MotoNews.pl
1 Gwizd????? (45444/343)

Gwizd?????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko czy ktoś z was może mi poradzic co zrobić aby poldek mi zaczął gwizdać .Jakiś czas temu miałęm w swoim poldku tłumik końcowy chyba jeszcze fabryczny bo zerzarło go doszczętnie i przy wysokich obratch pięknie gwizdał niestety byłem zmuszony do wymiany tłumika końcowego kupiłem rzemoisło i niestety gwizd zniknął.Jest to polonez zwany równiez Borewiczem chodzi o model.Pomóżcie jak wiecie gdzie taki tłumik można kupić tudziez co zrobic aby mój tłumik zaczął gwizdac??????HELP

no a mozesz opisac ten gwizd ?? bo moj ma taki dziwny glos ale nazywam to pierdzeniem a nie gwizdem

wymień środkowy na tłumik z Caro i otrzymasz piękny bas chyba że chodzi Ci o gwizd taki jaki mają ścigacze..

Poczekaj az rzemioslo, ktore kupiles sie zestarzeje i bedzie pieknie gwizdac...

No mi teraz się zrobiła dziura w końcowym tłumiku i tak pięknie ryczy że nawet nie myśle żeby go wymieniać!! A jak robie redukcje to słychać tylko serię wystrzałów ala WRC!!

kiedyś słyszałem o wkładaniu klucza oczkowego 22 do wydechu !! :-p

No mysle ze wlasnie wina lezy w "rzemiosle". Szukaj oryginalu. Choc nie wiem czy jeszcze znajdziesz. Albo to zalezy od rzemiosla, moze dla niektorych ten gwizd to byla wada i starali sie go pozbyc.

Albo trzeba inne rzemiosło zastosować

Cytat:
2004-04-13 08:58:26, bandzior pisze:
Albo trzeba inne rzemiosło zastosować

No to tez chcialem powiedziec

Mówicie o robótkach ręcznych?? Czy może coś z wiertareczką w ręce?? Pare otworów i będzie piękniutko chodził!!

tylko orginal gwizdze.rzenioslo to sobie mozesz roztrzasnac o D..E

Gt zemioslo tez,ale wszystko zalezy od dobrego ustawienia autkajak ktos nie wie o jaki gwizd chodzi niech obejrzy kilka odcinkow z Panem Borewiczem

Wiemy bo oglądamy

Otóz chciałem napisac o tym że rozwiązałem problem gwizdu mianowicie miałem w piwnicy używany tłumik państwowy założyłem go ale nie gwizdał więc postanowiłem go zdjąc i powoli element po elemencie obadać no i cóz udało się gwiżdzę aż miło.Jak by ktos chciał u siebie wywołać efekt gwizdu zapraszam na mail

Cytat:
2004-04-14 21:19:06, EMCE pisze:
Otóz chciałem napisac o tym że rozwiązałem problem gwizdu mianowicie miałem w piwnicy używany tłumik państwowy założyłem go ale nie gwizdał więc postanowiłem go zdjąc i powoli element po elemencie obadać no i cóz udało się gwiżdzę aż miło.Jak by ktos chciał u siebie wywołać efekt gwizdu zapraszam na mail

Przymocowales gwizdek na wylocie rury i ped spalin w niego leci i gwirzdze Napisz na forum wszystki co i jak zrobiles

EMCE co to za tajemnice??to jest forum ogolnodostepne

a BTW ciekawe czy moj + tez by zagwizdał

Albo napisz arta to zamieścimy na stronie

No dobra więc patent jest taki :
1.musimy dysponować tłumikiem państwowym na rzemiośle nie działa sprawdziłem
2.następnie rozcinamy go prostokątnie po stronie przeciwnej co mocowanie wieszaka
3. odchylamy blache tak aby naszym oczom ukazała się wata mineralna
4. następnie bierzemy jakiegoś pręta i wydłubujemy całą watę uwierzcie mi niewdzięczna robota
5. potem wlewamy do środka tłumika benzyny albo lepiej ropy rozprowadzamy po wnętrzu tłumika .
6. wylewamy szlam ze srodka zagniatamy blachę tak aby dało się zaspawać
7. jedziemy z tłumikiem do spawacza polecam spawarkę gazową bo po migomacie zostają nie ładne ślady
8. kiedy mamy tłumik juz zaspawany czyścimy go w miejscach spawu na zgrzewach itd. i to malujemy cynkiem w sprayu 13,50 zł w LEROY MERLIN czekamy az wyschnie i na koniec malujemy minią tak zrobiony tłumik mozna montować do samochodu i cieszyć się z pięknego gwizdu jaki wydobywa się z naszego tłumika.Po odpaleniu samochodu poczekac aż sie rozgrzeje i troszke pogazować aby się trochę przepalił. A jeszcze jedno polecam pochromować rurkę która wychodzi z tłumika na bródnie gościu robi to za 20zł gwizd jest wtedy silniejszy. Miłej roboty no i do gwizdnięcia na trasie

To może na stronę go wrzucimy??

Czemu nie w końcu niedługo wątek przepadnie gdzies głęboko w forum