| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Hrumak Miłośnik FSO Polonez C+ 2.0 DOHC ... Łódź | 2004-04-15 20:32:42 Przeszukalem troche forum i WW no i nigdzie nie znalazlem odpowiedzi na to co mnie nurtuje , jak to cholerstwo dziala ? no z jednej strony chodzi po krzywce , ale co zmienia ta wielkosc luzu ? np minimalizuje ? Bo w silniku Kadetta to w samoregulatorach to sa takie szpilki male ktore wylaza dopychajac popychacz.
Poza tym czy moge sobie powyciagac bez zadnych problemow wszystkie samoregulatory i przeczyscic sobie je i sprawdzic stan tech , czy lepiej nie robic tego ? Wiaze sie to z jakimis konsekwencjami poza regulacja luzu na kazdym zaworze pozniej ? Z gory dzieki za odpowiedz i sorry ze temat jeszcze raz jest poruszany |
Hrumak Miłośnik FSO Polonez C+ 2.0 DOHC ... Łódź | 2004-04-16 09:00:42 I nikt nic nie wie na ten temat ? |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-04-16 10:15:38
spokojnie napewno lada momet pojawi sie predki i bedziesz miał wszystkie odpowiedzi bo z jeo postów wniskuje ze samoregulatory niw mają dlaniego zadnych tajemnic a luz kasowny jest przypomocy ciśnienia oleju poprostu szklanka przypomina mały tłoczek hydrauliczny z małym otworkiem i w pewnym położeniu otworek na szklace pokrywa sie z otworkiem w korpusie i wyrównuje sie ciśnienie wiec albo sie rosrzerza albo kurczy w zalezbości od potrzeb (kasuje sie luz) tak to w wielkim skrócie działa niestety nigdy nie robiłem tego w polonezie wiec nieodpowiem na reszte pytan a co temattu to myslałem ze chodzi o samoregulator w tylnich hamulcach bebnowych |
Hrumak Miłośnik FSO Polonez C+ 2.0 DOHC ... Łódź | 2004-04-16 10:22:26 No dobra ... Hydrauliczna regulacja luzow zaworowych No dzieki Bodzio za wyjasnienie co do dzialania , jeden wyciagnalem i tak mi to wygladalo , ale nie bylem do konca pewien. Teraz pytanie , czy to mozna tak sobie wyciagnac przeczyscic i wlozyc spowrotem bez zadnych efektow ubocznych ? |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-04-16 16:47:36
napewno mozna bo to całkiem normalne szklanki ale o dokładniej technologi ponownego motarzu nic nie powiem bo nigdy nie bawiłem sie polonezem z tym wynalazkiem |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2004-04-16 22:19:31
Hrumak - a TUTAJ |
Hrumak Miłośnik FSO Polonez C+ 2.0 DOHC ... Łódź | 2004-04-17 07:43:12 GDA ale tam nie ma czy mozna od tak sobie je wyciagnac i wlozyc bez zbednych szkod , a takze nie jest opisane ich dzialanie ... stad moj post.
No juz wczoraj poskladalem go do kupy , a jak wyciagnalem hydrauliczna szklanke czy jak to nazwac :> to sie okazalo ze raczej nic sie nie stanie bo to rzeczywiscie przypomina zwykla szklanke :> Dzis pierwsze dluzsze odpalenie takze zobaczymy co z tego wyszlo |