Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() krisb Astra Classic Poznań | 2004-04-28 09:51:21 nigdy nie słyszałem o takim czujniku. Na początek proponowałbym Tobie udac się do jakiegoś dobrego serwisu wyspecjalizowanego w silnikach Dieslowskich (np. BOSCH SERVICE, tylko nie wszystkie te serwisy maja diagnostykę Diesli)... ale od tego zacznij, a nie ASO ![]() |
![]() DamianSz Forumowicz OPEL OMEGA B FL 2,5 ... Kędzierzyn - Koźle | 2004-04-29 00:39:05 Może chodziło mu o czujnik obrotów wału korbowego poszukam jeszcze i dam znać. |
![]() krisb Astra Classic Poznań | 2004-04-29 13:34:06 jesli ten bład faktycznie oznacza czujnik wału korbowego, to taka częśc kosztuje ok.280plz - póki co zamiennika nie spotkałem, a więc tylko oryginał. Jaki masz silnik: Y17DT? zobacz w dowodzie rej, na początek nr silnika...
czujnika obr.wałka rozrządu ten silnik nie ma, więc to pewnie będzie tez od wału. O ile ten błąd to faktycznie to - skoro DamianSz to sprawdził, to pewnie tak jest. |
![]() krisb Astra Classic Poznań | 2004-04-30 09:46:53
SEDNO SPRAWY ![]() moja firma odczuła to samo: zgodnie z zaleceniami ASO w Movano 2.2DTI wymieniliśmy recyrkulator, potem znowu coś (razem 1500 - zero efektu, te części wskazywał komputer), a okazało się że to jakiś czujnik cisnienia na pompie wtryskowej właśnie - nie dostępny w ASO, nie ma w EPC, ale jest poza siecią, a nawet w sieci OPLA w Holandii - gdzie zresztą został naprawiony... jest różnica jak się wymieni pompę za klika tysiaków a czujnik za kilka stówek, co? nie licząc już niepotrzebnie założonych wcześniej 2 części... Andy-kk: rozumiem Twoje zdenerwowanie, bo to tak jak by mi ktoś powiedział że to co robię to robie źle i wogóle jestem do dupy. Ale niestety taka jest opinia odnośnie fachowości robót w ASO... I zdaję sobie sprawę że mała grupa na nią zapracowała, no ale tak to poszło w świat. Mi np. powiedziano że na gwarancji wymieniono silniczek krokowy - gówno prawda, może przeczyścili, ale nie wymienili (zaznaczyłem sobie), dopiero po interwencji to zrobili. Wiem że macie szkolenia i wiedzę większą niż my - bo dla nas często niedostępną, ale wielu w ASO po prostu wali w konia i ma w dupie klienta - nie pomyślą, tylko na łatwiznę: WYMIENIĆ, SKASOWAĆ. Ale wiem że jest wielu uczciwych Fachowców w serwisach - sam takich znam, i na całe szczęście można u nich zrobić samochód PO GODZINACH. W warsztacie w którym sobie dłubią, a jak maja problem to jadą na TECHa do roboty ![]() ![]() Także sorry jeśli uraziłem, nie bierz tego bezpośrednio do siebie. |
![]() knera-zbigniew astraII 1.7dti Łowicz | 2004-04-30 16:39:38 PANOWIE wróciłem od BOSCHA i co ?
U nich kompuer też pokazuje te błędy P-0370/czujnik położenia pompy/ 0335/brak obrotów silnika/ i sprawa się rypła Gość nie wie kto mógłby mi pomóc Chociaż też słyszał że są ludzie którzy rabią takie rzeczy Problem był też tego typu że nie było opisu błędu a nawet gdyby był to nie ma skąd wziąć tego czujnika /no i trzeba mieć sprzęt do naprawy/ Może Ty Andy-kk byś mi coś podpowiedział konkretnego Bo wierzyć mi sie nie chce że ja jeden jeżdżę po Polsce Astrą z takim silnikiem /przecież gdzieś ludzie to naprawiają - nie koniecznie w Holandii/ |
![]() knera-zbigniew astraII 1.7dti Łowicz | 2004-05-06 21:47:07 PANOWIE
MINĄŁ TYDZIEŃ A AUTO JEŹDZI JAK GDYBY NIGDY NIC NIC W NIM NIE ZROBIONO PO PROSTU JEŹDZI /czasami zawarczy przy dodawaniu gazu - ale tylko czasami/ CZUJNIKA NIGDZIE NIE ZNALAZŁEM ALE ZA TO ZAOFEROWANO MI UŻYWANĄ POMPĘ /Węgierską/ Z 6 MIESIĘCZNĄ GWARANCJĄ CZY KTOŚ SIĘ ORIENTUJE W PRODUKCJI POMP /na Węgrzech/ DO TAKICH SILNIKÓW JAK MÓJ |
![]() DamianSz Forumowicz OPEL OMEGA B FL 2,5 ... Kędzierzyn - Koźle | 2004-05-06 23:25:31 O ile dobrze pamiętam do tych silników OPEL wkładał pompy BOSCHa i LUCASa. |
![]() krisb Astra Classic Poznań | 2004-05-07 09:04:03 czyli normalne cuda... ![]() a tak na marginesie: po cichu liczyłem, że andy-kk jakoś się ustosunkuje do naszych dalszych wypowiedzi, a tym bardziej POMOŻE - skoro ma wiedzę:
myślałem że poda jakieś szczegóły: gdzie, skąd i za ile.... Z pewnością byłby to duży plus dla człowieka z ASO, nie mówię że od razu ASO na piedestał i wogółe tylko do nich, ale przestalibysmy generalizować, że ASO to zło itp. Ale nie, lepiej sie obrazić i stosować zasadę: JA WIEM.... ALE NIE POWIEM |