| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-04-16 11:20:59 Nareszcie zakupiłem omegę MV6 (mam nadzieję że obędzie się tym razem bez ekscesów), niestety jest troszkę uszkodzona a co za tym idzie zdjęcia umieszcze w profilu po naprawie i doprowadzeniu mojego autka do ładu, no ale w związku z naprawą mam parę pytań.
1. Na wyświetalaczu kompa pojawia się komunikat - Low. liquid Niv. glace ktoś orientuje się może o czym to świadczy? 2. Nie ma tych listew bezpośrednio pod reflektorami na których są dysze spryskiwaczy reflektorów, jak można sprawdzić czy ta omega była wyposażona w spryskiwacze czy nie? 3. Nie ma zbiorniczka spryskiwaczy (to tak trochę w nawiązaniu do pyt. 2) czy ten zbiornik jest wyposażony w jedną pompkę która podaje płyn do spryskiwaczy szyb i reflektorów czy są dwie oddzielne pompki i ewentualnie gdyby ten model nie posiadał oryginalnie spryskiwaczy reflektorów to czy dużym problem jest ich dołożonie, mając w perspektywie zakup zbiorniczka spryskiwaczy i listew pod reflektorami ? 4. Jakie najlepiej zastosować oleje w silniku, skrzyni automatycznej i tylnym moście (wiem że było o tym na forum ale chciałbym jeszcze raz zasięgnąć waszej opinii na ten temat) ? 5. Jak otworzyć instrukcję obsługi do omegi B ściągniętą z działu garaż po rozpakowaniu nie mogę tych plików niczym otworzyć ? Z góry dziękuje za podpowiedzi |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-04-17 06:52:36 pomożcie panowie, bo jutro muszę kupić te elementy. |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-04-17 09:45:18 No dobrze ale czy w ASO po nr nadwozia zorientują się czy samochód jest wyposażony w spryskiwacze?
Coś nie chce mi się wierzyć |
martinez123 omega 2.0 16v Caravan chełm | 2004-04-17 13:41:40
musisz ściągnąć wszystkie pliki i rozpakować jako całość rarem |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-04-17 14:30:15 Diro,
po pierwsze gratuliję decyzji i życzę zadowolenia z eksploatacji, bo z jazdy radocha nie podlega dyskusji. Co do nabycia wiedzy, to widzi mi się, że nie ma dla ciebie innej drogi, jak pojawić się na LOB, tam po zaliczeniu specjalistycznych kursów, staniesz się odpowiedzialnym władcą Bestii pozdr, Janusz |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-04-17 22:19:50 OK dzięki za zaproszenie |
Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2004-04-18 22:23:56 hello
w sprawie sprykiwaczy: 1. spryskiwacze montowane są do reflektorów więc reflektory powinny mieć od spodu "szyny" 2. zbiorniczek płynu powinien być "duży" z dwoma silniczkami Jedyny problem jaki może zaistnieć to instalacja elektyczna która obsłuży dwa silniczki (spryskiwacze lamp uruchamiane są razem ze spryskiwaczem szyb, przy włączonych światłach) a więc potrzebujesz : 1. listwy pod reflektory z otworami 2. dysze spryskiwaczy 3. spryskiwacze 4. duży zbiornik na płyn z dwoma silniczkami Powodzenia |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-04-19 10:01:52 O to mi chodziło.
Dzięki serdeczne, idę kombinować zobaczymy co z tego wyjdzie |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-04-20 08:51:17 Na spodzie refloktora są cztery pionowe listwy z tworzywa i po bokach tych listw są dwa okrągłe przetłoczenia tak jakby na śróby to chyba jest mocowanie spryskiwaczy no i w miejscu pojemnika spryskiwaczy są dwie kostki jedna większa od drugiej to chyba była ta moja omesia wyposażona w spryskiwacze (kurcze, że nie zrobiłem żadnego zdjęcia - wiadomo by było o co mi chodzi) no i zaryzykuję zakup części pod taką opcje. |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-04-20 08:54:23 A i jeszcze jedno mi się przypomniało mianowicie ktoś mi zawinoł magazynek od oryginalnej zmieniarki Philipsa która była standardowo zamontowana w bagażniku, ktoś się orientuje gdzie to można kupić w miarę tanio? |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-04-21 19:17:33 Ale po co ci zmieniarka, nie lepiej dokładnie słuchać jednej płyty? |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-04-22 06:41:58 Taaaaaaa
Tylko bez magazynka to nawet jednej się nie posłucha |
elvizz13 2nd to none Świdnik | 2004-04-22 14:56:57 Pytaj na giełdzie samochodowej, chłopaki mają naprawdę "Różne" rzeczy. choć niekoniecznie legalne.
pozdr |