Szarpie na gazie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W mojej ladzie 2107 na gazie silnik zaczyna szarpac w czasie jazdy. Jakby na krotkie chwile nie doplywal gaz. Zdarza sie takze ze silnik gasnie na luzie. Instalacja nie ma 3 miesiecy. Magicy od instalacji mowia ze wszystko ok, ale im nie wierze

no to klawo,ale napisz coś o tej instalce

Witam. Sprawdz swiece i przewody wysokiego bo to podstawa przy muchozolu...

albo mrozi reduktor z powodu jego słabego podgrzewania z układu chłodzenia.

tzajac: Przede wszystkim sprawdź ile masz płynu w chłodnicy i ew. wycieki. Musi być full i nie ma to-tamto.
Pozdro.

a kiedy byly wymieniane membrany w mixerze ??

Cytat:
2004-04-18 11:32:57, Perzan pisze:
tzajac: Przede wszystkim sprawdź ile masz płynu w chłodnicy i ew. wycieki. Musi być full i nie ma to-tamto.
Pozdro.

Miales racje , tam bylo powietrze i mrozilo parownik.

Ja u siebie w Polonezie miałem identyczną sytuację , nawet po wymianie świec nic nie pomogło. Ale w końcu odkryłem, że filtr powietrza był nieco zbyt wysoki i nie dochodziła do końca ta klapa co przykrywa całą puszkę. Okazało się, że do silnika dostaje się za dużo powietzra. Trochę ten filtr na szlifierce "zgoliłem" , założyłem na wlot od filtru powietrza gumowy wąż i skierowałęm w stronę kabiny kierowcy (odwrotnie do kierunku jazdy) i na końcówkę węża dławicę. Eksperymentalnie powiększałem dziurkę (heh, ale to brzmi ) i teraz żadnych problemów. pzdr

Ja mialem i zamarzajacy parownik - okazalo sie ze nagrzewnica cieknie i siem skubaniec mrozi bo nie ma plynu

a teraz mam chyba delikatnie za duzy filtr ale nic nie ruszam bo objawia sie to tylko po wcisnienciu gazu w deche takim fajnym dzwiekiem zasysanego powietrza

pozdr

Kurcze, tez mam szarpany problem na gazie. Dzis powtorzylo sie po raz drugi. Obserwowalem co sie dzieje nie zmieniajac pozycji pedalu gazu. Rzeczywiscie silnik zachowywal sie jakby przez krotkie chwile nie bylo doplywu gazu, autkiem doslownie rzucalo. Nie sadze by to byla wina swiec albo przewodow - kilka miesiecy temu wymienialem. Na moj nos silnik ktory ma problemy z paleniem zachowuje sie troche inaczej. Porownik goracy - tez nie to. Czy moze byc to wina membrany? BRC z silnikiem krokowym, bez filtra (jest siatka). Instalacja ma 3 lata. Wina gazu? Syf w butli? - zapycha gdzies na wylocie?
Dzieki za rady.

Cytat:
2006-04-08 18:18:13, tobitobi pisze:
Kurcze, tez mam szarpany problem na gazie. Dzis powtorzylo sie po raz drugi. Obserwowalem co sie dzieje nie zmieniajac pozycji pedalu gazu. Rzeczywiscie silnik zachowywal sie jakby przez krotkie chwile nie bylo doplywu gazu, autkiem doslownie rzucalo. Nie sadze by to byla wina swiec albo przewodow - kilka miesiecy temu wymienialem. Na moj nos silnik ktory ma problemy z paleniem zachowuje sie troche inaczej. Porownik goracy - tez nie to. Czy moze byc to wina membrany? BRC z silnikiem krokowym, bez filtra (jest siatka). Instalacja ma 3 lata. Wina gazu? Syf w butli? - zapycha gdzies na wylocie? Dzieki za rady.

lewe powietrze zaciaga pod mikser pewnie

Mikser siedzi pewnie. Poza tym problem wystepuje stosunkowo rzadko. Cos siedzi w butli lub parowniku.

Czym mozna chrzcic gaz? Olej odpadowy...? Moze jakis syf pozostaje w parowniku i co jakis czas wypluwa toto do silnika?

Na benzynie tez ci szarpie? Jeśli tak to może siedziec przerywacz zapłonu ja tak miałem. Co jeszcze? No i mial za mało mocy co sie okazało jak zajechałem do mechanika było wypalone gniazdo zaworów na pierwszym cylindrze no i cała głowica musiała isc do planowania. Pozdro i narka.