| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Yaryś TOYOTA DRIVER Yarowóz WAAAWAAA | 2004-04-27 11:02:53 wez na dach podaj potem ceny
na klapie bedzie ci odstawac na boki i jeszcze kogos/cos zachaczysz |
Mario_wawa TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Luna Warszawa | 2004-04-27 12:54:37
Ostatnio sam poszukuje do Yarka 3D i ceny sa chore. Polskiech do 3d nie produkują. Do 5 D oczywiście nie ma problemu i jest cały przekrój cenowy zaczynając już od 160 (cena bazy). Najtańsza baza do 3D to oryginał z Toyoty. Do końca czerwca jest promocja z 501 na 420. Thule kosztuje 680 za samą bazę. |
_Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2004-04-27 14:17:17
A możesz napisać jaki udało Ci się znaleźć za 160zł? Właśnie poszukuję bazy do 5D. Podziel się informacjami Aha, sprawdź, czy FAPA nie robi bazy do Yarisa 3D, bo wydaje mi się, że tak. |
Mario_wawa TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Luna Warszawa | 2004-04-27 16:28:47 Znajoma kupiła w tej firmie do Seicento i była bardzo zadowolona. teraz jeździ C3 i także u nich kupiła. Jak chcieliśmy kupić razem tzn C3, Fabia Kombi i Yaris to belki do Yarka było około 160...tyle, że jak powiedziałem kolesiowi, że jest 3D to okazało się, że robią tylko do 5D amos Zachodnich jest dużo do 3D tylko te ceny. Zlustrowałem dokładnie cały rynek i natańsza jest promocja w Toyocie za 420. Mailowałem jeszcze z jakimś kolesiem z hurtowni Thule i mówił, ze bywają jakieś rzemieślnicze do 3D za 300 zł. ale jakość jest tragiczna. [ wiadomość edytowana przez: Mario_wawa dnia 2004-04-27 16:31:15 ] |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-04-27 16:38:51 Do kompostu z takim Amosem Moja Corolla jest już na rynku od ponad 2 lat, a oni nie mają do niej bagażnika !!! No i nie mają do Yarka 3D, beznadziejny wybór. Co ciekawe do Corolli i Yarisa oferująten sam bagażnik i w opisie mówią wyraźnie o modelu 3D. [ wiadomość edytowana przez: jackal dnia 2004-04-27 16:40:30 ] |
Mario_wawa TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Luna Warszawa | 2004-04-27 16:58:17 Kolo tłumaczył mi przez telefon, że do 3D bez rynienek (takich jak np w Corsie) jest trudniej i drożej i oni sie w to nie bawią ...niestety.
Szukałem tez czegoś na allegro bo nie zapłacę 700+belki na rowery. W życiu nie myślałem, że najtaniej mozna kupić oryginalną część w Toyocie...bo to 420 to dobra cena. |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-04-27 17:08:39 Na kiedy potrzebujesz i do kiedy jest promocja w Toyocie??? |
Mario_wawa TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Luna Warszawa | 2004-04-27 21:20:36
promocja jest do końca czerwca. W sumie nie potrzebuje na gwałt. Chciałbym kupić w przeciągu miesiąca...może nawet dwóch. Myślałem, że będzie troche taniej ale szczena mi opadła. |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-04-28 08:52:14 No to jeszcze masz trochę czasu żeby się rozejrzeć, a bagażnik w Toyocie uznaj za górną granicę cenową (chociaż porządnie zrobiony i dobry?) |
Lapa TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,0 3d Gdynia | 2004-04-28 09:00:05 No a ja wroce znowu do pytania o bgażnik na klapę.
W norauto twierdzili że mają chyba Thule który pasowałby do Yarisa. Czemu wszyscy przymierzacie sie jedynie do dachowego czy ten na klape jest gorszy???? HELP niech znajdzie sie ktoś kto ma bagaznik na klape!!!!! |
_Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2004-04-28 09:07:59 Faktycznie te bagażniki z Amosa jakieś nieciekawe Nie wiem, jak do Yarisa 3D, ale do 5D udało mi się znaleźć bagażniki z firmy La Prealpina - patrz link bagażnik Yaris. Cena do 5D to ok. 230zł. Są też podstawy do Yarisa w NoreAuto, co ciekawe z aluminiowymi belkami i zamkami za ok. 300-320zł (nie jestem pewny czy są do 3D, ale warto zapytać.) Podsumowując; w Internecie ciężko było znaleść cokolwiek, natomiast rozglądając się po sklepach typu FeuVert, czy NoreAuto można znaleźć różne nieoryginalne podstawy bagażnika do Yarisa. Te które wymieniłem wydały mi się najciekawsze. |
Lapa TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,0 3d Gdynia | 2004-05-05 10:08:47 W norauto do 3d mają tylko thule (na zamówienie) cena około 500 zł !! to tańsza podstawa jest w Toyocie - 416 zł!!!!! |
_Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2004-05-05 10:57:23 Odsyłam raz jeszcze do bagażników LaPrealpina (link podałem w poprzednim poście). Jest wersja do Yarisa 3D - o cenę trzeba zadzwonić, ale do Yarisa 5D to ok. 230zł. |
Lapa TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,0 3d Gdynia | 2004-05-05 12:24:46 czekam na kontakt w sprawie tej prealpiny ale na innej stronie poświęconej tym bagażnikom yaris 3d nie jest wymieniony więc mają jakieś rozbieżności. |
Lapa TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,0 3d Gdynia | 2004-05-06 10:44:13 No i kicha. Dostałem maila z La prealpina i piszą że do yarisa 3d ten bagażnik może być jako bagażnik do nart do rwierów już nie. Czyli najtańszy jest ten z salonu ... ale jaja!!! |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-05-06 11:55:27 A czym się różni mocowanie bagażnika dachowego do Yarka w wersji 3d od 5d ???
Czy klapa bagażnika w wersji 3d jest inna niż w 5d ??? Przecież takie bagażniki, dachowe i na klapę) powinny mieć jakiś zakres regulacji i dać się przymocować do aut niewie różniących się odległościami rowków, czy krawędziami klapy. |
Lapa TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,0 3d Gdynia | 2004-05-07 14:20:30 Jackal: na klapę bagażnika niczym się nie różni ale ja postanowiłem kupić na dach. Tu problem polega na:
- braku tylnych drzwi, - braku rynienek, - braku miejsc mocowania bagażnika. Bagażnik dachowy do 3d sprzedawany w ASO ma 3 belki!!! poprzeczne. Przednia i środkowa łapią za otwór drzwiowy. a tylna się rozpiera miedzu wgłębieniami "rynienkowymi" no i oczywiście jest połączona z belkami przednimi co zapobiega podskakiwaniu. Cena 416 zł (ale tylko jest to podstawa bez zamków) Zamki dodatkowo 50 zł. Narazie zamówiłem razem z zamkami chyba warto je mieć. Przypominam że Thule który ma bagażnik do wersji 3d kosztuje około 500 zł tzn ponad 500 zł. A w innym sklepie powiedzieli mi że ponad 600 bo potrzebne są jeszcze jakieś adaptery!!!! |
mandes TOYOTA DRIVER Toyota Starlet Warszawa | 2004-05-07 14:32:11 Weź na dach, szczerze doradzam...
Ja też miałem podobny dylemat, ale wybierając bagaźnik miałem możliwośc przetestowania tego na dach i tego na tylną klapę. U mnie okazało się że lepszym rozwiązaniem bedzie ten na dach , ponieważ bagażnik na klapę, opiera sie głównie na zderzaku (cały ciężar bagaźnika łącznie a rowerami tak obciążał zderzak, że o mało się nie urwał (opuścił się ok. 3 cm). Poza tym jest jeszcze kilka argumentów in minus: jak np. brak możliwośći kożystania z bagażnika (o czym było już w poprzednich postach), A niech by złapać gumę na trasie i pojawiła by sie konieczność wymiany koła, a co za tym idzie otworzenia klapy bagażnika i wyjęcia koła zapasowego, trzeba przy tym zdemontowac rowery i cały bagaźnik. Reasumując: jestem stanowczo za bagażnikiem dachowym. |