| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Paco Warszawa | 2004-04-13 12:23:54 Witam klubowiczów,
zacznijmy od tego, że na tym forum jestem NOWY. A teraz mam pytanie i będę wdzięczny za wszelkie porady. Mam zamiar założyć gaz do Corolli 1.4 z '98 roku. Ma przejechane 90 tys. Kto z was ma jakieś doświadczenia z tym modelem (silnikiem) lub wogóle z LPG w Toyotach ? Czy występują jakieś negatywne skutki w postaci drastycznie ukróconej żywotności silnika lub jego elementów (pomijam gniazda zaworów) ? Dzięki za wszystkie uwagi. Aby nie zaśmiecać forum wątkiem, który już może był przerabiany proszę o uwagi na prv. bobeee@wp.pl Pzdr Paco |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2004-04-13 14:24:39 Ostatnio było trochę na ten temat tutaj: http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=20873&c=18&f=23 - patrz na wątki ze stosunkowo niedawnymi datami |
krystek12 TOYOTA DRIVER TOYOTA COROLLA LIFTB ... Wesoła Warszawa | 2004-04-13 23:18:07 Witam
ja tez się nad tym zastanawiałem - oj bardzo długo. Teraz to wiem. Wiem że o pare lat za pużno to zrobiłem. ale wkońcu juz mam i jest oki. Powiem więcej jest super. Co prawda od 29 marca udało mi się zrobić tylko 2,5kkm - i nie umiem powiedzieć za dużo - jeśli chodzi o dalszą eksploatacje. Ale jestem strasznie zadowolony. Pracuje bez problemowo - a ile zostaje w kieszeni. Jedyne co mnie drażni to to że odwiedzam częściej stacje benzynową - bo zbiorniki w kole nie są zbyt pojemne. Jeśli chodzi o spalanie to wychodzi 8,9l/100km teraz w święta wyszło 10l/100km z trzema rowerkami na dachu - myślę że jest to dobry wynik. Ja jestem zadowolony. Jeżeli to Ci w czymś pomoże to przejżyj moje podejścia do LPG - oj długo to trwało. http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=41601&c=18&hq=&f=23 Pozdrawiam mysle że warto |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-04-14 15:17:35
Potrzebowałbym V generację, oczywiście gdyby mi przez głowę przeszło gazować taki ładny silniczek, a nie chodzi
Do tego jeszcze tylko niepokój o zawory Powtórzę - odezwij się do R_Gościa, on też a IMO 1.4 86 KM |
![]() wojstank TOYOTA DRIVER Corolla E11 Liftback ... Meszna k. Bielsko-Biała | 2004-04-14 16:22:53
Zakładam, ze skoro Toyota dopuszcza gaz to w tych silnikach problem nie istnieje....
Tak spróbuję, ale skoro rzadko bywa na forum to i mojej wiadomości szybko nie dostanie |