Checkpoint w Krakowie - co jest Q... grane??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sprawa jest MEGA ciekawa:

Otoz od 2 dni na wyjezdzie z Krakowa na Katowice jest ustawiony checkpiont, niemal jak na wojnie!!! Z tym ze "obsluguje go" Policja, a nie wojsko. Nie zartuje!!!

Oto jak to wyglada - na 2-pasmowce jest zrobione zwezenie do jednego pasa, znaki z ograniczeniem do 20 km/h. Stoi radiowoz "osobowy" i kolo z lizakiem. Tak 10m dalej VW Trasporter, a przy nim: UWAGA!!! gotowa do rozlozenia kolczatka i kolesie z automatami!!!

Qrwa, az strach sie bac!!! Pierwszego dnia myslalem, ze jakiegos bandziora scigaja, ale oni dalej tam stoja, juz drugi dzien!!! U was tez takie cos sie dzieje??

Potwierdzam dziwną aktywnośc Policji we Wrocławiu a właściwie za Wrocławiem w kierunku na Warszawę za miejscowością Byków też sobie takie cuś urządzili. Stoją i stoją. Mają karabiny, kolczatki i inne swoje gadżety. Dodatkowo mają obstawione skrzyżowania za i przed tą blokadą jakby komuś przyszło do głowy uciec, to mu się nie uda Poza tym w samym Wrocku też ich się wyroiło jak mrówków. Wczoraj na trasie 5 km po mieście naliczyłem chyba z 10 radiowozów i mnówstwo pieszych patroli. Przygotowania do Unii czy akcja "Trzeźwość i akcyza"?

Ja cos takiego widzialem na krajowej jedynce za siewiezem jadac w kierunku czestochowy. Jechalem w piatek stali wracalem dzisiaj nadal stoja Moze wyjasni mi ktos o co chodzi, moze ktos wie?

1 maja sie zbliza, ponoc alkaida ma zatakowac...

Cytat:
2004-04-25 17:37:58, Bono pisze:
1 maja sie zbliza, ponoc alkaida ma zatakowac...

Ale w tym kraju nie ma już nic co nadawałoby się do ataku a czego nie zdupił rząd

pod Poznaniem - na trasach tranzytowych dość regularnie są organizowane takie akcje - z tym że biorą w nich udział oprócz policjantów, celnicy i kontrola skarbowa

rzeczywiście sceny rodem z poprzedniej epoki... policjanci w kominiarkach z kałachami, psy, kolczatki i auta pościgowe gotowe do jazdy w każdej chwili...

ale obecne nasilenie aktywości policjantów to chyba należy kojarzyć ze Szczytem JakimśTam w Warszawie i obawami o ataki anty-globalistów...

heheh a u nas spokój zadnej palanteri, wolny przejazd

Podobno moze się cos zdarzyć w zwiaku ze szczytem ekonomicznym w warszawie pod koniec kwietnia, antyglobalistom raczej nic nie grozi ze strony "alkaidy"

Cytat:
2004-04-25 18:30:47, Bono pisze:

My możemy spoko zapierniczać, połowa garnizonu pojechała do stolicy

Dzisiaj przez moja rodzinna miejscowosc w kierunku Warszawy przejechaly 4 komwoje po ok 20 samochodów policyjnych na sygnalach. Przed i za Rykami w miejscowosciach Żabianka i Moszczanka (trasa wa-wa lublin)dzien i noc stoja radiowozy i policjanci z kałachami w chelmach, przy okaji łapia tez chyba na radar, przedemna kogos dzisiaj zdjeli.

witam
To ja to widziałem w Starej MIłosnej tak jak kamill tylko że w drugą stronę jechali sobie z warszawy kolumną a tak ze 40 sztuk wszystko na kogutach a ostatni blokował oba pasy tak że zmajstrowali niezły korek w sumie był to niezły widok zachód słońca ja stałem na górce a oni z naprzeciwka

W niedziele smigalem gielde w Balicach i wlasnie Zatrzymali mnie do konroli w tym miejscu co pisze KrzycH80 skontrolowali mi dokumenty i bagaznik Pytajac ich o co tyle zamieszania z tymi szykanami powiedzieli mi ze przygotowywuja sie wlasnie do tego szczytu w wawie o ktorym pisali moi przedmowcy

Cytat:
2004-04-25 18:30:47, Bono pisze:

Widzisz Bono, bo u nas sie nigdy nic nie dzieje - tak jak mowia: Szczecin to wiocha z tramwajami

Wczoraj wracając z Radomia do Wawy mijałem dwa checkpoint'y. Jeden parę kilometrów za Radomiem, paru policjantów i paru żołnierzy. Ograniczenie do 30km/h i przejazd tylko jednym pasem.
Drugi między Grójcem i Jankami.