[omega b] hamulce - co wybrac?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dni moich przednich tarczy i klockow w mym bialym sedanie sa policzone.

Zastanawiam sie, co kupic na wymiane. Wczesniej, w Mercedesie, zawsze stosowalem ATE/Jurid/Textar. Jakie macie doswiadczenia z produktami hamulcowymi innych producentow?

Oprocz klasycznych germanskich komponentow, rozwazam takze wloskie guano w postaci Brembo/Ferodo. A moze ktos mial do czynienia z brytyjskim United Brake?

Co do tarcz nie zabieram głosu, założyli mi GM-a i tyle. Natomiast po ponad 2-ch latach stosowania LUCAS-a, Langeforda, United Break założyłem Ferodo i nie chcę innych. Heble brzytwa

Dobrze też hamują EBC Green, porównywalnie z Ferrodo, kwestia wyboru

u mnie przod bradi tyl ATE i jak narazie zawsze sie zatrzymalem a tak serio to calkiem niezle sie zatrzymuje to malenstwo

pozdro

Ja też za chwile zmieniam klocki.
Jeden ze sklepów bardzo polecał mi klocki Rehmsa, nie za drogie, ale bardziej tanie.
Ktoś coś wie ?

Remsa-hiszpanskie klocki,bardzo twarde,starczaja na dlugo ale przy hamowaniu od 200 tak sie pala ze przy 40 auto juz nie hamuje...
Textar -dobre klocki
Ferodo najlepsze jesli chodzi o skutecznosc hamowania-rewelacja!
minusy to :szybkie zuzycie,piszczenie(trzeba smarowac co 2-3 miesiace)

jest jak pisze Czarny - ja postawiłem na textara bo mają dobry stosunek wydajności do szybkości zużycia; niestety za to się słono płaci, ale klocki rewelacja. Swoją drogą - nie wiem jakie opony trzeba by założyć na przednie koła aby lepsze klocki niż textar przełożyły się na szybsze zatrzymanie samochodu skoro na textarach i oponach 225 przy 200 km/h nie ma problemu z zablokowaniem koła

Dzieki Panowie
Wiedziałem że ten klient w sklepie w życiu nie jechał szybciej niż 150 . Przynajmniej takie robił wrazenie.
Dlatego mi smęcił o nich.
Nie będe robił poruty i wezme to co zwykle......