Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() yurgen Omega mv6 Katowice | 2004-04-26 22:57:42 w trakcie jazdy plusem zatwierdzasz aktualna predkosc, sciagasz noge z gazu i jedziesz. tym samym "+" dodajesz gazu po 2km/h., "-" obnizasz predkosc. a "0" wylaczasz tempomat. wylaczy Ci sie tez jak nacisniesz hamulec. za to jak dodasz na chwile gazu, np. zeby wyprzedzic, a nastepnie zdejmiesz noge z gazu, to auto powraca do poprzedniej zaprogramowanej predkosci ![]() |
krzysiek_33 Opel Omega płock | 2004-07-05 14:37:42 Pomocy,
Mam omegę z 2000r. na lewej gałce jest I, R i 0. Jak mam włączyć tempomat? pociskam wszystko ale nic nie zmienia się.... HELP me. |
krzysiek_33 Opel Omega płock | 2004-08-10 10:46:31 Witojcie ponnownie,
Dzięki za wskazówki, wydaje mi się, że mam uszkodzony tempomat bo pociskałem już wszystko i nic nie daje.... Nie wiecie od czego mam zacząć sprawdzanie gdzie się zalęgła usterka? Czy po prostu udać się do serwisu? pozdrawiam. |
![]() Stabio Opel Omega A Bydgoszcz | 2004-08-10 11:38:53 Mam ten sam problem. Zastanawiam sie gdzie znajduje sie samo urzadzenie. Byc moze jakis kabelek jest przerwany albo bezpiecznik sie przepalil. Coprawda sprawdzilem wszyskie ( pod kierownica ) ale moze jakiegos poprostu brakuje. Szkoda bo to fajna rzecz i bylo by super gdyby dzialala ![]() |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2004-08-10 11:48:12
Otwórz maskę i patrz ....to jest koniec a potem po kableku i trafisz na wszystko. Ładne auto... |
![]() Stabio Opel Omega A Bydgoszcz | 2004-08-10 20:06:22 Dzieki ![]() Sek w tym, ze nie znam sie zabardzo a ten silnik jest niezle "napakowany". W mojej poprzedniej Omedze 2.0 latwiej bylo cos odnalezc. Tu to juz nie takie latwe. Na domiar zlego, niedawno chcieli mi ukrasc moja Omesie i rozwalili mi stacyjke oraz kolumne kirownicy. Jakos to polatalem i posklejalem ale teraz wole juz tego nie rozbierac a szkoda bo moglbym zaczac szukac wlasnie od tej strony, po kabelkach. ![]() |
krzysiek_33 Opel Omega płock | 2004-12-14 07:55:03 Niestety w ASO powiedzieli, że w mojej omedzie (2000) nie ma zadnego siłownika a cała obsługa jest elektroniczna. Jakby ktoś to rozgryzł to bardzo proszę o pomoc! |
krzysiek_33 Opel Omega płock | 2004-12-15 07:36:00 No właśnie mam tempomat bo komputer go wykazuje, podobnie jak stwierdza, że przyspieszam i zwalniam guzikami w gałce, tylko, że nie przekłada się to na stan faktyczny. Mówili mi, że w omegach do roku 2000 tempomat był mechaniczny, z jakimiś silniczkami (pedał gazu się wciskał przy regulacji tempomatu), natomiast od 2000 wszystko przejęły sterowniki elektroniczne. Jakieś pomysły? |
krzysiek_33 Opel Omega płock | 2004-12-30 10:00:25 NIestety ja nadal walczę. Za tydzień mam wizytę w serwisie. Napiszę co zdjagnozowali ![]() |
bosy Omega B Caravan Rzeszów | 2004-12-30 23:37:27 witam
a tak na marginesie to czy naprawde uwazacie ze tompomat na nasze drogi to sprawa potrzebna? mam go w swojej omesi, duzo jezdze ale uzywalem go tylko na poczatku i tylko tak dla zabawy. przy ustawieniu stalej predkosci , na naszych drogach to caly czas albo hamuje sielnikiem z gorki albo zbyt mocno - niepotrzebnie i nieekonomicznie przyspiesza pod gorke - bezsens. Oczywiście jesli juz jest to dobrze zeby bylo sprawne ale.... pozdrawiam |
![]() TD Caravan Warszawa | 2004-12-31 12:46:25 Myślę, że nie za bardzo potrzebna.
To jest kwestia i dróg, i kultury jazdy. W Polszcze jak zostawisz przed sobą 20 m w mieście albo 40 m na trasie to od razu ktoś za tobą przyciśnie, wyprzedzi z prawej i wskoczy przed Ciebie ![]() Bezsens ![]() JaC PS. C o do zachowania tempomatu to uzupełnię, że u mnie po wciśnięciu pierwszą rzeczą jaką robi to jest redukcja biegu i zwiększenie obrotów. Dopiero za chwilę wraca na poprzedni bieg. Jak na razie próbka nie do końca reprezentatywna, bo... bezsens ![]()
|
krzysiek_33 Opel Omega płock | 2005-01-04 10:24:14 Jak jest to MA DZIAŁAĆ!!! Taka jego mać. ![]() |