Rezerwa jak ustawić

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam taki oto problemik : po zatankowaniu gazu do pełna zapala sie lampka rezerwy na tomiast jak sie kończy gaz już nie
mam instalacje Lovato

zdarza sie prawdopodobnie na odwrot podlaczyli

aha tez tak mam

pozdr

[ wiadomość edytowana przez: thaniel dnia 2004-04-26 12:15:57 ]

czyli jak to można poprawić?
zamieniająć przewody przy pływaku?

Wiesz co nie zastanawialem sie nad tym poprostu jak sie pali to mam gaz a jak gasnie to nie ma Zreszta i tak tam nie patrze tylko jezdze na kilometry. Ale tak analizujac to na pewno nie przy diodzie moze na pstryczku a moze i na plywaku hmm moze niech ktos bardziej obyty w temacie Ci odpowie

pozdr

U mnie kontrolka rezerwy tez chodziła jak chciała raz paliła sie cały czas na pełnym zbiorniku, kiedyindziej znowu w ogóle nie świecila sie. Poradziłem sobie z tym problemem regulując rezerwe potencjometrem znajdującym sie zaraz przy wskaźniku. Na pustą butle zalałem gazu za 10zł i tak ustawiłem pokrętło potencjometru aby lampka rezerwy paliła się przy takiej ilości lpg w butli

nie wiem jakie macie centralki, ja mam BRC i przy niej wciaz pali mi sie czerwona dioda przy symbolu dystrybutiora benzyny, mimo ze tankowalem i wskaznik na desce pokazuje iz jest ponad rezerwe.... w kazdym razie chyba przytankuje z polowe baku bo troche sie obawiam o pompe...

Cytat:
2005-09-21 13:40:03, manolito pisze:
nie wiem jakie macie centralki, ja mam BRC i przy niej wciaz pali mi sie czerwona dioda przy symbolu dystrybutiora benzyny, mimo ze tankowalem i wskaznik na desce pokazuje iz jest ponad rezerwe.... w kazdym razie chyba przytankuje z polowe baku bo troche sie obawiam o pompe...

Z tego co ja się orientuję, to czerwona dioda w instalacja BRC informuje o zasilaniu benzynowym, a nie o rezerwie.

Cytat:
2004-04-26 12:08:55, leopold pisze:
Witam mam taki oto problemik : po zatankowaniu gazu do pełna zapala sie lampka rezerwy na tomiast jak sie kończy gaz już nie mam instalacje Lovato

mam dokladnie to samo od jakiegos czasu...wczesniej wszystko bylo ok byla koncowka gazu to sie zapalala czerwona kontrolka a tu pewnego dnia zatankowalem do pelna i kontrolka sie zapalila i tak do dzisiaj sie dzieje nie wiem co jest.a ktorym pokretlem sie ustawia rezerwe? moze jakies foto...instalka LOVATO

na butli w bagażniku masz takie przeźroczyste kółko do którego dochodzą dwa kabelki - przekręć go w lewo lub prawo

Dorywczo pracuję trochę w warsztacie gazowym. Montujemy wielozawory BRC, Tomasetto, a ostatnio OMB. Z tych trzech tylko BRC ma sensowne, oryginalne czujniki rezerwy. Do dwu ostatnich są to jakieś polskie wyroby na kontaktronach, które naprawdę trudno wyregulować. W tomasetto delikatne przekręcenie czujnika i przestaje wskazywać lub załącza od 2/3 butli. W OMB z kolei zależy jak się trafi, ale 90% też do bani.
Można próbować poregulować samemu gdy w butli jest odpowiednio mało gazu. Ale uwaga! Podczas jazdy drgania pływaka i wskazówki czujnika powodują wcześniejsze niz na postoju załączanie kontaktronu.