Padło mi na moment radio w Yarisce

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Dzisiaj rano jadąc do pracy, padło mi radio w mojej Yarisce, magnetofon tez nie działał - po prostu zamilło nagle, wciskanie klawiszy nic nie dało. Dopiero wyłączenie silnika i ponowne zapalenie pomogło, wygląda że komputer pokładowy dostał czkawki na tych dziurach i się zawiesił. Czy komuś się zdarzyło coś podobnego?
Pozdrawiam
Valeo

Cytat:
2004-04-19 13:20:39, valeo pisze:
Czy komuś się zdarzyło coś podobnego?

Dawno temu przejezdzajac przez tory - ASO odpielo kostki, poprawili styki (zeby lepiej przylegaly) i od tego czasu zawsze gra
ps. moze przy np montazu alarmu poruszyli wtyczki i nie kontaktuje.

jeżdzę już 3 rok i dopiero pierwszy coś takiego się stało, co prawda wczesniej 2 razy padło wspomaganie kierownicy, ale też ponowne uruchomienie silnika pomogło.

Ps. widze że masz 1.0 MMT napisz coś jak się tym jeździ przyspieszenia czy rzeczywiście pali mniej od wersji z 1.0 z manualem
Pozdrówka Valeo

ja natomiast notorycznie wyłączam sprzęt grający kolanem... i nie wiem co z tym zrobić...? Ktoś może dopracował sposób lekkiego tuningu mechanicznego kolana prawego męskiego w Yarisie? Proszę o pomoc... Czy pomogą mi w ASO?

Pewnie z Ciebie kawał chłopa obawiam się że ASO poradzi zakup Avensisa tam nie będziesz o nic zachaczał. Ja nie ma tego problemu ale mam tylko 170 niskości.

Ja też nie mam z tym prblemów a mam 190cm wzrostu

Cytat:
Dzisiaj rano jadąc do pracy, padło mi radio w mojej Yarisce, magnetofon tez nie działał - po prostu zamilło nagle, wciskanie klawiszy nic nie dało. Dopiero wyłączenie silnika i ponowne zapalenie pomogło, wygląda że komputer pokładowy dostał czkawki na tych dziurach i się zawiesił. Czy komuś się zdarzyło coś podobnego?

mialem cos takiego tylko u mnie moglem wlozyc kasete i zaczynalo grac albo uruchomic ponownie samochod... ze 2 razy juz sie zdarzylo i tez nie wiem jak , po co i dlaczego

Cytat:
2004-04-19 13:50:44, Qnoor pisze:
ja natomiast notorycznie wyłączam sprzęt grający kolanem... i nie wiem co z tym zrobić...?

Nie wiedziałem, że to jest wogóle możliwe... Ja mam 194 cm i moje kolano nawet nie ma możliwości dotknięcia o wyłącznik.
A masz na maxa odsunięty fotel do tyłu ?

Cytat:
2004-04-19 13:48:01, valeo pisze:
Ps. widze że masz 1.0 MMT napisz coś jak się tym jeździ przyspieszenia czy rzeczywiście pali mniej od wersji z 1.0 z manualem

Autem jezdzi mama - ja sporadycznie odkurzam wydech z pajakow
Jak sie jezdzi: w trybie Automatycznym (E) auto najstawione jest na ekonomie - biegi przy spokojne jezdzie zmienia przy 3500-4000obr, i jezeli tylko moze wrzuca 5tke. W trybie Manual (M) to juz co innego tutaj kontrola jest pelna (w trybie E oczywiscie tez mozemy zmieniac biegi przy 6500 - wystarczy dodusic gaz i komp wie o co nam chodzi ). Ja jezdze w trybie kombinowanym - spod swiatel startuje na M a jak juz rozpedze sie do okreslonej predkosci wrzucam E i tak sobie jade.
Przyspieszenie jest ok - jezdzilem pare dni zwyklym Yarisem i roznic nie zauzwazylem.
Spalanie: trudno jest porownac z manualem bo musialbym go miec na np 2-3 tygodnie zeby porownac (kazdy ma inny styl jazdy, pokonuje inne trasy itd). MMT przy eksploatacji mojej mamy i siostry pali srednio jakies 6.8 - ok 30-35% to jazda typu 20km przez miasto, postoj, 20km powrot. Pozostala czesc to jazda typu: 2km, postoj, 2km, postoj, 5km itd. Gdyby caly przebieg byl taki jak te 30-35% mysle, ze 6l jest zdecydowanie realne. Poza tym Yaris ma klime wiec troszke wiecej moze palic. Na trasie (120-140km/h) spokojnie miejscie sie w 5-5.5l.
Mysle, ze na trasie MMT pali tyle co manual, w miescie - zalezy od miasta i od stylu jazdy - roznice IMO beda niewielkie.

Cytat:
2004-04-19 16:14:43, mekintosh pisze:
Cytat:
2004-04-19 13:50:44, Qnoor pisze:
ja natomiast notorycznie wyłączam sprzęt grający kolanem... i nie wiem co z tym zrobić...?

Nie wiedziałem, że to jest wogóle możliwe... Ja mam 194 cm i moje kolano nawet nie ma możliwości dotknięcia o wyłącznik.
A masz na maxa odsunięty fotel do tyłu ?

nie nie mam bo bym do kierownicy nie dostał ja wcale nie jestem taki duży strasznie... lewy skrajny przycisk - na pewno Twoje prawe kolano ma możliwość - spytaj go...

Cytat:
Witam,
Pozdrawiam
Valeo

Mialem identyczny problem - i uwazaj te wylaczanie bedzie sie nasilalo - raz na dwa miechy pozniej coraz czesciej az bedzie dochodzilo do tego ze ze 3 4 razy we dniu. Problemem jest jednostka sterujacatym syfem - bodajze Hitachi, ktore robi radia-magnetofony dla Yarisa. Pewnie dostales radio ze starym chipem. Pojedz z tym do ASO zglos i powiedz jakie masz objawy. Jezeli problem bedzie sie powtarzal to jedz znow do ASO i zadaj wymiany "chipa" - tylko nie zrob sie w butelke i na czas naprawy (ktory bedzie NAPEWNO trwal wiecej niz 14 dni) kaz sobie zamontowac inne radio. Wiecej szczegolow na mejla lub priv.

EL Chueco Serdeczne dzieki za wyjasnienia, mam jednak nadzieję że nie będzie się to nasilało.
tmw - również dzięki za wyjasnienia, wygląda że to fajny samochodzik do miasta do korków zdziwiło mnie tylko że w czaie jazdy można zmienic z manuala na tryb automatyczny

Cytat:
2004-04-20 11:30:31, valeo pisze:
tmw - również dzięki za wyjasnienia, wygląda że to fajny samochodzik do miasta do korków zdziwiło mnie tylko że w czaie jazdy można zmienic z manuala na tryb automatyczny

Zmiany mozna robic co 5s - kiedy tylko sie chce
ps. na trasie tez jezdzi fajnie - jak kazdy Yaris w koncu ta skrzynia to zwykly manual + pare silniczkow.

ja mialem taki patent przedwczoraj
jade sobie jade i ichce zmienic stacje a radio totalny freeze
na zaden klawisz nie reagowalo
wylaczylem i wlaczylem stacyjke i dziala

i tez byl to moj drugi Yaris i ppierwszy raz cos takiego sie mi przydazylo....
Yarisa w niedziele sprzedalem

z ktorego roku i za jaka cene?
po ile sie teraz realnie sprzedaja yariski?
jak nie chcesz na forum to moze powiesz mi na gg: 4447722 jesli nie tajemnica?

Cytat:
Witam,
Pozdrawiam
Valeo

Mam juz druga Yariske ( 1999r i 2000r) i pare razy mialem to samo.Tylko wylaczenie silnika pomaga.
W serwisie mowili,ze ten typ radia ( ?? ) ktory mam ma wady.Chcieli nawet wymienic,ale musialbym czekac do 2 tygodni,az sciagna z W-wy a przez ten czas jezdzic z dziura w desce (demontaz wyswietlacza).
Dalem sobie spokoj - przez 5 lat zdarzylo sie to moze 5-6 razy .