| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ekimm Espero Warszawa | 2004-04-28 13:53:54 dziś zakupiłem nowe amortyzatory na przód do mojego bolida z tego co przeczytałem na forum i wywnioskowałem to się zdecydowałem na KAYABY amortyzatorki gazowe, jutro zakładam i zobacze jak sie na nich smiga. zapłaciłem za komplet 340 zł to chyba nie drogo.... |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2004-04-28 14:08:53 Cena calkiem OK, a ile Cie wyniesie zalozenie ?
Z amorow napewno bedziesz zadowolony Ja nie moglem poznac samochodu |
ekimm Espero Warszawa | 2004-04-28 14:43:01 zakładać bede sam, mam dostęp do warsztau więc po co płacic za założenie. Pomecze sie jutro troszeczke i amm nadzieje że samochodu nie poznam. Chciałbym jeszcze tył wymienić razem ze sprężynami ale brak kaski narazie. A Ty Dicer zakładałeś amorki na stare sprężyny ?bo ja mam je od nowosci od 97 roku ale chyba powinno być ok |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2004-04-28 15:22:58
Fajnie masz
I bedzie |
ekimm Espero Warszawa | 2004-05-04 08:44:19 zrobiłem juz 2000 km na nowych amorkach i powiem że rewelacja samochód o wiele lepiej wybiera nierównosci, stał sie stabilniejszy ale zauwarzyłem że tył tez mam do wymiany przód trzyma sie znakomicie ale tyłek mi rzuca na wszystkie strony znóe dodatkowe koszty |
mcneo Espero, Impreza WRX ... Leżajsk Connecticut - USA | 2004-05-04 14:32:03 jak chcesz to ja mam komplet do sprzedania po 50 tys. - u mnie nic nie obcieralo i sie dobrze na nich jezdzilo. Wymienilem sobie na nizsze z Astry GSI . Jakby co to na priv mi napisz |
Armani01 | 2004-05-04 14:36:32 Ja też planuję wymianę na twardsze ,także chyba na twoje się nie skuszę |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-05-04 18:11:59
Niestety "huśtanie" autka na nierównościach ma dwa podłoża (dwa... główne). Sprężyny to jedna sprawa, ale nie zapoinać proszę o drążkach stabilizacyjnych. Nie bez powodu w kompletach zawieszenia renomowanych producentów (np. Eibach ProSport) do kompletu zawierającego czy to zawieszenie gwintowane, czy też zestaw sprężyn śrubowych i (osobno) amortyzatorów (najczęściej o regulowanej charakterystyce tłumiania) dodaje się właśnie komplet stabilizatorów przedniej i tylnej osi. Najlepszym przykładem jest tu Alfa 156, do której mozna dokupić kilka systemów tego typu. Tak wiec... sprężyny i amorki, to nie wszystko. Choć z drugiej strony dostać do Esperaka grubsze stabilizatory było by bardzo trudno Pozdrawiam - SpeedR |