MotoNews.pl

Centralny zamek w 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam ma ktos u siebie w kanciaku centralny zamek?

jesli tak to jaki i jak sie sprawuje, zastanawiam sie nad kupnem ale nie jestem pewien o jakiej sile silowniki itd.

Wtam. Ja narazie testuje centralne zamki z Argenty,( bez klucza, otwierane za pomoca pilota - wyzwalacz z alarmu domowego )
Narazie smiga, tylko jeden cos sie sype, chyba za mocno wyrobiony.

hhhmmm zapewne nie wiesz ile ma uciagu ? boje sie ze standardowe 3 - 3,5 kilo nie starczy do kancika i sie rozsypia jesli wogule uciagna

Cytat:
2004-04-22 14:28:40, nukem pisze:
hhhmmm zapewne nie wiesz ile ma uciagu ? boje sie ze standardowe 3 - 3,5 kilo nie starczy do kancika i sie rozsypia jesli wogule uciagna

Nic sie nie boj. Silowniki na pewno sie nie rozsypia, tylko przed montazem staraj sie dobrac takie silowniki ktore maja ograniczony skok zebatki. Jesli zalozysz zwykle musisz liczyc sie z tym ze po jakikms czasie moga (ale nie musza) rozleciec sie tylne ciegna zamykajace. Te ciegna sa laczone takimi nieduzymi plasticzkami i to wlasnie najczesciej na tych plasticzkach pojawiaja sie luzy przez ktore zamek ne dziala tak jak powinien. Przy montazu pamietaj tez o odpowiedznim zabezpieczeniu przewodow wychodzacych z drzwi najlepiej w gumowych przelotkch (ryzyko zwarcia przez przytrzasniecie drzwiami).

Sorki ze lekko OT ale sprawa jest ciekawa
Dziewczyna mojego kumpla ma w maluchu centralny zamek na pilota..i nie da sie zamknac ani otwierac z klucza..bo ma sciagnieta dzwigienke od zamka..wiec ogolnie przez zamek nie ma szans sie wlamac..ale wczoraj zaszla potrzeba wyciagnieca akumulatora do podladowania..wiec przed odlaczeniem klem..wlaczyla zamknela sobie zamki z pilota..odlaczylismy akumulator i zamknelismy klape i dzisiaj rano napisal do mnie kumpel..wkurzony jak cholera bo uswiadomil sobie..ze jak otworzy maske malucha zeby wlozyc akumulator i jest kilka wyjsc..albo sprobowac wsadzic cos cienkiego pod uszczelke od szyby i probowac otworzyc..albo po prostu rozbic szybe..oczywiscie maluch elegant..wiec nie ma trojkatnej szybki moze wy cos poradzicie pozdroowka

Ja proponuję inna metodę:

opierasz sie solidnie 2 łapkami o szybę i naciskasz z wyczuciem w dół powinna się zsunąć (chyba że ma mechanizmy szyby w idealnym stanie...)

ja mam centalny z najzwyklejszymi silownikami i jest kupa bo nie daja rady z tylnymi drzwiami , nie maja sily uciagnac tych 'dzyndzli' w dol i to jest dla mnie smieszne

moze cos wymyslicie to skorzystam ja sie nie znam na tych rzeczach

pozdrowionka

Witka. Bierzesz akmulator, kładziesz sie pod silnikiem minusem na mase a plus albo alternator, lub rozrusznik.

Problem juz zazegnany..wykrecilismy kierunkowskaz w maluchu..wyciagnelismy jedna kleme..a do drugiej przylozylismy kabelek i polaczylismy do akumulatora zamek sie otworzyl dzieki za rady..pozdroowka