Cieknie olej - wycena naprawy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!
no i kolejny problem z moim nowym nabytkiem (DF).
znika mi olej, na 200km poszło grubo ponad 0,5 litra.
widze że kapie na łączeniu skrzyni i silnika, ale nie jestem pewny skąd to leci. prawdopodobnie to simmering na wale.
jeśli przypuszczenia sie potwierdzą to ile może kosztować jego wymiana?? może macie jakieś doświadczenia w tym temacie, bo nie wiem na jaki wydatek sie przygotować

troche bedzie, skrzynie trzeba zdjąć

Zdrowo musi leciec ten olej jak tyle zeszło...Obawiam się jednak,że nie wszystko wyciekło lecz poszło ze spalinkami
Skończył się olej - nie olej,dolej

Cytat:
2004-04-15 18:37:43, SPAjK pisze:
troche bedzie, skrzynie trzeba zdjąć

Albo silnik wtedy łatwo powymieniasz wszystkie uszczelki.

Czeka mnie to samo i czeka mnie to niedługo, ale sam wymienie bo w ASO 300 zażyczyli sobie, a jeśli chodzi co wyjąć, to wolę szkrzynie, ponieważ silnik jest jednak trochę cięższy.

Też mi ciekło na simmeringach.... mechanik wymienił mi wszystkie bodajże 3 , pasek rozrządu...uszczelkę pod kolektorem....i za wszystko wziąl 150 zł.. (i zrobił dobrze)Części sam kupiłem...

Z mojego agregatu ciekło ze wszystkich możliwych miejsc. Po wymianie wszystkich możliwych uszczelek i simeringów na przełomie listopada i grudnia w koncu zobaczyłem jak wygląda suchy silnik. Nawet miska olejowa jest sucha i dzięki temu wreszcie mogła zacząć sobie rdzewieć. Niestety w 125p taki stan nie może trwać zbyt długo, tylny uszczelniacz wału znowu poleciał (drugi od kwietnia zeszłego roku). Inna sprawa, że nie plami pod samochodem a i zużycie oleju mimo defektu jest pomijalne.

Witam
2,5 roku temu, jak jeszcze miałem Fiacika to po kupnie też wymieniałem simmeringi, a przy okazji łożyska na wałku. Mechanior wziął 150 plus koszt części.

Również i moją czekloladkę dopadła taka awaria

napiszcie w co muszę się zaopatrzyć aby w momencie kiedy będę miał skrzynie wymontowaną czegoś mi nie zabrakło? proszę o listę z jaką udam się do sklepu