Camry Combi 2,2 czy 3,0 ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
brać z automatem czy raczej nie ? chodzi mi o kosztowny serwis automatów? macie jakieś sugestie ? jakieś lepsze roczniki ? chociać chciałbym kupić jak najnowszy (czyli chyba 1996 czemu już nie ma kombi ? ) to może trafi się jakaś starsza a lepsza ?
czy wiecie coś o LPG w tych silnikach ? - dobrze chodzą na gazie ?

[ wiadomość edytowana przez: pelnygaz dnia 2004-04-20 14:38:33 ]

Jakby Ci to powiedzieć?

Poczytaj forum , tam wszystko jest

Spróbuj przeglądnąć archiwum, nie tak dawno było sporo o Camry, a zwłaszcza o gazie - m.in. kolega Lwiecz ma doświadczenia w tym temacie. Z tego co widziałem to raczej polecany był silniczek 3.0

A tak BTW to ostatnio widuję pod swoim blokiem taką Camry kombi - zresztą w podobnym kolorze jak moja toyka, no i hmmmm.... jak dla mnie to to kombi jest brzydkie(!), no ale na pewno funkcjonalne

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, Camry Kombi były tak zjawiskowo paskudne, że po prostu przestali je produkować. Camry, jako samochód klasy E, czyli wyższej średniej nie potrzebowało wersji kombi, dlatego od rocznika 1997 nie produkowano wersji kombi.
Zdecydowanie automat Sprawdź przy kupnie, jak dobry to nie będziesz go naprawiał, bo się nie psuje
A gdybyś się chciał kłócić, dlaczego nie manual, to przejedź się taką Camry w manualu i zobaczysz jaka jest różnica w komforcie i jakości jazdy na korzyść automatu.
Jeżeli masz dylemat odnośnie 2,2 czy 3,0, to również odpoiadam ---> 3,0. JEst dużo bardziej dynamiczna i można nią pojeździć. 2,2 to wygodny samochód do niezbyt dynamicznej i szybkiej jazdy. Ciężko Ci będzie wyprzedzać komfortowo w trasie, albo przycisnąć jak potrzeba. Szczególnie w kombi...
Spróbuj poszukać werrsji 1996 rok z silnikiem 1MZ-FE. To jest już silnik montowany w kolejnej budzie, bez przepływomierza, bardziej ekonomiczny i dynamiczny.
Acha - 3,0 wcale nie pali dużo więcej niż 3,0 - jakieś 1-1,5 litra więcej na 100 km.

Cytat:
Acha - 3,0 wcale nie pali dużo więcej niż 3,0 - jakieś 1-1,5 litra więcej na 100 km.

No to jak dla mnie rewelacja

Cytat:
Acha - 3,0 wcale nie pali dużo więcej niż 3,0 - jakieś 1-1,5 litra więcej na 100 km

Bo 3.0 3.0 nierówne
Zgadzam się. Lepiej 3.0 bo 2.2 zapewne ciutke za słabe będzie chociaż mój stary miał 2 camry ,obydwie 2.2 (sedan worm ,w automacie) i ta starsza (pierwsza) dawała jak szalona naprawde a ta druga muł...

[ wiadomość edytowana przez: stoned_crazy dnia 2004-04-20 22:27:55 ]

Cóż.... co kto lubi. Turlam się tą 2.2 i to na gazie i specjalnie na brak powera nie narzekam mimo, że najspokojniej na świecie nie jeżdżę. Może dlatego, że nie prowadziłem wersji 3.0.
Poza tym przede wszystkim radziłbym patrzeć na stan auta a nie na to czy jest tam 2.2 czy 3.0. Jak ktoś lubi szybko to na 2.2 też się da a jak się napalisz i kupisz strucla ale za to 3.0 to potem będziesz klął i remontował...

Pozdrófki