Moze nie tuningowe....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
... a wrecz zabojcze dla awtka ale mam male pytanko do specow od motoryzacji w okolicy
Ktore polecilibyscie zaklady montujace instalacje gazowe???????

Pozdrawiam i szerokich drog zycze

Proponuje zaklad za Daewoo, markowe instalacje, w przeciwienstwie do co niektorych gazownikow, tam sie znaja lux na regulacji Profeszynal

jeśli masz na myśli "stary polmozbyt" to jak najdalej i najszybciej od tego miejsca, wiem co mówię.
Natomiast można sprawdzić LOK jeśli chodzi o gaz.
pozdro

Cytat:
2004-04-19 21:41:54, krolik pisze:
jeśli masz na myśli "stary polmozbyt" to jak najdalej i najszybciej od tego miejsca, wiem co mówię.
Natomiast można sprawdzić LOK jeśli chodzi o gaz.
pozdro

Nie zgodze sie z tym, niestety gosc ktory montuje instalacje w LOK-U nie ma pojecia o tym co robi. Montuje instalacje ktore tak naprawde mozna sobie w d... wsadzic albo montuje instalacje gaznikowa do ukladu wtryskowego i w dodatku odcina check'a przekaznikiem co jest juz najgorszym niedbalstwem jakie mozna spotkac. Pozdr.

Cytat:
Nie zgodze sie z tym, niestety gosc ktory montuje instalacje w LOK-U nie ma pojecia o tym co robi. Montuje instalacje ktore tak naprawde mozna sobie w d... wsadzic albo montuje instalacje gaznikowa do ukladu wtryskowego i w dodatku odcina check'a przekaznikiem co jest juz najgorszym niedbalstwem jakie mozna spotkac. Pozdr.

chyba masz rację skoro tak twierdzisz dlatego napisałem
Cytat:
...można sprawdzić LOK...

sprawdzić nie znaczy montować
natomiast podtrzymuję zdanie o starym Polmozbycie
heyya

Cytat:
2004-04-19 23:20:07, krolik pisze:
Cytat:

chyba masz rację skoro tak twierdzisz dlatego napisałem
Cytat:
...można sprawdzić LOK...

sprawdzić nie znaczy montować
natomiast podtrzymuję zdanie o starym Polmozbycie
heyya

Uwazam, ze wlasnie w polmozbycie jest jedyny gosc ,ktory ma pojecie o gazie. Moge wiedziec dlaczego masz akurat takie zdanie o tym zakladdzie ?

A propo polmozbytu to jest tam mechanik który poldka starego ustawia zawsze super.
Co 10 tys ojciec po wymianie samodzielnej jedzie i reste kompa bye bye błedy i wogóle.
Od razu regulacja i działa to super.
tyle ze starszy co 10 tys zmienia swiece filtry i wszystko - koszt 100 zł a efekt wg mnie super.

Cytat:
2004-04-19 23:38:01, CZUCZU pisze:
A propo polmozbytu to jest tam mechanik który poldka starego ustawia zawsze super.
Co 10 tys ojciec po wymianie samodzielnej jedzie i reste kompa bye bye błedy i wogóle.
Od razu regulacja i działa to super.
tyle ze starszy co 10 tys zmienia swiece filtry i wszystko - koszt 100 zł a efekt wg mnie super.

Dokladnie tak powinno byc, jezeli samochod ma instalacje gazowa swiece oraz filterek powinny byc wymieniane co 10000 km. Tak radzimy swoim klinentom, ale niektorym szkoda tych 100 zl przykladowo na rok no i pozniej przyjezdzaja z rozwalona obudowa filtra. No ,ale nic na takich nie ma mocnych. Pozdr.

Cytat:
Uwazam, ze wlasnie w polmozbycie jest jedyny gosc ,ktory ma pojecie o gazie. Moge wiedziec dlaczego masz akurat takie zdanie o tym zakladdzie ?

byłem posiadaczem BMW i wszystko co się dowiedziałem od gościa(myślę że mówimy o tym samym) jeśli miałem problem to:"wymienić na nowe" dla mnie dobry mechanik naprawia(przynajmniej próbuje) a nie wymienia na nowe.
Wymienić to chyba każdy potrafi.
Teraz mam poldolota i byłem u niego ze dwa lata temu z jakąś pierdoła i był tak zalany że bardziej zje....ł niż pomógł, a takie zachowanie (w chwili kiedy potrzebujesz pomocy) zostaje na długo w pamięci.
sorki jeśli masz inne zdanie ,ale tyle opinii ile osób, bez urazy

Spoko rozumiem, wiadomo takie podejscie do klienta odstrasza, ale niestety wlasnie ten czlowiek w dziedzini instalacji gazowych chyba jest najbardziej pomocny. Wiadomo ,ze najlatwiej powiedziec " wymien sobie na nowy" ,ale to sie wiaze z kosztami i to czasem nie malymi ,ale niektorych rzeczy (czesci) nie da sie zregenerowac lub tez naprawic - trzeba wymienic. Sa ludzie ktorzy sztukuja byle tylko nie wydac kilku zlotych na wymiane. Przeciez robia to ludzie dla siebie nie dla kogos. Pozdr.

Moze po prostu roznie rozumiecie podejscie polmozbyt i chodzi wam o rozne zaklady. W kazdym badz razie Fordzik byl tam ostatnio robiony i
nie ma do tego zakladu zadnych zastrzezen, natomiast same plusy. Co do wymiany na nowe to sie nie zgodze, bo w wielu zakladach od razu wymieniony by zostal silniczek krokowy, a tutaj wystarczyla ze tak powiem regeneracja. Do tego nikt nie wygania, a mozna spokojnie sobie porozmawiac . Pozdr

Cytat:
Moze po prostu roznie rozumiecie podejscie polmozbyt i chodzi wam o rozne zaklady

Ja mówię o tym budynku, w którym z jednej strony od ulicy jest dealer Daewoo a z drugiej przy małym placu parkingowym są trzy garaże do napraw.
Czy myślimy o tym samym?

Myslicie wiec tym samym Co do regeneracji silniczka to nalac WD40 poruszac paluchami, poogladac i na jakis czas bedzie dzialac. Niestety nawroty sytuacji sa nieuniknione.
Ps.silnik krokowy do kadeta 1.4i kosztuje w oplu 600-1000PLN

Tak to o to chodzilo, ale poki co tak bedzie . A nowy to kwestia 320zl w escorcie oryginal, takze nie jest tak zle . Pozdr

Cytat:
2004-04-20 17:14:39, tomeQ_ pisze:
Myslicie wiec tym samym Co do regeneracji silniczka to nalac WD40 poruszac paluchami, poogladac i na jakis czas bedzie dzialac. Niestety nawroty sytuacji sa nieuniknione.
Ps.silnik krokowy do kadeta 1.4i kosztuje w oplu 600-1000PLN

Jeżeli chcialbys zamowic to z dnia na dzien to dolicz jescze ze 200 zl W oplu maja fajny zwyczaj popierania dodatkowych pieniazkow od zamowien ekspresowych Szukalem dla klienta pompy paliwa do opla astry , dzwonie do opla i mi mowia 1057 zl pytam czy da rade na jutro sprowadzic, a tu pan grzecznie odpowiada ,ze nie ma problemu tylko do ceny bedzie trzeba naliczyc 200 zl W sumie nie wiem za co moze z syberi sciagaja ,albo co

z tego co wiem to glowny kierownik chce sie dorobic w bardzo szybkim czasie duzej $$ ale co tam, pozostaja szroty i znajomi i znajomi znajomych itd