MotoNews.pl

Gdzie najlepiej zamontowac czujnik temperatury w 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tak jak w temacie gdzie najlepiej go zainstalowac zeby wskazania były bliskie prawdzie.Zegary mam z cc sporting a czujnik z bisa.

To po prawej to czujnik ......
Polecałbym czujnik od cc - 100% pewne wskazania !!!

a nie sie go gdzies indziej zamontowac , nie mam mozliwosci i warunkow zeby dziurawic miske.

Chcesz miec pomiar temperatury oleju ????
Istnieje jeszcze taki bagnet gotowy .....
Ale podobno najlepiej w miske !!!! ja kupiłe mz taka miską !!! Teraz mysle to jakos podlączyc !

chce miec ogulnie temperature silnika bo z misa nie ma szans i musze gdzies indziej ten czujnik wsadzic.

swego czasu Rekin miał w dekiel zaworów wkręcony...

CZyli najlpeszy czujnik od CC, tyklo ze ja nie mam do czego podlaczyc bo mam zwykle maluchowskie zegary w zwiazku z tym pytanie od czego zamontowac sam zegar od temperatury oleju?(to cos ktore wyswietla temp na czujniku )

Jesli nie masz mozliwosci zamontowania czujnika w misce olejowej to zamontoj go tuz obok termostatu w oblachowaniu sinika. Po wyjeciu termostatu zobaczysz po lewj stronie w srodku pod oblachowaniem taka niewielka blaszke oslaniajaca termostat. Staraj sie wkrecic czujnik jak najblzej tej blaszki to nie bedziesz mial wskazan zaleznych od obrotow silnika. Wazne zeby powietrze chlodzace silnik nie oplywalo bezposrednio czujnika. Jak rozbierzesz to oblachowanie i wyjmiesz termostat to zrozumiesz o co mi chodzi i o czym pisze.
Byc moze takie rozwiazanie nie jest najlepsze ale jesli nie mozesz wkrecic czujnika w miske to temperatura powietrza chlodzacego silnik da ci przynajmniej przyblizone pojecie o temperaturze silnika.

pierwszy lepszy odświerzam, jaki czujnik montować do pomiaru temp oleju i jaki do tego wskaźnik? Tzn wskaźnik chce z cc900 ten od temp cieczy chłodzącej, i czy z tego cc nada sie czujnik do pomiaru temp?

A on nie jest do 130 stopni.
Kiedys widynek sie opisal o czujniku jak szukał co od czego z czym poszukaj . to było dawno temu ale warto.

no a ile bys chcial temp oleju?
ta wyszukiwarka do dupy jest, nic nie moge znaleźć... jakie macie ludzie te wskazniki do temp oleju i jakie do tego czujniki?

U siebie mam czujnik w misce od cc i zegar był podpiety na próbe od cc tylko wskazówka sie złamała i od 1,5 roku nei mam kiedy skołowac nowej hehe.
Pgólna zasada to czunik i zegar z tego samego auta ...
Juz wiem ze cc ma do 130 pomylilo mi sie i myslalem ze jest do 110.

Cytat:
A on nie jest do 130 stopni.

Moim zdanie styka do tych 130...czy tobie temp oleju dochodzi do powiedzmy 150 przy takich temp..to olej juz jest chyba konsystencji wody

czyli kołować wskaźnik z cc700/900 i do tego czujnik tak?

Ja mam wskaznik z CC 900+czujnik z tego i daj rade..tyle powiem

dzieki, tak też zrobie

wskaznik do 130st. to troche bez sensu
jak bedziesz upalał fure to cały czas bedzie na maksa wychylony, co raz ze denerwuje a dwa ze nie masz szans stwierdzic czy sie przegrzal juz czy jeszcze nie

jeszcze inaczej! ja mam w swoim malcu zamontowany wskaznik firmy MERA LUMEL temperatura oleju i voliomierz.Sprawa wygląda tak-bagnet z czujnikiem niestety mam chyba walnięty bo nie mierzy temperatury i zastanawiam czy da się podpiąc inny czujnik np do miski olejowej.
MOZE MI DORADZICIE

Ja w swojej furze tez mam wskaznik temp oleju Mera-lumel + voltomierz i wskazuje piknie

no dobrze ale jaki zastosowac czujnik do wskaznika mera lumel jesli nie mamy czujnika w bagnecie???? moze byc od poloneza??????