| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2004-04-21 10:30:26 Ad. 1.
Nie wiem dlaczego tak sie dzieje ale wiem jedno - w toyocie zamki sa odwrotne Ad. 2. U mnie tez nie dziala i jak na razie kwestia zostala nierozwiazana - niby powinno dzialac ale jednak - moze pomoglaby jakas diagnoza na komputerze ale szkoda mi na to kasy. |
stoned_crazy TOYOTA DRIVER Honda Accord okolice Warszawy/Poznań | 2004-04-21 10:39:22
Mam dokładnie to samo.Odkryłem przypadkiem po jakimś czasie od kupna że też niemoge otworzyć kluczykiem drzwi.Chyba ten kluczyk nawet do końca nie wchodzi (tak samo i z prawej i z lewej) pozdrawiam... |
stoned_crazy TOYOTA DRIVER Honda Accord okolice Warszawy/Poznań | 2004-04-21 11:06:38 Umnie to raczej nie brud bo klucz poprostu uderza końcem w pewnym momencie w jakiś metal po włożeniu tak w 2/3 i wszystko.Z obu stron to samo. |
agrzele Carina 2.0 E liftback Łódź | 2004-04-21 11:30:02 Co do ekonomizera to może sonda lambda umiera ? |
stoned_crazy TOYOTA DRIVER Honda Accord okolice Warszawy/Poznań | 2004-04-21 13:51:32 W klapie od bagara dla odmiany kluczyk dziala normalnie ale zato coś jest chyba z linką więc sie nie otwiera ze środka.Z kolei nie dziala też guzik od środka do blokowania drzwi....Może ta niemoc kluczyka w zamku wlaśnie z tego wynika... |
Barrybede TOYOTA DRIVER Carina E kombi Wrocław | 2004-04-21 14:47:13 poza tym wolałbym nie być całkowice zalezny od elektroniki w postaci pilota i być zdanym na jego łaskę i niełaskę |
stoned_crazy TOYOTA DRIVER Honda Accord okolice Warszawy/Poznań | 2004-04-21 15:22:27
Mam na myśli door lock ale w sumie to oba bo po przesunięciu tego w klamce też sie tylko 1 drzwi zamykają.
ja też bym wolał... |
Micaj TOYOTA DRIVER Carina E 1.8 GL LB Starogard Gdański | 2004-04-22 10:57:04 1) Zamki
Podjedź do gościa, który naprawia zamki. Niech Ci dokładnie oczyści mechanizm zamka i nasmaruje. Brak smaru też powoduje objawy o jakich piszesz. Pomoże pod jednym warunkiem. Jeżeli te zamki nigdy się nie otwierały to skąd wiesz, że ten klucz w ogóle do nich pasuje. Jesteś pewien źródła autka? Wiesz zdarzyć się mogło, że była wyciągnięta od hanlarza bez kluczyków. Ktoś pokombinował i wstawił nową stacyjkę (bo tanej wyszło niż dorobienie klucza do stacyjki) i już. Masz oryginalne klucze. Lepiej sprawdź bo być może jak będziesz chciał otwierać te zamki trzeba będzie dorabiać do nich klucz albo jakoś tak 2) Ekonomizer Sonda lambda nie ma tu nic do tego. Prawdopodobnie przepalona żarówka. |
Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2004-04-22 11:34:45 |