Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-04-22 01:26:03 O w pi... jeża!
Gdyby to się stało w USA możnaby liczyć na kilkumilionowe odszkodowanie, ale w Polsce... Może wymienią na nowe... Ale sprawa nadaje się do prasy i to jest na pewno duża sprawa!! Trzeba wysłać zdjęcia choćby do "Faktu", AutoŚwiata, Wyborczej i i innych,dać znać w TVN Turbo - czy innych ogólnopolskich mediach i zrobić z tego aferę! Bo to już jest przegięcie... W gospodarce rynkowej to rynek przy wsparciu mass mediów i wymiaru sparwiedliwości powinien eliminować buble z rynku... |
![]() DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2004-04-22 01:40:40 Zdjęcia są straszliwe i inscenizują wygląd opony po dłuższej jeździe na "flaku". Co do powodu tej przyczyny trudno coś powiedzieć. Zanim do tego doszło być może powietrze z opony uchodziło już od jakiejś chwili przed. |
piotr-ek | 2004-04-22 08:11:11 No właśnie - często po krzakach można spotkać takie opony z TIR-ów. Ale tam w przypadku bliźniaków kierowca zwykle nie wie, że coś jest nie tak z jedną z 20 opon powiedzmy. |
![]() VIGGEN DU nexia 1,8 GT Zabki | 2004-04-22 08:26:08 ja tu nie widze na pierwszy rzut oka wady fabrycznej
owszem moze byc ale: - nie wiadomo jak byla zakladana - jak byla przechowywana od momentu produkcji do zalozenia - jak byla przechowywana przez wlasciciela pojazdu przyczyn moglo byc wiele samo odjechanie bieznika tak jak to ma miejjsce w ciezarowka zjezdza sam bieznik ale opona nie lega uszkocenia (rozerwaniu na kilak czesci) w/w przypadku mamy doczynienia z rozerwaniem |
![]() Tomek-Mydlowski Warszawa | 2004-04-22 18:48:27
dziadek był pilotem kamikadze???? ![]() ![]() JACO WYWAL TĘ OPONE!!!!!!! 180...NA ROZWALONYN KORDZIE - ciesz się że nie strzeliła! Opona na śmietnik! |
![]() mcneo Espero, Impreza WRX ... Leżajsk Connecticut - USA | 2004-04-22 19:21:16 panowie masakra. Ja takie oponki kupilem miesiac temu uzywane . Strasznie sie z tego powodu cieszylem ale teraz to az mnie zacielo. Ostatnio na nich jechalem 180km/h ![]() |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-04-22 20:49:23
Opona oczywiście poszła na śmietnik - teraz mam nowe Furio (tzn. kupione w zeszłym roku). Nadal widzę pewną wadę - przy ok. 120 km/h drży kierownica - felgi proste, opony świeże.... hmmm może te Furio nie są jednak takie dobre..... Pojadę na stację Shella na doważanie - zobaczymy co to da...... |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2004-04-22 21:24:06 No żesz qur... ja 2 tygodnie temu kupiłem P6000 używki na oko w stanie bdb, a tu taki pasztet. Te zdjęcia zepsuły mi całe zadowolenie z zakupu - wywalcie to w czort.
-- WIesiek (Maestro) |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-04-22 22:04:26
Nie, wszystkie Pirelki sa do dupy... Zastanowcie sie, nie bez powodu Pirelli to jedna z najlepszych firm oponiarskich. Oczywiscie i najlepszym zdarzaja sie buble, ale w jaki normalny sposob opona nawet jakas felerna moze sie rozdzielic w ten sposob na 2 czesci... Nie wierze, ze to wina firmy, badz tylko firmy. Wlasciciel musial miec w tym udzial i to spory. Najgorsze opony bierznikowane sie tak nie rozwalaja... |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-04-22 22:05:36
Ha ha, teraz juz wiecie dlaczego ludzie sprzedaja Pirelki i to jeszcze po tak atrakcyjnych cenach ![]() ![]() ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-04-23 01:46:04 Panowie, Panowie!....Trochę uzupełnię:
Co do jazdy bez powietrza....wręcz tylko KILKANAŚCIE godzin wcześniej opona była /jak i wszystkie koła/ dokładnie pompowana, sprawdzana, wyważana przez serwis ogumienia!!-wszystko było IDEALNIE!! Po tej operacji samochód praktycznie nie jeździł aż do wyjazdu "ekstremalnego". Na 30-40 minut. przed trasą koła były "optycznie" sprawdzane -/to taki odruch kolegi po fali pasjonatów "spuszczania" powietrza autom na parkingu osiedlowym/!! A Wy??...mówicie jak serwis gwarancyjny Pirelli !! ![]() ![]() ![]() ![]() Szczeny im opadły i wycofali się z "akcji" jak im wypluł, że nie chodzi o 406 tylko kurwa o 206-tkę z silniczkiem 1,1 !!!!! Wyszedł stamtąd w normalnym SZOKU!!-POWIEDZCIE SAMI LUDZIE!!!!- POPIERDOLIŁO WSZYSTKICH!!!?????? |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-04-23 09:32:10 Ale zaraz, czy to panowie w serwisie oceniaja co sie stalo na oko, czy tez powinni opone wziac na ekspertyze? Jezeli chcial cos zalatwic to powinien porozmawiac z kims wyzej, ew. grozac mediami, ktore przeciez chetnie se tematem zainteresuja. |
![]() DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2004-04-23 10:06:05 Boguś - a pytaliście tych szpeców czym się sztachali ? ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-04-23 13:53:47
![]() ![]() ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-04-23 13:55:26
No tak! Potem przyjechał bezpośredni przedstawiciel-ekspert z Pirelli ....rozmowa była trochę bardziej rzeczowa.Ale "pierwszą linią" lktóra przyjmuje reklamacje jbył właśnie ten warsztat!! |
Tomek2 corsa b żernica | 2004-04-23 19:41:03 Boguś podaj dokładny adres warsztatu i nazwę, żeby uchronić wszystkich przed "specjalistami" z warsztatu pirelli, jestem zszokowany tym co zobaczyłem, nie rozumiem jak ktoś może mówić żeto wina użytkownika, przeciez ewidentnie widac że to opona zawaliła!!! |
![]() kobar Klubowy Weteran Ford Mondeo Warszawa-Bemowo | 2004-04-23 20:01:59 Najważniejsze, że nikomu nic się nie stało.
Życzę powodzenia z reklamacją tej opony. Z własnego doświadczenia mogę powiedzic tylko, że miałem bliskie spotkania z przedstawicielem Michelina. Kupiłem opony tej firmy i po jednym letnim sezonie w dwóch oponach wystąpiły pęknięcia między bieżnikiem oraz było widać kord. W wyniku reklamacji otrzymałem odpowiedź, że musiałem sam poprzecinać oponę i mam sę pier.... Kupiłem wtedy Continentale. Kobar |