Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-04-18 20:34:38 Rznij i dawaj nowe......
Jak masz okazje to tylko nowe !!!! |
el_comendanto (M) F&F Sympatyk トヨタカムリ | 2004-04-18 20:37:46 Czuczu jestes Mistrzem Szybkosci ....wlasnie dorzucam fotki, bo nie zdazylem w pierwszym poscie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ocencie sami ![]() |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-04-18 20:50:57 Czyli dasz reperaturki a po zimie wyjdzie wszedzie oprócz reperaturek.
Raz o dobrze zwłaszcza ze auto warte tego !!! lepiej jeździc 4 mce niepomalowanym autem niz pomalowac na odp..... |
![]() Proiss nasty b!tch Olsztyn | 2004-04-18 21:10:04
choopie co za brednie opowiadasz jak mają mu to połatać bez spawania na super gluta mają dokleić blache i nierównośći mu pojechać szpachlą ?!? istnieje możliwość ponitowania ale nity zakrywają szpachlą , najlepiej wymieniaj blachy a jeżeli nie to tylko reperaturki kture ci pospawają , Blachy nieosłabi tylko będzie większa podatność na korozjie jak dobrze zakonserwują niemasz się czego obawiać . w ofercie interpartsu są blachy do 127 |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-04-18 21:12:36 Pogadaj z Trezem ![]() ![]() ![]() |
![]() mille F&F Sympatyk Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2004-04-18 21:15:26 lewy moze bym łatał, ale prawego nie warto.. blacharz by pewnie powiedział ze oba nowe.. ![]() |
![]() Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-04-18 22:40:13 korzystajac z okazji mozna by zrobic jakies fajne poszerzenia, np zeby na tyl wlazly fele o szerokosci 8 cali a na przod 6, jakies szprychowane... lowrider ![]() |
![]() Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2004-04-18 23:26:02 nie ma sensu tego latac... syzyfowa praca szkoda nerwow i kasy.....
tu masz oferte BHMD: http://www.bhmd.pl/dynamic.php?sh=karo2&home=0&gr=1&get=2085 BHMD zapewne kupuje czesci u KLOKKERHOLMA: http://www.klokkerholm.com ceny nie sa tak atrakcyjne jak w przypadku czesci do 126 ale warto poczekac i dozbierac kase , zrobic wszystko PORZADNIE.... ![]() ps:wszystkie elementy poszycia ktore widac na zdjeciu ze sa zgnite mozesz kupic NOWE lacznie z CALA podloga tak ze naprawde dozbieraj kase i zrob to solidnie [ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2004-04-18 23:28:04 ] |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-04-18 23:30:44 Widziałem taka zywice co klei sie ponoc do wszystkiego ![]() bez spawania ![]() ![]() |
el_comendanto (M) F&F Sympatyk トヨタカムリ | 2004-04-18 23:43:32
Hheheh otoz mam takowe kola, nie szprychy co prawda [mialem ale ukradli ![]() ![]() Bart..........swiete slowa.....Niestety,stan kasy nie pozwala na zbyt duzo,jak na dzis dzien,a taki konkreny remont wlacznie z podloga i podciagami jest w planach w okolicach sierpnia.....Wtedy to jak Matka Boska Pieniezna dopisze Fiat dostanie drugie zycie ![]() Troche szkoda mi ciac dobrych blach,poniewaz u kolegi ktory mial to robione zaczelo wylazic szpachlowanie w tych miejscach co mial robione,czyli progi, blotniki itp.........tutaj bardziej chodzi o kosmetyke, tak mi sie wydaje.....BTW.....znasz moze jakis dobry sposob na wzmocnienie podluznic???Sa zdrowe,ale "wole dmuchac na zimne" ![]() Pozdro wszystkich el_ |
![]() Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2004-04-18 23:52:45 jak chcesz "doczekac" do sierpnia i wtedy robic remont to tak jak czuczu pisze jest taki specyfik jak zywica i utwardzacz plus mata szklana ![]() ![]() podluznice wzmocnic? no jesli nie jest dziurawa to nie ruszaj...oczysc z rdzy i zakonserwuj , mozna wzmocnic "poprzecznice" czyli tylna belke na ktorej "trzyma sie" zawieszenie{bo lubi pekac} poprzez wspawanie w miejscu laczenia z podluznica "wstawek" z blachy, mozna wstawic wzmocnienie w miejscu gdzie laczy sie podluznica z przegroda czolowa pod maska bo tam tez 127 i 128 lubia pekac |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-04-18 23:57:47 Bart u mnei tak cały elegant był zrobiony.
Ultra lekkie trwałe - 12 mcy wytrzymałoprawie i wogóle..... łatwo sie wyrównuje dobrze trzyma farbe tylko przy wypadku pół auta odlatuje ![]() |
![]() bimber1 (S) Furious Moderator kant Kraków | 2004-04-19 00:20:50
1.5 roku temu mialem caly tylni pas pod zderzakiem w dziurach, bulo wiecej dziur niz blachy, wyczyscilem wszystko boshem, powicinalem resztki i nalozylem zywice, robilem to pierwszy raz ( z tata) i nie wyszlo idealnie. Potem szpachla, lakier i wyszlo calkiem niezle i ku mojemu zaskoczeniu do tej pory niezle sie to trzyma i wyglada, po za kilkoma miejscami ale to wina stluczki i ktora mialem jakies 0.5 roku temu ![]() Pozdrawiam |
Demmo Gliwice | 2004-04-19 08:38:10 heh... fajnie podchodzicie do sprawy, to mi się podoba ![]() jakbym ja miał takie dziury w aucie, to bym się chyba rozpłakał ![]() ![]() ale jak wszedłem sobie na tą stronkę BHMD, to już się nie przejmuję jak co... nie wiedziałem że nowe blachy są takie (stosunkowo) tanie... czyli w całym remoncie najdrożej chyba wychodzi lakier ![]() |
TazDaFleia F&F Wolny Słuchacz :) fiat 127 BMW | 2004-04-19 09:18:43 ty ja mam od kogo djaks zalatwic ![]() ![]() P.S czesiek usprawiedliwony zadzwonil o 21.30 |
![]() andrzej_krakow (S) ![]() Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2004-04-19 12:11:53
Nie opowiadam żadnych bredni. Ja mam właśnie tak połataną Ładę i już ponad 4 lata się trzyma i nie wychodzi nic na wierzch. A jak kupiłem to była dziura na dziurze. A było to robione właśnie tak: blacha, nity, włókno szklane, żywice i szpachla. Jak to jest robione w uczciwy sposób , porządnie wyczyszczone do czystej blachy i zabezpieczone to musi się trzymać!!! A co do osłabienia blachy to właśnie miałem na myśli że będzie większa podatność na korozję i niestety nawet jak porządnie zabezpieczysz to i tak tego nie wyeliminujesz. widziałem już niejedno auto po "porządnej" blacharce, po 3-4 latach wychodziły parchy i już nie było co ratować. Ja w każdym razie unikam spawania jak mogę. A zresztą co mnie to obchodzi, spawajcie sobie na wszystkie strony, w sumie to wasze auta, jak zgniją to nic mi do tego. |
![]() szymek2424 126el gostyń | 2004-04-19 18:16:34 ja osobiście proponuje "nowe". też mnie to czeka za jakis miesiac el troszke leci ale uwielbiam go i też dam nowe blachy i pozniej lakiernik! pozdro!! |