Album samochodów FSO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W kwietniowym 'Automobiliście' jest wzmianka o ukazaniu się książki "Album samochodów FSO", autor: inż. Jerzy Dembiński, wydawca: Klub Pracowników i Przyjaciół Fso, Warszawa 2004 (112stron). Książka ma zawierać ponad 200 fotografii produkowanych na Żeraniu samochodów, jak również makiet i konstrukcji prototypowych w latach 1951-1998.

ale co mozna to gdzieś kupić/zdobyć/ukraść/pożyczyć/nabyć ?
czy to tylko dla wybranych?
wiesz coś więcej??

Uach - toż to gratka dla nas wszystkich,

SPAjK - prośba do Ciebie, zakręcisz sie koło tego i "wyrwiesz" kilka egzemplarzy dla nas

Jeśli chodzi o dostępność tej pozycji, to w wzmiance pisze tylko:
"Już dziś zapraszamy wszystkich chętnych do zakupu książki, a najlepszą ku temu okazją będzie odwiedzenie wystawy i stoiska 'Automobilisty' podczas tegorocznego Międzynarodowego Pikniku Lotniczego w Góraszce (w dniach: 15-16 maja 2004r.), gdzie naszym gościem będzie również autor."

Cytat:
2004-04-19 11:42:13, dominikr pisze:
Jeśli chodzi o dostępność tej pozycji, to w wzmiance pisze tylko:
"Już dziś zapraszamy wszystkich chętnych do zakupu książki, a najlepszą ku temu okazją będzie odwiedzenie wystawy i stoiska 'Automobilisty' podczas tegorocznego Międzynarodowego Pikniku Lotniczego w Góraszce (w dniach: 15-16 maja 2004r.), gdzie naszym gościem będzie również autor."

Pieprze to nie nędę czekał do maja dzwonię do Automobilisty

Dzwoniłem do Automobilisty
zostawiłem swój numer telefonu i imię i nazwisko książka jest jeszcze w druku nie jest gotowa będzie na pewno w Góraszce , ale jest możliwe że będzie na Zlocie nad Zalewm Sulejowskim
Skąd ta miła kobieta z Automobilisty wiedziała że my mamy teraz Zlot w Sulejowie
Czy ktoś z Was już podjął jakieś kroki?
Ona mówiła że też mają tam jakiś swój Zlot "car" czy coś
W każdym razie książkę będę miał HURRRRRAAAAAAAAAAAAA

Cytat:
2004-04-19 12:10:43, Momik pisze:
Skąd ta miła kobieta z Automobilisty wiedziała że my mamy teraz Zlot w Sulejowie

No ba - nasz dział Public Relation w osobie MAJCHALA działa prężnie i rzeczywiscie mamy potwierdzenie że pojawią się przedstawiciele pisma Automobilista u Nas na zlocie

Cytat:
2004-04-19 12:12:36, GDA pisze:
Cytat:

No ba - nasz dział Public Relation w osobie MAJCHALA działa prężnie i rzeczywiscie mamy potwierdzenie że pojawią się przedstawiciele pisma Automobilista u Nas na zlocie

No i mam nadzieję że jak będzie gotowa ta książka to wezmą z kilkaDZIESIĄT egzemplarzy na Zlot bo ja ją chcę mieć!!! i już
Mam nadzieję że nasz Majchalek będzie trzymał swój filigranowy paluszek na pulsie. Poproszę bardzo poproszę

o tej ksiazce juz bylo wiadomo przed zlotem w Wawrze,

a co do egzemlarzy, moge komus pomoc to zalatwic, ja sie w to nie bawie, juz jedna ksiazka byla, dostalo mi sie za nia w skóre, teraz temat umarł a tyle było krzyku

Muszę to mieć!!!!!!!!!
Choćbym maił żebrać,błągać,kraść.
Na zlocie,chyba nie będe[wyjazd ],ale książkę zdobędę!!!!!!!!
Zamówię w zaprzyajznionej księgarni,gdzie mają największa arzdkości,jak choćby STO LAT POLSKIEJ MOTORYZACJi co też miało maleńki nakład.
A mam już "Jest 7 nas fabryka w Warszawie" i"Sto lat polksiej motoryzacji"

Muszę mieć tą książkę, niewiem jak ale muszę.
Jak przeczytałem o tym w automobiliście to choruję na nią.
Na zlocie w Sulejowie nie mogę być, ale może ktoś z Warszawy by mógł ją mi kupić.
Chyba że zrobimy zlecenie i kupimy ją grupowo dla wszystkich chętnych klubowiczów.
Płatne z góry.

Pozdrawiem

Za coś takiego jestem gotów nawet ostro przepłacić.
Czy ja dobrze zrozumiałem Momik, że w Sulejowie będzie jeszcze jakiś zlot zabytkowych Automobilisty?

Cytat:
2004-04-19 12:12:36, GDA pisze:
Cytat:

Dziś nawet gadałem z gościem i wstępnie ustalamy spotkanie na płycie lotniska. To jeszcze wymaga potwierdzenia, ale jeśli nie na lotnisko to do Dresso na bank przyjedzie
Jak dobrze pójdzie to nie on jeden się tym zainteresował i może przyjedzie

Tez chetnie nabylbym te ksiazke, tylko gdzie
A moze ktos posiada juz ten album i podzielilby sie wrazeniami?

Leży własnie przede mną pachnący jeszcze farbą drukarską egzemplarz rzeczonego albumu nabyty dzisiaj na stoisku Automobilisty na pikniku lotniczym w Góraszce. Autorem jest Pan Jerzy Dembiński a Wydawcą Klub Pracowników i Przyjaciół FSO. Wstęp napisany przez Pana Edwarda Pietrzaka zawiera miłą dla nas dedykację - miłośnikom samochodów FSO - oraz podkreśla, że album skierowany jest do młodych zreszonych w klubach miłośników samochodów Warszawa, Syrena, Polski Fiat i Polonez. Na 110 stronach zawarto zdjęcia modeli i prototypów aut z FSO począwszy od pierwszej Warszawy M20 z 1951 r aż po Poloneza Kombi Plus z 1998r. Ponadto każde zdjęcie opatrzone jest krótkim opisem technicznym. Myślę że ksiązka ta powinna stanowić żelazna pozycję każdej biblioteczki pasjonata aut produkowanych w FSO. Faktu tego nie powinno zmieniać nawet kilka drobnych potknięć typu pomyłka w dacie wprowadzenia nowych nakładek na tylny słupek w Polskim Fiacie - napisano najpierw że w 1978 roku a potem jest zdjęcie MR 75 z tymi nakładkami, oraz pomyłka w zdjęciu Poloneza MR 86. Pokazano model MR 89 z długim noskiem w widoku z przodu, oczywiście na zdjęciu z tyłu (gdyby go pokazano) auto miałoby długą tylną klapę. Ale to tylko szczegóły które nie mogą przesłaniać całości i niweczyć wysiłku autora. Polecam, szkoda że cena jest dośc wysoka (40 PLN i nie dostałem żadnej zniżki na FSO AK ) może uda się coś wytargowac przy zakupie większej liczby egzemplarzy na klub.

Chętnie bym zakupił taką książkę,tyle że nie wiem gdzie u nas w Trójmieście można by ją dorwać

Tez bym chetnie nabyl. W 3miescie to raczej marne szanse. Trzeba zadzwonic do redakcji i zamowic wysylke poczta

w Lodzi pewnie tez sie nie uda jej kupic...a mysle ze z przyjemnoscia bym ja nabyl...
a moze cos sie uda poprez klub zalatwic??
pozdrawiam
cybertec

Ja tez się wstępnie pisze. Jakby dało rade chociaż kilka % zniżki to jestem chętny (39,98 wygląda zawsze lepiej niż 40 ).

mnie wczoraj kosztował 46zł