Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Kafar TOYOTA DRIVER Auris Warszawa | 2004-04-28 16:01:49 Chyba spróbuję jeszcze zawalczyć o prawa konsumenta.
W końcu sprzedali mi świadomie wadliwy wyrób/ przypomniałem sobie-5040 PLN samo ECU/ . Z Anilinową dobry pomysł, jak już nic nie pomoże to oni może tak. |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-04-28 16:04:38
Walcz o swoje. ![]() ![]() ![]() |
![]() pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2004-04-29 11:55:58 Z tymi prawami konsumenta to dobry pomysł, w końcu zależy im na dobrej opinii "bezpieczna toyota" czy cuś i że sprzedaja "sprawdzone" samochody, wiec powinni cie przynajmniej uprzedzić. Myślę że spokojnie można powalczyć, napisać do TMP i to zajść ich własnie od praw konsumenta powodzenia.
Kurde, nawet w Toyocie człowiek musi walczyć o swoje, takie życie ![]() Powodzenia ![]() |
![]() Kafar TOYOTA DRIVER Auris Warszawa | 2004-04-29 12:24:25 Właśnie wysłałem mały paszkwil.
Mam nadzieję że wystarczy. Utwierdzacie mnie w przekonaniu żeby nie "odpuścić" i nie odpuszczę. A sami wiecie że sama świadomość tego że w samochodzie coś jest nie tak, psuje przyjemnośc z jazdy. Na razie testuję benzynę LO 95: Stacja "krzak" na trasie do Radomia/ po lewej/ -stuka mocno neste na łopuszańskiej- stuka słabo, ale jest deszczowa pogoda BP przu dworcu zachodnim- stuka mocno neste na łopuszańskiej -tym razem stuka mocno jutro wleję V-power zobaczymy czy ma nominalne 95? O dalszych postępach w badaniach będę informował ![]() ![]() ![]() |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-04-29 13:37:47 No i brawo, informuje co z tego wyszło.
A może dla nas przetestujesz Orlen i ich 98 w cenie 95 ![]() |
![]() leon99 TOYOTA DRIVER Yaris '03 + RAV4 '97 Wrocław | 2004-04-29 14:51:02 ![]() |
![]() Kafar TOYOTA DRIVER Auris Warszawa | 2004-04-29 15:12:04 Zgadzam się z leonem99, dlatego przetestuję tylko V-power który powinien wedle zpewnień być nie gorszy od paliw zachodnich a potem przejdę na 99. BTW, ciekawe ile z tych 99 jest OK?
W zimie dwa razy tankowałem w Austrii i pomijając fakt że nie stukało(ale wtedy używałem radia ![]() |
![]() Kafar TOYOTA DRIVER Auris Warszawa | 2004-05-05 12:49:04 Ciąg dalszy testów paliwka ![]() Uprzejmie donoszę że V-Power (95) to taka sama kicha jak inne. Przynajmiej dla mojego silnika. Stuka jak trzeba ![]() - Stacja Orlen w Rykach i LO 98 (jakość orła) i jest dużo lepiej. Niestety, po dłuższym czasie stwierdziłem leciutkie objawy spalania stukowego ale przy wyższych obrotach. Trudno, jeżdżę na 98.... Tym samym upada teoria ASO że stukanie silnika VVTi to wina naszych paliw.(albo WSZYSTKIE są do kitu) Wnioski nt. jakości paliw i tego co nam wciskają w ASO wyciągnijcie sami. Koniec testów. Pozdrawiam |
![]() Kafar TOYOTA DRIVER Auris Warszawa | 2004-05-05 12:55:32 Ciąg dalszy testów paliwka ![]() Uprzejmie donoszę że V-Power (95) to taka sama kicha jak inne. Przynajmiej dla mojego silnika. Stuka jak trzeba ![]() - Stacja Orlen w Rykach i LO 98 (jakość orła) i jest dużo lepiej. Niestety, po dłuższym czasie stwierdziłem leciutkie objawy spalania stukowego ale przy wyższych obrotach. Trudno, jeżdżę na 98.... Tym samym upada teoria ASO że stukanie silnika VVTi to wina naszych paliw.(albo WSZYSTKIE są do kitu) Wnioski nt. jakości paliw i tego co nam wciskają w ASO wyciągnijcie sami. Koniec testów. Pozdrawiam |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-05-05 13:03:39
Na kogoś trzeba zwalić ![]() |
emi Warszawa | 2004-05-08 13:10:07 Ja miaem ten sam problem w corolli 2000r, bylem z tym w ASO miesiąc przed upływem gwarancji i stwierdzili spalanie stukowe i wymienili w ramach gwarancji ECU ![]() Pozdrawiam |
![]() Kafar TOYOTA DRIVER Auris Warszawa | 2004-05-10 13:11:20 Emi,
W którym ASO byli tacy mili? Mnie na Klaudyny spławili ![]() |
emi Warszawa | 2004-05-21 21:52:30 Na Wolskiej w Carolinie.
Pozdrawiam i życzę powodzenia ![]() |
serwisSJ Zgłobice | 2004-05-24 18:18:03 Taki problem występował w silnikach (niekoniecznie vvti), w których (zakładajac ze wszystko inne jest ok) był nagar w komorze spalania. Pod duzym obciazeniem nagar powoduje samozapłony w komorze. Nie smiejcie sie ,że to niemozliwe w nowych samochodach i po niewielkich przebiegach. Osobiscie widziałem takie silniki po przebiegu nawet 30tys km. Sprawdz sobie jak wyglada korek wlewu oleju od spodu - to najłatwiejszy sposób. Jezeli lejesz olej inny niż C.....l to raczej niemozliwe aby opisany problem był w Twoim samochodzie. Jezeli to corolka UK to sporadycznie wystepowały problemy z czujnikami wałków - ale to powinno byc sygnalizowane check enginem. A v-power nic nie ma do spalania stukowego - lixczba oktanowa 95...przynajmniej powinna byc ![]() |