| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
malyzk daewoo espero 1.8 cd ... celestynow | 2004-04-19 23:41:45 to zależy czy ją poprostu dobrze sprawdzili i jest rzeczywiście prosta, czy po prostu im się nie chce.
Jeżeli PEWNY serwis możesz nie planować, bo w PEWNYM serwisie jak za jakiś czas znów pierd.... to zrobią drugi raz za frajer i już ją na 100% splanują Ważne żeby tylko założyli swoją uszczelkę bo często gęsto póżniej zwala się winę że kupiłeś podrubę itp. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-04-20 00:23:05 Ja nie podjąłbym wyzwania rzuconego przez panów „mechaników”!! Skoro tacy pewni - niech na piśmie potwierdzą to co mówią pod rygorem pełnej odpowiedzialności /czytaj bezpłatnej kolejnej naprawy „uszczelkogłowicowej”/ + ewent. wszelkich innych kosztów związanych z takową awaryją !. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-04-20 00:29:59 Przy wymianie uszczelki może nie tyle konieczne, co bardzo wskazane jest minimalne splanowanie głowicy, co poprawi jej pasowanie względem owej uszczelki.
Znanych jest wiele przypadków, gdzie silniki przechodza wymianę uszczelki bez planowania głowicy, ale to zależy już od stanu samej głowicy. Jest to oczywiście do sprawdzenia na odpowiednim sprzęcie. Jeśli wykaże on, iz odstępstwo od płaszczyzny wynosi (dla silnika 1,5 jest to bodajrze wartość 0,2%) lub więcej, to głowice koniecznie nalezy delikatnie splanować, jednak tak, by nie podnosić w sposób zauważalny kompresji. Pozdrawiam - Speed R |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2004-04-20 18:21:13 No własnie - jeżeli sprzęt wykaże, że nie ma odchyłek, to też powinno się planować?
P. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-04-20 22:38:04 W przypadku obecnie produkowanych głowic (szczególnie aluminiowych) jeśli urządzenia pomiarowe wykażą brak odchyłu od płaszczyzny przylgni głowicy, nie ma potrzeby jej planowania. W takim przypadku bardziej odkształcalna jest sama uszczelka i ona załatwia sprawę Pozdrawiam - Speed R |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2004-04-21 21:42:25 W ASO daewoo powinni chyba mieć sprzęt do zmierzenia głowicy....
P. |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2004-04-21 22:34:40 widzisz - mi wasnie chodzi o czas, bo zamierzam udać się z naprawą poza W-wę. Bez planowania sprzet byłby gotowy po paru godzinach, ale - tak jak napisałeś - jak dadzą głowice na zewnątrz do planowania, to w jeden dzień ciężko będzie się wyrobić... |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-04-21 22:52:05 Niestety planowanie głowicy, to wbrew tego co sądzi wielu użytkowników samochodów - dość skąplikowany proces. O ile zebranie materiału dla wyrównania powierzchni nie jest niczym niezwykłym, to wykonanie tego równo, już owszem. Przeprowadzania tej informacji (przysłowiowym) pilnikiem nie polecam |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2004-04-21 23:17:55 E tam Łukasz, no co Ty ?
Flexa w dłoń i jadziem |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-04-21 23:34:20
Kolega w pracy (jak mu powiedziałem ,że oddaje głowicę do planowania) uraczył mnie opowieścią jak to on polerował swoją głowicę w Polo cienkoziarnistym papierem ściernym Jako ,że jestm dobrze wychowany to nie strzeliłem śmiechem |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-04-23 00:08:03 Panowie... żebym ja Wam opowiedział jakie do mnie do lakierni rodzynki przyjeżdzają, to by Wam kopara opadła 2 dni temu wyjechała od nas Nexia której właściciel przywiózł autko na lawecie... nic nadzwyczajnego (jeszcze). Autko ściągnięto z lawety i postawiono na parkingu przed warsztatem. Uszkodzenia: - przedni, prawy błotnik - prasa - przednie prawe drzwi - prasa + wyrwane (!!!) zawiasy i pokrzywiony słupek A - tylne drzwi - trochę klepania, szpachla, lakier - połamany (!!!) przedni prawy McPerson - drążek kierowniczy - złamany... konkretnie urwany Inne niedociągnięcia ... - brak klocków hamulcowych... były tak zjechane, że od jakiś 2 - 3 tyś - silnik tak skatowany, że po odpaleniu dzwonienie z "klawiatury" przyprawiało wszystkich o zawał - stopień zmatowienia lakieru był taki, że po dodaniu do nowego lakieru 60% rozpuszczalnika cieniującego, ten nadal wyglądał jak nowy w porównaniu z tym, co znajdowało się na reszcie samochodu - umiejętny montaż głośników przez właściciela spowodował zwarcie w... całej inst. elektrycznej samochodu Ale teraz najlepsiejsze ... Autko doposażono w zestaw (a jakże W Efekcie należało wykasować pierwotne ustawienia, i wgrywać cały soft od nowa Tak wiec polerka głowicy papierem, to jeszcze nic takiego Pozdrawiam - Speed R |