Wyciek ze skrzyni. Co mogło paść i ile to będzie kosztowało?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie, a sprawa jest pilna, bo jutro to musi być zrobione.

NIE ODPUSZCZĘ SULEJOWA

Cieknie ( bardzo! ) na łączeniu skrzyni z silnikiem. To na bank skrzynia, bo w silniku nie ubywa. Kapie tylko podczas pracy silnika i przez pewien czas po jego wyłączeniu.
Co mogło paść? Szl......k by to trafił w takim momencie.

Orzesz ty

Vazyl - sprawdź otwór od linki prędkościomierza, tam lubi cieknąć

(mam nadzieje że dobrze napisałem ale przypomniałem sobie że Maras mi zwracał na to uwagę jak oglądaliśmy dół mego poldka)

To nie linka, kapie z takiej szpary (chyba odpowietrzenie sprzęgła) która jest na dole obudowy sprzęgła przy łączeniu z silnikiem. Chyba dokładnie opisałem?

uszczelniacz walka sprzeglowego?
uszczelniacz kosztuje jakies grosze ale wymiana w warsztacie duzo wiecej

Robota to nie problem - będziemy robić z kumplem od otwarcia pierwszego sklepu z częściami tylko ile taka zabawa może pochłonąć czasu. Jak 3-4 godziny to ok, a jak więcej to stres, bo trzeba zdążyć na integrację zlotową ( mam już 2L mocnego załącznika).

skrzynie wyjmij przed otwarciem sklepu, a bedziesz mial margines czasu

Jak wiecie jak skrzynię włożyć bezproblemowo to 3 godz. wystarczy z umyciem rąk i walnięciu załącznika .

Mam to samo, ale nie wiem czy cieknie z silnika czy ze skrzyni. Diagnoza serwisu brzmiała, zimernig albo łożysko oporowe, i przy tym i przy tym należy wyjać skrzynie. Proponowałbym sprawdzic czy napewno nie cieknie za kołem zamachowym. Mnie to czeka w w okolicach czerwca, narazie nie mam czasu.

90% że uszczelniacz pasuje od zwykłej skrzyni DFa
bo łożysko w skrzyni jast identyczne wymiarami - wałek sprzęgłowy średnicą tyż...

To był simering.
Dalismy radę od 9,00 - 14,00.
Najwięcej problemów było z pionowym drążkiem.
Cytat:
90% że uszczelniacz pasuje od zwykłej skrzyni DFa
bo łożysko w skrzyni jast identyczne wymiarami - wałek sprzęgłowy średnicą tyż...

Pewnie że pasował. Sama cena to pikuś - tylko 9 PLN.
Szkoda że Cie nie było w Sulejowie - "oblali" byśmy naszą tranzakcję.