| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
czarocorolla Toyoya Corolla Cieszyn | 2004-04-26 19:20:32 bardzo dobry artykuł w którym ktoś w końcu na nas nienalatuje tylko opisuje z podziwem i nutka litości.
Wielka prośba do was wszystkich ZWRACAJCIE NA MOTOCYKLISTÓW UWAGĘ! |
grzybek-r TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Białystok | 2004-04-26 23:27:54 ZWRACAJCIE NA MOTOCYKLISTÓW UWAGĘ
dokladnie.... statystyki mowia ze nie kierowcy motocykli sa winni wypadkom tylko kierowcy samochodow ktorzy ich nie zauwazaja.... wiec jeszcze raz: ZWRACAJCIE NA MOTOCYKLISTÓW UWAGĘ |
Kryspin TOYOTA DRIVER Carina Płock | 2004-04-27 00:30:10 Fakt faktem motocyklista pojawia się często z nikąd nagle, wyprzedza i znika na horyzoncie ale napewno da się go zauważyć.
Niestety codziennie wśród nas porusza się setki, tysiące etc. kierowców, którzy np. nie dostrzegają nawet w lusterku wyprzedzającego go TIRa, nie mówiąc o normalnej osobówce a co dopiero motor. Przykre to ale jakże prawdziwe. |
Navigator TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Warszawa | 2004-04-27 09:29:49 Zgadzam się z przedmówcami. Prawda - motocykliści to również równouprawnieni uczestnicy ruchu. My kierowcy czterośladów powinniśmy zwracać na nich taką samą uwagę jak na inne samochody - bądz nawet czasmi większą. Niemniej jednak należy tu dodać że i od nich powinniśmy wymagać "rozsądku" i przestrzegania przepisów. Ja nie mam nic przeciwko przeciskającemu sie w korku między samochodami "czrnemu rumakowi" - oczywiście jezeli nie zarysuje mi lakieru na całej długości, ale...ale jeżeli ten sam "rumak" wyprzedza dwa auta kiedy jeden z nich właśnie wyprzedza drugi i to przy predkościach ok 100km/h - a on jeszcze pomiędzy nimi, tak przelatuje nagle z prędkością 150km/h - hmm, to tego juz nie popieram. A takich sytuacji widziałem wiele. Cóż, podobno bywają jeszcze gorsze, ale nie chodzi mi o to żeby Motocyklistów negować bo i kierowcy samochodów są różni - przede wszystkim chodzi o rozsądek, bezpieczeństwo, a brawurę i nadwyżkę emocji lepiej wyładowywać w miejscach bezpiecznych, najlepiej na specjalnie do tych celów przygotowanych. Pozdrawiam |
grzybek-r TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Białystok | 2004-04-27 10:54:54 JACKAL postaraj sie ich zrozumiec.... przeciez krzywdy Ci nie zrobia..... ach ta ludzka zazdrosc ze ktos moze nie stac w korku |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-04-27 11:00:29
Prawda? Straszne Bardziej boję się o lusterka i lakier na ... zderzaku przednim. Bo jak mi taki motocyklista urwie lusterko, to będę go musiał rozjechać Darek Ja nie lubię grzebać, wiec podoba mi się najwiekszy "skuter" świata czyli Suzuki Burgman. [ wiadomość edytowana przez: jackal dnia 2004-04-27 11:02:59 ] |
darek1200 TOYOTA DRIVER Warszawa-Ursus | 2004-04-27 11:31:48
Albo Yamaha TMax A swoja droga to przy zadnym z nowych (japonskich) motocykli nie trzeba grzebac-zreszta znasz japonska technologie. Jak bedziesz chcial nabyc cos takiego to daj znac, znam troche osob...szczegolnie w Yamasze (jazda probna, moze znizka |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-04-27 12:33:52 Yamaha byłaby najbardziej podchodząca politycznie (5% Yamahy w rękach Toyoty), ale bardzo podobają mi się rozwiązania Ducati - rama szkieletowa, suche sprzęgło, takie tam. |
pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2004-04-27 13:04:33
Oczywiście że nie i takim staram się udostępnić miejsce "przytulając sie" do krawężnika np na Wale Miedzeszyńskim. Ale jak mi najeżdża na kółko i wpycha sie to z prawej to z lewej a ja nie wypatrzyłem go z daleka i nie zjechałem na bok żeby mógł przejechac tooo... Choć to akurat też dotyczy niektórych kierowców 4 kółek.
Dokładnie, niestety mniejszość (ale ta bardziej dolegliwa) powoduje powstawanie tzw obiegowych opinii. A co do mnie to z dwóch kółek preferuję pojazd marki ...Scott |
darek1200 TOYOTA DRIVER Warszawa-Ursus | 2004-04-27 13:46:06
Ducati....taaa....kolega motocyklista kupil alfe 156. Po pewnym czasie pytamy go jak mu sie tym jezdzi. A on mowi "prowadzi sie zaje...ie, tak jak ducati, ale trzeba przy niej pogrzebac, tak jak przy ducati" Wiec sadzac z tego, ze wsrod wielu aut wybrales corolle (czytaj "niezawodne auto") nie polecam Ducati |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-04-27 13:57:56
Jasne, pisałem że podobają mi się ich rozwiązania, a nie ze kupię No cóż, pożyjemy zobaczymy. Prawko na motocykl mam, więc "tylko" kupić motor i już |
grzybek-r TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Białystok | 2004-04-27 14:35:52
nie zgadzam sie ! jezdzilem: SUZUKI GSX-F 65kkm nic sie nie dzialo HONDA CBR 1000 DUAL 25kkm nic sie nie dzialo HONDA CBR 900RR 40kkm nic sie nie dzialo KAWASAKI ZX7R 30kkm wymiana 2 biegu i sprzegla KAWASAKI ZZR 600 12kkm silnik nie wytrzymal SUZUKI GSX-R SRAD 20kkm silnik nie wytrzymal z moich spostrzezen nie ma reguly czy japonczyk czy nie. zalezy od egzemplarza i techniki jazdy... ale polecam HONDE |
darek1200 TOYOTA DRIVER Warszawa-Ursus | 2004-04-27 14:44:37
Masz racje zapomnialem o regule. Przy samochodach jest tak ze nie kupuje sie aut na "F" czyli fiatow, fordow i "fszystkich francuskich" natomiast z motocyklami to jest tak: Kawasaki to padaki a Suzuki same stuki Ale generalnie chodzilo mi o to, ze jak kupisz nowy motocykl z salonu to nie musisz przy nim grzebac-GENERALNIE A jezeli zarznales silnik salonowego srada to masz niesamowite umiejetnosci |
grzybek-r TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Białystok | 2004-04-27 14:52:24 dokladnie tak... kupujesz nowego uzytkujesz normalnie to nie ma szans ze cos sie stanie.....
a co do SRADA to byl z 97r a do pazdziernika 98 mialy one wade fabryczna ( cos z panewkami na wale ) i niestety nie wytrzymal.... |
czarocorolla Toyoya Corolla Cieszyn | 2004-04-27 16:10:48 no no no ty se z tym kawasaki ze padaki uwazaj misiu kolorowy!!!!! Wszystko zalezy jak sie eksploatuje motocykl (jazda, serwisy, itd) Co do kultury na zlotach to musze sie zgodzic ze jest coraz wiecej buraków którzy targaja opinie prawdziwym motocyklistom, a idea o wielkiej rodzinie została tylko w pamieci starych zasłuzonych Pozdrawiam wszystkich motocyklistów dosiadajacych tez toyotki |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-04-27 16:17:10 Jak wcześniej pisałem, nie lubie grzebać, bo się po prostu nie znam i nie sprawia mi to przyjemności. Dlatego w grę wchodziłby zakup TYLKO nowego. Natomiast sporo firm np. Suzuki, oferuje modele z poprzedniego roku po sporych obniżkach - Suzuki cennik.
Yamahy też mi się podobają, ale chyba wybrałbym czopera niż ścigacza. Znacie porządną stronę gdzie można je obejrzeć (nowe modele i żeby to nie był klub, tylko sklep) ??? |
czarocorolla Toyoya Corolla Cieszyn | 2004-04-27 16:23:52 Swiat motocykli ma swoja strone tam poszukaj, dokładnego adresu nieznam |