Troszke OT / mandat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witajcie przyjaciele wujek Macius ma do was pytanie..

czy mozna jakos skredytowac mandat ? wczoraj dostalem skromne 250zl za przypalowy manewr a gliny byly 5 metrow odemnie LOL nic nie pomoglo HEH twardy taryfikator :/

mam 6 dni do zaplacenia / nie mam szans na zaplacenie w tym terminie...

czy da sie to rozlozyc na jakies raty? malutkie raty? ..

trzeba bylo poprosic o mandat za sikanie to tylko 50 zeta. mi sie raz udalo

pozdro

sprobuj oficjalnie na piśmie, napisz do komendy, co to kosztuje,
poza tym zawsze możesz udać się na pielgrzymkę do Częstochowy albo Świętej Lipki omesią, tylko nie za szybko, bo cię już całkiem wysuszą

jak nie zapłacisz w terminie to kieeeeeedyś dostaniesz wezwanie od komornika+ coś tam za postępowanie egzekucyjne, ale nie wiem ile dokładnie teraz to wynosi

grosze - olej to bo więcej na poczcie kosztuje dokonanie przelewu.. no i się trzeba nachodzić/najeździć...

no chyba że się coś zmieni bo teraz to my bendom europejczyki

Spoko, luzik

Od 200 zeta sprzed roku dodali 6,40 oplaty manipulacyjnej.

olewka...

ok dzieki za rady, dzieki Wam bede go czynnie olewal

Cytat:
2004-04-16 20:10:08, ROBUR pisze:
trzeba bylo poprosic o mandat za sikanie to tylko 50 zeta. mi sie raz udalo

pozdro

ROBUR ! ! !

Wez nowy dowod wplaty na poczcie, wypelnij jak ten mandatowy, tlyko kwote mniejsz wpisz, np. 80 albo 100 albo 50.
Wyslij. W urzedach rejestruja tlyko niezaplacone mandaty.
Ja tak robie od dluzszego czasu.
Jak nawet ci nie wyjdzie to najwczesniej za rok do ciebie przyjdzi ekomornik, bedzie sie chcial ukladac najpierw a ty zawsz emozesz powiedziec ze dobrze chciales, ale nie miales, pierwsza rate przeciez zaplaciles

wszystko zależy od urzędu wojewódzkiego na terenie którego dostałeś mandat. w małopolsce działają bardzo sprawie i mandat nie uregulowany w terminie jest po dwóch miesiącach u komornika. najwolniej działa urząd śląski i tam często sprawa odwleka się o rok a nawet dwa.
od mandatów tak jak od innych grzywien i kar nie ma oczywiście odsetek karnych, natomiast jeśli mandat trafi do komornika należne są koszty egzekucji.
w sprawie ulg w spłacie grzywien czyli tzw. rat nie zwracasz się do ogranu wystawiającego mandat czyli policji, inspekcji pracy itp ale do organu który jest wierzycielem grzywny czyli tam gdzie pieniądze powinny wpłynąć.
w przypadku mandatów policyjnych do urzędu wojewódzkiego, straży miejskiej do urzędu miasta

Wczoraj u mnie był gościo z Urzędu skarbowego - tak sie przedstawił.
Mnie nie było akurat.

Przyszedł po kase za mandaty.
Dzwoniłem dziś do niego, i sie jutro zobaczymy. Powiedział że chce kase do ręki ....
Do reki, nie na konto ???

Miał ktoś coś takiego ?
Mówił że jest z egzekucji, że przesunięto moja sprawę do egzekucji - cos w ten deseń.

I skarbówka przejeła sprawe .......?????
MOge wywalczyc jakieś raty, bo bedzie tego qrwa z 7 stuwek....

Pozdro

Cytat:
2004-06-18 13:34:00, boogie pisze:

Przyszedł po kase za mandaty.
Dzwoniłem dziś do niego, i sie jutro zobaczymy. Powiedział że chce kase do ręki ....

Mówił że jest z egzekucji, że przesunięto moja sprawę do egzekucji - cos w ten deseń.
Pozdro

Wystawiono tytul wykonawczy, a ten delikwent to egzekutor - poborca skarbowy.
NIe dosc, ze wezmie kase od reki, to jeszcze za te usluge sobie policzy.

Plac wasc.

Cytat:
NIe dosc, ze wezmie kase od reki, to jeszcze za te usluge sobie policzy.

Tak... 20zl...

Zapierdalal do mnie taki delikwent ( mandat za 1000zl ) co piatek po 50zl... troche sie nazapierdalal... koszty egzekucji 20zl

Ja bym nie płacił. Bedą ściągać ze zwrotu z podatku, a jak nie wystarczy to za rok Ci potrącą ze zwrotu. W moim przypadku tak było (ok 700zł). Teraz nie mam żadnego mandaciku

Do mnie komornik przyszedł po półtora roku i zamiast 300zł zapłaciłem 315zł. Chyba warto było.
Ps. Przez 3 lata jak mam prawko uzbierałem ok 50 niezapłaconych mandatów parkingowych. Nikt nigdy nie odzywał się do mnie w tej kwestii. Myślicie, że kiedyś się upomną? Kwota byłaby astronomiczna!

To ten klient może wziąć kase do ręki ode mnie ??!!!

DrA, to jak Ty zes to znim uzgodnil, ze przychodzil brac w ratach, bo by mnie to interesowało

To wlasnie mialo byc ze zwrotu, ale w tym roku (za rok 2003) nie mialem zwrotu, wiec mnie scigaja
Moge jeszcze to odwlekać ??? Jak już mnie jakiś gościo ściga....

Dowiedzialem sie, że żeby np. rozłożyc to na raty, to nie zalatwie tego w jednym miejscu, tylko musze pisac do Urzedow wojewodzkich odpowiednich do kazdego miejsca gdzie mnie zlapali, czyli chyba do 3...

Qrna może teraz cos sie zmienilo, bo jakies klient dzwonil do mnie chyba w grudniu juz o mandaty......

Cytat:
DrA, to jak Ty zes to znim uzgodnil, ze przychodzil brac w ratach, bo by mnie to interesowało

Komornik to taki czlowieczek co chodzi i zebra zeby mu cos zaplacic. Zebra oczywiscie pod warunkiem, ze trafia na czlowieka swiadomego, zabezpieczonego przez takowymi najsciami.

Trzeba uswiadomic mu, ze wiekszych szans na sciagniecie czegokolwiek to on nie ma. Ale, ze Ty jako dluznik chujem nie jestes to mozesz mu oddac ostatnie 50zl jakie masz w portfelu. I moze za tydzien bedziesz mial cos jeszcze. No to sie bidula komornik cieszy, bierze co dostal i po tygodniu przypomina sie o nastepna partie.

Kiedys pod moja nieobecnosc w domu komornik zapierdolil mi DVD... mial chuj pecha bo nie bylo moje Straszny syf sie z tego zrobil... odwiozl osobiscie i wiecej juz nie nekal

No dokladnie tak jak DrA mowi.
Do mnie kiedys tez przylazl. I dokladnie takie postepowanie, ze oddajesz ostatnie pieniadze.

to mnie qrw... kutasina na wydre brał... odszedł za pierwszym razem z pustymi rękoma... ale po tygodniu zapłaciłem żeby nie jebać się z tym +19,6 koszty manipulacyjne

Kark to z niego był... nawet Bete ustawił na mojej bramie a ja akurat do domku wracałem i nieświadomy dre się z auta... "bierz tą baware z bramy! Przepisów cie nie uczyli!?" No to się z lekka zbulwersował

Cytat:
2004-06-18 15:06:37, boogie pisze:
To ten klient może wziąć kase do ręki ode mnie ??!!!

Tak. Jest to uregulowane przepisami ustawy o postepowaniu egzekucyjnym w administracji.

Plac, zanim przystapi do egzekucji np. z wynagrodzenia za prace.
W pewnych przypadkach egzekutor moze tez np. przeszukac na Tobie odziez lub robic inne ciekawe rzeczy.