| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Maciey BMW 730i Słupsk | 2004-04-16 19:58:34 witajcie przyjaciele czy mozna jakos skredytowac mandat ? wczoraj dostalem skromne 250zl za przypalowy manewr a gliny byly 5 metrow odemnie LOL nic nie pomoglo HEH twardy taryfikator :/ mam 6 dni do zaplacenia / nie mam szans na zaplacenie w tym terminie... czy da sie to rozlozyc na jakies raty? malutkie raty? .. |
ROBUR JEZDZE TYM CO MAM ;-) Kazimierza Wielka | 2004-04-16 20:10:08 trzeba bylo poprosic o mandat za sikanie pozdro |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-04-16 21:05:00 sprobuj oficjalnie na piśmie, napisz do komendy, co to kosztuje,
poza tym zawsze możesz udać się na pielgrzymkę do Częstochowy albo Świętej Lipki omesią, tylko nie za szybko, bo cię już całkiem wysuszą |
Stahu LOB WETERAN ![]() MV6 wieś z tramwajami | 2004-04-16 21:10:01 jak nie zapłacisz w terminie to kieeeeeedyś dostaniesz wezwanie od komornika+ coś tam za postępowanie egzekucyjne, ale nie wiem ile dokładnie teraz to wynosi |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2004-04-16 21:18:20 grosze - olej to bo więcej na poczcie kosztuje dokonanie przelewu.. no i się trzeba nachodzić/najeździć...
no chyba że się coś zmieni bo teraz to my bendom europejczyki |
kristo zielono/złoty Warszawa | 2004-04-16 21:21:56 Spoko, luzik
Od 200 zeta sprzed roku dodali 6,40 oplaty manipulacyjnej. olewka... |
Maciey BMW 730i Słupsk | 2004-04-17 01:08:26 ok dzieki za rady, dzieki Wam bede go czynnie olewal |
Goel będzie X30XE Warszawa | 2004-04-17 03:17:45
ROBUR ! ! ! |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2004-04-20 23:13:45 Wez nowy dowod wplaty na poczcie, wypelnij jak ten mandatowy, tlyko kwote mniejsz wpisz, np. 80 albo 100 albo 50.
Wyslij. W urzedach rejestruja tlyko niezaplacone mandaty. Ja tak robie od dluzszego czasu. Jak nawet ci nie wyjdzie to najwczesniej za rok do ciebie przyjdzi ekomornik, bedzie sie chcial ukladac najpierw a ty zawsz emozesz powiedziec ze dobrze chciales, ale nie miales, pierwsza rate przeciez zaplaciles |
robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2004-04-21 11:29:51 wszystko zależy od urzędu wojewódzkiego na terenie którego dostałeś mandat. w małopolsce działają bardzo sprawie i mandat nie uregulowany w terminie jest po dwóch miesiącach u komornika. najwolniej działa urząd śląski i tam często sprawa odwleka się o rok a nawet dwa.
od mandatów tak jak od innych grzywien i kar nie ma oczywiście odsetek karnych, natomiast jeśli mandat trafi do komornika należne są koszty egzekucji. w sprawie ulg w spłacie grzywien czyli tzw. rat nie zwracasz się do ogranu wystawiającego mandat czyli policji, inspekcji pracy itp ale do organu który jest wierzycielem grzywny czyli tam gdzie pieniądze powinny wpłynąć. w przypadku mandatów policyjnych do urzędu wojewódzkiego, straży miejskiej do urzędu miasta |
psinthos LOB NET MEMBER SternenFlotte Warszawa | 2004-06-18 13:37:57
Wystawiono tytul wykonawczy, a ten delikwent to egzekutor - poborca skarbowy. NIe dosc, ze wezmie kase od reki, to jeszcze za te usluge sobie policzy. Plac wasc. |
DrA eS ... | 2004-06-18 13:57:28
Tak... 20zl... Zapierdalal do mnie taki delikwent ( mandat za 1000zl ) co piatek po 50zl... troche sie nazapierdalal... koszty egzekucji 20zl |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-06-18 14:02:43 Ja bym nie płacił. Bedą ściągać ze zwrotu z podatku, a jak nie wystarczy to za rok Ci potrącą ze zwrotu. W moim przypadku tak było (ok 700zł). Teraz nie mam żadnego mandaciku |
Zdroja Opel Omega A 2.4i Pyrzyce / Szczecin | 2004-06-18 14:25:05 Do mnie komornik przyszedł po półtora roku i zamiast 300zł zapłaciłem 315zł. Chyba warto było.
Ps. Przez 3 lata jak mam prawko uzbierałem ok 50 niezapłaconych mandatów parkingowych. Nikt nigdy nie odzywał się do mnie w tej kwestii. Myślicie, że kiedyś się upomną? Kwota byłaby astronomiczna! |
DrA eS ... | 2004-06-18 15:42:36
Komornik to taki czlowieczek co chodzi i zebra zeby mu cos zaplacic. Zebra oczywiscie pod warunkiem, ze trafia na czlowieka swiadomego, zabezpieczonego przez takowymi najsciami. Trzeba uswiadomic mu, ze wiekszych szans na sciagniecie czegokolwiek to on nie ma. Ale, ze Ty jako dluznik chujem nie jestes to mozesz mu oddac ostatnie 50zl jakie masz w portfelu. I moze za tydzien bedziesz mial cos jeszcze. No to sie bidula komornik cieszy, bierze co dostal i po tygodniu przypomina sie o nastepna partie. Kiedys pod moja nieobecnosc w domu komornik zapierdolil mi DVD... mial chuj pecha bo nie bylo moje |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2004-06-18 18:47:31 No dokladnie tak jak DrA mowi.
Do mnie kiedys tez przylazl. I dokladnie takie postepowanie, ze oddajesz ostatnie pieniadze. |
Mlody_Omega HONOROWY WETERAN Lanser Pabianice | 2004-06-18 18:55:37 to mnie qrw... kutasina na wydre brał... odszedł za pierwszym razem z pustymi rękoma... ale po tygodniu zapłaciłem żeby nie jebać się z tym +19,6 koszty manipulacyjne Kark to z niego był... nawet Bete ustawił na mojej bramie a ja akurat do domku wracałem i nieświadomy dre się z auta... "bierz tą baware z bramy! Przepisów cie nie uczyli!?" No to się z lekka zbulwersował |
psinthos LOB NET MEMBER SternenFlotte Warszawa | 2004-06-18 20:30:46
Tak. Jest to uregulowane przepisami ustawy o postepowaniu egzekucyjnym w administracji. Plac, zanim przystapi do egzekucji np. z wynagrodzenia za prace. W pewnych przypadkach egzekutor moze tez np. przeszukac na Tobie odziez lub robic inne ciekawe rzeczy. |