Opłaca się kupić taką Samarę?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Byłem dzisiaj oglądać Samare. Gość wołał za nią 2 tys zł. Był to rocznik 93, przebieg podobno 150 tys, 1500cm, pięciodrzwiowa. Jest jeden dosyc poważny problem. Jest strasznie przerdzewiała. niechodzi mi tylko o drzwi, czy nawet dziury w podłodze i progi, bo to jest stosunkowo proste i tanie (mam dobrego taniego blacharza) w naprawie. Ale bardzo mnie martwią dziury (i to duże) w dolnej części przednich słupków. Czy ktoś to kiedyś wymieniał, czy da sie to wymienić, czy można kupić słupek jako element blacharski
POza tym sprzęgło rozłącza dopiero przy samej ziemi, trzeszczą i odpadają wszystkie plasiki, bąble na lakierze sa wszędzie. Ma nowe opony. Myśle, że właściciel jest skłonny obniżyc cene nawet do 1 tys, tylko czy mi sie opłaci kupić ??????? Co o tym sądzicie??

Obawiam sie, ze na ratunek za pozno.
o slupekpytaj samariuszy, ale ja juz bym z tego wzgledu nie bral. Nawet, jeslislupek dostaniesz, wymiana bedzie kosztowna. I dziwnie mloda, a tak zezarta.... podejrzane.... jeszcze bable...moze to z jakiejs powodzi? to tlumaczyloby przerdzewienie. Przyjrzyj sie dywanikom, kablom i zakamarkom - pod katem sladow zalania.
ze plastiki trzeszcza to norma, ale jesli robia to wybitnie glsno, to moze buda sie rozlazi????
ja bym nie bral, chyba, ze na czesci i papiery

Tak jak napisał Adasko - jak stargujesz do 1000 albo nizej to mozesz brać dla cześci i na papiery. Robić sie ie opłaci - sam lakier na całości 2000pln, do tego blacharka najmniej 1000pln, nie wiadoo co z mechaniki. Płacąc 1000 jeszcze min. 3000 musisz w nią włożyc. Tak wiec lepiej poszukac coś mniej skorodowanego. Za 3000 do 3500 mozna w dobrym stanie samarke wyjać, tylko trzeba mocno sie naszukac bo to dobre samochody i malo kto sie ich pozbywa.
Jakbyś wziął tą na części to daj znać - potrzebuję tylną lewą lampe i prawy przedni kierunek )

Radeq

Jeżeli ma 5 cio biegowa skrzynie warta jest sporo około 1000 zł o ile jest sprawna.reflektory przód po 80 dych za szt tył 30 i tak sie nazbiera ładnych pare zł

Skrzynia 5, ale nie bede brał na części. Potrzebuję samochód do jazdy, więc chyba dam sobie spokój z tym autem.

ale jak gosciu zejdzie do 500 to sie zastanow... za same papiery mozesz dostac 200, a reszte rozmontujesz i juz...
wroc do goscia za miesiac, dwa.... nie sadze, zeby sprzedal ja w takim stanioe - chyba ze jeszcze taniej. Zostaw telefon i swoja oferte i czekaj... nikt mu nie kupi do jazdy, tylko albio na papier albo na czesci....

ostatnio widziałem łade samarke z 92 z przebiegiem 92 tys, gaz, 10cio miesięczny lekko nadpalona z tyłu, sam róg i rozmawialem z wlascicielem dawali mu 1500 zł max nie zgodzil się chcial okolo 2500

Koleś mówi, że ma klienta na silnik za 600 zł. A na zabawe w rozbiórke i sprzedaż na części nie mam czasu ani chęci. Jak chcecie sie bawic w coś takiego, to moge wam dać nr tel. Auto jest w Poznaniu.

drobny off...
soprry.
GOlem, mozesz zapodac powiekszenie tych tylnych lamp z avatarka?
jak sa zrobione????