Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() BartekJ Almera 16V TCam Warszawa | 2004-04-16 13:05:48 jest oczywiscie wiele szkół,ale miałem BRC w astrze i nie polecam,lovato co innego |
Piter20 (M) A3 WRC | 2004-04-17 10:23:05 Tylko z jednej strony. Musi być odniesienie do ciśnienia atmosferycznego. |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2004-04-17 19:36:31 reduktor voltran to rzeczywiście turecka robota . a co do reduktora turbo to polecam LANDI-RENZO TURBO jest bardzo wydajny można pakować do autka nawet 300 KM. może być też REG ale nie wiem czy u nas jest osiągalny. |
kefir200 Kętrzyn | 2004-04-19 00:42:53 W tym tygodniu będę przerabiał reduktor EmmeGas na wersję turbo. O przebiegu operacji i testach powiadomię Was. Sesja zdjęciowa i opis umieszczę na swojej stronie...ale to później.
Jak coś nie wyjdzie, to kieruję się w stronę Landi-Renzo...Mam już trochę dobrych opinii nt. tego reduktora. Kto ma chody w hurtowniach? ![]() |
![]() thaniel LPG User Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2004-04-21 17:37:59 Ciekawe jak tam prace ![]() |
![]() WilK Black Magic Prowansja | 2004-04-21 22:42:42 Thaniel, mnie nie od dziś kusi RST także równie chętnie poczytam o niniejszych pracach. |
Marcin_ opel corsa 1.4 Kraków | 2004-04-22 21:31:19 Czekamy, czekamy...
Pisz waść, wyczekiwania oszczędź ![]() Ja ze swojej strony dodam, że prówbowałem zrobić przewód kompensacji ciśnienia powietrza bo mnie denerwują te ograniczenia w dolocie wstawione przez gazowników (wstawili dodatkowo taką rurkę do pokrywy puszki filtra), która dość znacznie ogranicza przekrój dolotu, ale żeby ją wywalić trzebaby podkręcić trochę stałą dawke gazu na wolnych obrotach bo gaśnie. I tu pojawił się problem, śrubka służąca do reulacji nie kręci się w żadną stronę, nie wie ktoś przypadkiem czy da się ją ruszyć od środka bo od góry jako że jest miedziana odłamuje się po kawałku i ani rusz (reduktor elpigazu, ale nie pamiętam nazwy). Byłem w "autoryzowanym" serwisie z tym problemem to mi powiedzieli, że i tak takiej śrubki nie dostanę bo już tych reduktorów nie ma, chyba że ze starego jakiegoś. A napewno się da wykręcić - po czym wziął śrubkręt, przyłożył, i stwierdził drugi raz że nie ma śubki i tak. |