Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2002-11-10 09:38:23 komputer prawdopodobnie zapamiętuje ostatnie ustawienia przy jakich pracował silnik. spróbuj pod koniec jazdy przełączyć na benzynę i dopiero wyłączyć silnik. |
![]() Mlody_Omega Lanser Pabianice | 2002-11-10 13:00:56 witam,
miałem podobny problem u siebie... ale już jest wszystko OK... zrobiłem właśnie tak jak proponuje Robert... przejechałem się troche na Pb, zgasiłem silnik, przełączyłem pstryczek, zapaliłem i jak ręką odjął ![]() ![]() ![]() |
ASP Omega B Caravan Olsztyn | 2002-11-13 01:13:53 Mialem taki sam problem w swojej Omedze B Caravan. Mam silnik X20SE i instalke LPG BRC z kompem OMVL (malo znana firma). Robilem rozne cuda. Nic nie pomagalo. Ktos z klubowiczow poradzil mi opcje z odlaczaniem klemy aku. Pomagalo ale tylko na 1 lub w dobrym przypadku na kilka odpalen. Co sie okazalo. Moi fachowcy od LPG ustawiali parametry instalacji gazowej pod silnik ekotec, moj jak napisalem jest inny. Po prawidlowym wyregulowaniu jak reka odjal. Pracuje bez zarzutu. Moze troche duzo pali (srednio 15 miasto, 12 trasa 120/h) ale po wszystkich przejsciach (bylo ich duzo) z gazownikami to pryszcz. Przekonalem sie ze wszelkie klopoty z naszymi zagazowanymi autami to TYLKO I WYLACZNIE WINA GOSCI KTORZY NAM INSTALACJE MONTOWALI ![]() |