903 cm 127p ustawianie zaworów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebuje informacji jak ustawia się zawory w 903, a dokładniej kiedy który zawór

Kurcze nikt nie wie jak ustawia się zawory w 127?
Z moich informacji wynika iż jak ostatni zawór tzn 8 jest w pełni otwarty to ustawiamy 1, jak 7 jest w pełni otwarty ustawiamy 2 jak 6 w pełni otwartu ustawiamy 3.Dobrze myśle?

luzy zaworowe czy to w malcu czy w 127 ustawia sie przy zamknietych zaworach

wiec bedziesz widzial kiedy sie otwiera a kiedy zamyka krecac wałem

pozdrowki

Kiedy zawory się wachają tj. wydechowy się zamyka a ssący się otwiera np na 1 cylindrze to reguluje się 4, a jak na 2 to regulujesz 3 itp. niepamiętam jakie są luzy ssący 0,15 czy 0,20mm

Takie male sa w 900????? W 1.1 to wartosci 0,45 i 0,4 o ile mnei pamiec nie myli..... Z tym, ze regulacja plytkami.

Cytat:
2004-04-21 15:59:34, Zuraw pisze:
Takie male sa w 900????? W 1.1 to wartosci 0,45 i 0,4 o ile mnei pamiec nie myli..... Z tym, ze regulacja plytkami.

u mnie 0,3 i 0,4 - regulacja płytkami

BTW. drogie są te płytki ?

Okolo 3zl za sztuke, przy czym kupujesz je w calych kompletach po okolo 150zeta (chyba ze masz dojscie do jakiegos rozkompletowanego towaru). Tak do tej pory bylo, moglo sie cos zmienic, chociaz ja nie spotkalem punktu, ktory sprzedawalby plytki na sztki i konkretny wymiar (ktory musisz znac po dokonaniu pomiaru).

Ssący 0,15 wydech 0,20 w 903

do 1,1 zastavy pasuja plytki od lady sa po 3 zl u nas mozna kupowac na sztuki wlasnie mialem wymieniac bo cos mi slabo ciagnie juz myslelm ze to zawory a sie okazalo ze kompreche mam na na wszytskich okolo 4,5 -5,0 powinno byc 9,2 ;(

Zawory w 127 900 nie reguluje sie plytkami tylko wkreca cie srube i kontruje nakretka,niema tam blaszek jak w silniku 1050.A ustawia sie tak gdy mijaja sie zawory na 4 cyl.ustawiamy luz na 1,nastepnie na 2 gdy mijaja sie na 3,gdy mijaja sie na na 1 ustawiamy 4,i 3 mijaja sie na 2.

Dzięki za wszystktie wypowiedzi