MotoNews.pl
0 Lakier 46U (45379/5)

Lakier 46U

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej
Czy ktos z klubowiczow lub sympatykow ma Poldka o lakierze 46U,na ulotce z salonu nazywa sie"zielen "lisciasta",jest to jasna zielen metalik(duzo Matizow o takim kolorze jezdzi) Jest to bardzo rzadko spotykany kolor,wychodzil tylko na Plusach.Ja mam Atu o takim kolorze i tylko raz widzialem takiego w Warszawie.Carowek jest wiecej i jezdza glownie jako samochody cywilne w Policji(czesto podczas relacji telewizyjnych widac jak Policja sie takimi porusza)Nie wiecie czy jest mozliwosc sprawdzenia ile Polonezow o takim kolorze opuscilo fabryke?.Jestem ciekaw czy ktos taki ma,bo moze tylko ja mam taki egzemplarz w klubie.Jedyny i niepowtarzalny...

[ wiadomość edytowana przez: BartekN dnia 2004-04-12 09:48:09 ]

Witam. Np. u mnie w Szczecinie to troche jest Polonezów w takim kolorze i wg. mnie to nie jest aż taka rzadkość

Ale Caro czy Atu?U mnie w świetokrzyskim to jednak rzadkosc.

W sumie to caro ale atu to widzialem nawet chyba w piątek. Ale jest tego kilka sztuk. Ale wg. mnie rzadkaść jest kolor Poloneza plusa taki seledynowy ( ale jeszcze nie metalic) cos w zielony wchodząc. Coś takiego jak są teraz te Lubliny 3 takie zielonkowate. Np. widziałem tylko jednego takiego Poloneza caro + z 1997 roku i ani jednego więcej.

W Gdyni jest policyjny Caro + w bardzo jasnej zieleni ale moim zdaniem nie jest to metalic. Atu+ w takim kolorze nie widzialem.

w takim kolorze wychodziły też atu i caro, z tego co zauważyłem, choć ręki nie dam sobie uciąć że tak było, to w tych kolorach wychodziły tylko w 97 roku.

Cytat:
2004-04-12 10:35:32, Jojo pisze:
w takim kolorze wychodziły też atu i caro, z tego co zauważyłem, choć ręki nie dam sobie uciąć że tak było, to w tych kolorach wychodziły tylko w 97 roku.

Prawda. Jeżeli mowa o tym kolorku. Chodzi chyba o taki zielony metalik , jasny. Były takie Poldki w 1997 roku (jeszcze te stare modele). Jest ich sporo. A Plusy w takim kolorku robili w 2000 i chyba 2001 roku. Nie ma ich duzo , bo generalnie sprzedaż Poldków w tych latach była śladowa. A Caro jest więcej w tym kolorze , bo ogólnie Caro jest więcej na drogach. Przyznam ,ze Atu Plusa w tym kolorze jeszcze nie widziałem. A rzadki kolor w Poldkach , to jak dla mnie Plus w kolorze takim jakby powiedzieć wojskowym (zielono-brązowy). Taki jak ten. Plusa takiego na zywo chyba nie widziałem. No i rzadki jest jeszcze błękitny (taki jak Borewicz Bodziota). Jedynie w 1996 roku wyszła krótka seria błękitnych. Caro dwa widziałem , a Atu żadnego. No i to samo dotyczy fioletu.

Błekitnych to widzialem pare sztuk, jeden stał, a może i stoi, na Wolskiej przy skierniewickiej, fioletowych i rózowych tez troche jeździ

Ładny fiolet był przecież w 1995 bądż 1996 roku na reklamie Atu, jak para młoda o ile sie nie myle jechała nim i wystawiała łby przez szyber, czy jakoś tak to było, ten lakierek był przepiękny.

U mnie w ostrowie jeszcze nie widzialem takiego poldka o takim kolorze.

Jeśli chodzi o lakier 46U to uważam ze po 70U jest to najładniejszy lakier jaki kiedykolwiek był na Poldkach, obydwa widziałem zarówno w wersji Atu jak i Caro.

A jaki to Mebig jest 70U?Bo nie moge sobie przypomniec

Panowie niedługu będę lakierował swojego Poldka (lecz na lakier akrylowy, nie metalik), więc jeżeli możecie to dawajcie od razu zdjęcia aut, gdyż jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji w sprawie koloru

Pozdrawiam

Ciemy czerwony perłowy, do obejrzenia w moim profilu, tylko zdjątka troche ciemne i autko było brudne, ale tu jest ze zlotu i ładniejsza fotka

Tak myslalem ze to bedzie taki kolor jak Ty masz Moj sasiad ma identyczny tez Caro Plus i jak raz stanelismy obok siebie to obydwa bardzo ladnie wygladaly Chyba wlasnie sie pomylilem piszac ze mam metalika,a to jest wlasnie perlowy,co oznacza takze ze jest cholernie drogi,jak raz sie pytalem to za puszke litrowa powiedzieli niecale 400zl.

ja myslalem,ze to ja mam Zielen Lisciasta i on ma numer L151 ,ale jak sie myle to oswieccie mnie nazwa mojego koloru,

Fotki w profilu

Cytat:
2004-04-12 13:50:39, BartekN pisze:
Tak myslalem ze to bedzie taki kolor jak Ty masz Moj sasiad ma identyczny tez Caro Plus i jak raz stanelismy obok siebie to obydwa bardzo ladnie wygladaly Chyba wlasnie sie pomylilem piszac ze mam metalika,a to jest wlasnie perlowy,co oznacza takze ze jest cholernie drogi,jak raz sie pytalem to za puszke litrowa powiedzieli niecale 400zl.

No niestety, mój też jest taki drogi, ale u mnie wyszło tyle już z bezbarwnym lakierem, bo nasze składają sie z dwóch części a dokładniej z bazy nadajacej kolor i z bezbarnego dającego właśnie taki perłowy połysk, bo bez niego kolor jest matowy.

Jak to jest z numeracja lakierow, bo moj (wisnia/burgund '94) ma numer L-46, a zielony to L-46U? Co oznacza litera "L" w numerze lakieru, bo w Warto Wiedziec niektore lakiery maja "L" na pocztku a inne nie.

Chyba te co maja na koncu literke U,sa to lakiery Daewoo,przynajmniej tak facet mi powiedzial w mieszalni

Jak już się tak gada o kolorach nadwozia Polonezów to kiedyś widziałem zdjęcie żółtego Poloneza caro ( szeroki) gdzieś w internecie i teraz mam pytanie czy fabrycznie były żółte Polonezy Caro/Atu ???