.....Karinka Karinka Maja.....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chyle czoła Dla wszystkich Toyotomanów!!!!

Stalem sie ostatnio szcześliwym posiadaczem TOYOTKI!!!!!! carina E mam prośbe --> czy ktoś zna może jakis warsztat w okolicach Wrocławia (nawet w promieniu 100 km) w którym ludzie wiedza co to jest samochód i wiedza jak sie go naprawia.
Przed kupnem samochodu byłem w ASO nic nie znależli i niestety wyskakują mi usterki których "fachowcy" w ASO sie nie doszukali

Dziekuje za pomoc

Jakie Ci usterki wyskakują?

a od czego ci fachowcy maja być ??

sIE MA

a wiec!!!!
model silnika jaki mam to 4A-FE
Moje usterki to przede wszystkim nie trzyma mi rownych obrotów silnika czasami mam tyle ile powinno byc 750 a czasmi mi wyskakuje ponad 1000-czka
cos mi stuka w zawieszeniu --- stuk podobny to wybitego sworznia (mam tylko pojecie o germanskich samochodach ) ale tego mechanicy nie stwierdzili
i na tylnym zawieszeniu tez mam male stuki

poprzedni wlasciciel chyba Karinki nie oszczedzal

takie mam problemy a generalnie to chcialbym zeby ktos mi obejrzal samochod ------ chlodnym okiem

za pomoc w znalezieniu osoby kompetentnej serdeczne Bóg Zapłać

Cytat:
2004-04-25 19:17:00, kranca pisze:

acos mi stuka w zawieszeniu --- stuk podobny to wybitego sworznia (mam tylko pojecie o germanskich samochodach )

to na 99 % są łaczniki stabilizatora

wIELKIE Gracjas za porade !!!!

wlsnie zaglebilem sie w lekture poradnika T. carina E !!!!!

Cytat:

Moje usterki to przede wszystkim nie trzyma mi rownych obrotów silnika czasami mam tyle ile powinno byc 750 a czasmi mi wyskakuje ponad 1000-czka
cos mi stuka w zawieszeniu --- stuk podobny to wybitego sworznia (mam tylko pojecie o germanskich samochodach ) ale tego mechanicy nie stwierdzili
i na tylnym zawieszeniu tez mam male stuki

Na moje oko to masz wybite łączniki stabilizatorów - generalnie pierdoła, ale będziesz się musial do niej przyzwyczaić, bo w Carince lubią się psuć. Jedź z tym gdziekolwiek, tylko nie daj sobie wcisnąć łączników firmy Adler z Czechowic-Dziedzic. U mnie wytrzymały z przodu ok 15000 km . Są tanie (ok 27 zł za sztukę), ale lepiej kup coś w okolicach 50-60 zł za sztukę.

Co do obrotów - masz LPG?
Na gazie obroty dość często falują, jeśli falują na benzynie - top nie mam pomysła, ale lepiej to sprawdzić!

Cytat:
sIE MA
model silnika jaki mam to 4A-FE

Popatrz czy nie ma to związku z temp. silnika. Ja miałem takie różne hece z powodu walniętego termostatu - niższa temp. = wyzsze obroty i odwrotnie... (oczywiście w pewnych granicach).

Cytat:
2004-04-26 14:11:46, pysiak pisze:
Co do obrotów - masz LPG?
Na gazie obroty dość często falują, jeśli falują na benzynie - top nie mam pomysła, ale lepiej to sprawdzić!

Mozliwe ze trzeba przeciscic silnik krokowy. Duzo bylo juz o tym na forum.