mnie były niekorzystne bo ważę znacznie więcej niż rywale

jeżeli chcesz coś osiągnąć wydająć jak najmniej kasy to postaraj się jak najbardziej odchudzić auto - pozbądź się tylnej kanapy, dojazdówki, wszystkich śmieci z bagażnika i schowków i na pewno odczujesz znaczną poprawę

wywal wszystko co zbędne z auta albo wymień silnik, innej drogi brak, chyba że masz 20 k zł i dużo samozaparcia.

załóż sobie 4AGE lub 3S-GE(ca. 4000zł) i będzie latał aż za

tylko gdzie znajdzie tak walnięty warsztat co się zgodzi na swapowanie 2.0 do yarka

Cytat:
2004-04-09 13:50:10, Crit pisze:
tylko gdzie znajdzie tak walnięty warsztat co się zgodzi na swapowanie 2.0 do yarka

...

Cytat:
2004-04-09 09:40:16, Hicks pisze:

Z tego co wiem to diabełki z kolektorami dają też kilka kucy

Cytat:
2004-04-09 21:56:19, mekintosh pisze:
Cytat:
2004-04-09 09:40:16, Hicks pisze:

Z tego co wiem to diabełki z kolektorami dają też kilka kucy

Nie wspominając o nalepie "NOS" może to znaczy że własciciel ma nosa eeee w sensie czujkę do ścigania