MotoNews.pl

Lakier bezbarwny-czym usuwac???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Jak w temacie:
Zakupilem chromowane felgi "Mangels"a....[BTW...jak je kupowalem,wlasciceil powiedzial,ze to Powertechy,a okazalo sie ze Mangelsy....ale mam male kapselki z napisem Powertech ]
Zaczalem je czyscic i okazalo sie,ze miejscami schodzi z nich lakier bezbarwny....Czy Felgi te sa pokryte firmowo czyms takim,czy to czyjas robota w celu ochronienia przed korozja????Na razie nie probowalem niczym tego zmywac,bo wole ewentualnie poczekac na jakas rade,zanim spierd..........sprawe rzezbiac z jakimis rozpuszczalnikami.....
Pozdrawiam!!!
Foto w profilu

[ wiadomość edytowana przez: el_comendanto
dnia 2004-04-10 21:39:24 ]

BTW to drugie zdjecie zamieszczam pogladowo
felga z lewej to 5.5x13,a z prawej 7x13

[ wiadomość edytowana przez: el_comendanto dnia 2004-04-10 21:46:43 ]

bardzo fajne te twoje fele, a co do usuwania bezbarwnego to bedzie ciezko, jesli to jest fabryczny proszkowy to calkiem, a jesli ktos je popaplal klarem samochodowym to mniej ale tez zle.

klar mozesz sprobowac zmyc rozpucholem nitro jesli nie schodzi to wylej go na nie i zostaw na troche

proszkowy poznaszpo tym ze odchodzi w kawalkach przypominajacych rybie luski lecz co do sposobu usuwania nie jestem w stanie ci nic poradzic, nitrem nie zmyjesz a skrobakim porysujesz, moze ktos wie jak to zrobic

pozdrawiam

sa odpowiednie specyfiki do zmywania lakierow. np zel o nazwie "SCANSOL" (lub cos podobnie bo juz nie pamietam), nakladasz czekach pare minut i potem wszystko ladnie odchodzi

Cytat:
sa odpowiednie specyfiki do zmywania lakierow. np zel o nazwie "SCANSOL"

....
Hmmmm.......sadzisz,ze ow SCANSOL nie zezre mi chromu???
czytalem o nim w innym watku,ze jest dosc........agresywny......Gdzie to mozna kupic??? w warszawie jakos tego nie widzialem???

Cytat:
2004-04-11 10:50:44, el_comendanto pisze:
Cytat:
sa odpowiednie specyfiki do zmywania lakierow. np zel o nazwie "SCANSOL"

....
Hmmmm.......sadzisz,ze ow SCANSOL nie zezre mi chromu???
czytalem o nim w innym watku,ze jest dosc........agresywny......Gdzie to mozna kupic??? w warszawie jakos tego nie widzialem???

a fele masz chromowane czy polerowane na lustro?? nie wiem jak scansol sie zachowuje w polaczeniu z chromem trzeba to sprawdzic, a odnosnie kupna to w KRK jest w prawie kazdym sklepie z lakierami itp itd. ja kupilem go w DHO (taki supermarket)

te fele są polakierowane takim syfem do konserwacji chromów... wiem bo sam cos takiego zrobiłem z moimi zderzakami a pozniej musialem to gowno zmywac bo sie zrobiły takie matowe jak widać na Twoich zdjęciach
lakier i zmywacz znalazlem w piwnicy (maja z 20 lat). Zmywacz to chyba chronizol czy cos takiego... nie pamietam...
ale nie zostawiaj na dlugo jak bedziesz rozpuszczał lakier bo wyschenie i znow bedzie trzeba rozpuszczać...
najlepij na kilka sekund zalać i po kawałku nasączoną szmatką wycierać

Cytat:
fele masz chromowane czy polerowane na lustro??

Fele sa chromowane
SCANSOLU nie widzialem w Wawie nigdzie...To takie cholerne miasto,ze nic tu nie ma ja k czloweik potrzebuje
KrauzeR.......dzieki Sprobuje nitro,bo nie mam tego o czym mowisz...A jaki lakier radzilbys nakladac potem w celu ochrony???????

Czym konserwować ?
Najlepiej niczym w kazdym razie wszystkie warstwy ochronne w postaci bezbarwnego lakieru odpadaja bo sam widzisz co z tego wychdzi...
Ja jak narazie raz wypolerowałem automaxem i co jakis czas przecieram sucha szmatą i prezentują sie świetnie moje lusterka

Oki........Dzienxx
Jutro zrobie im LAny Poniedzialek
Pozdrawiam!!!!!!