Problem ze wskażnikiem temp cieczy chłodzącej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Mam problem nie śmiga mi wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej w mojej 2107. Problem jest mianowicie taki że czasami działa a czasami nie. Zachwuje się jakby się zawieszał. Np. jade sobie i widze ze działa elegancko, gaszę silnik, zapalam ponownie i już nie działa. Zdążylem juz wymienić jeden bo myslalem że może to wina samego wskaźnika, czujnik też wymienilem.

Może Ktoś coś poradzi?

Pozdrawiam

a ja skolei mam inny problem, zaczela mi sie grzac w miescie, dzisiaj do czerwonej kreski doszla, wentylator dziala, plyn jest, olej jest, moze termostat??

hmm. według mnie w Twoim przypadku Franc to raczej na bank termostat ...

Cytat:
2004-04-26 20:08:40, krystian0001 pisze:
Witam!
Mam problem nie śmiga mi wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej w mojej 2107. Problem jest mianowicie taki że czasami działa a czasami nie. Zachwuje się jakby się zawieszał. Np. jade sobie i widze ze działa elegancko, gaszę silnik, zapalam ponownie i już nie działa. Zdążylem juz wymienić jeden bo myslalem że może to wina samego wskaźnika, czujnik też wymienilem.
Może Ktoś coś poradzi?
Pozdrawiam

Jak wymieniłeś czujnik i wskażnik to przecież sprawa jest jasna - po prostu gdzieś kabelki nie stykają dobrze i nic innego. Ja mam to samo z kontrolką ładowania - alternator OK, regler OK, ładowanie zmierzone OK a na tablicy dyskoteka. Ale to zrobię jak bedę zdejmował deske.
Pozdrawiam
Andrzej

u mnie jujz jest ok, okazalo sie ze przyczyna jest zbyt przyspieszony zaplon, i za malo wody w chlodnicy