| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-04-29 13:41:26 tak. magnetyzer zdecydowanie poprawia samopoczucie wlasciciela.
a powaznie: gdyby bylo to takie cudo, juz dawno montowali by to w autach producenci, za sowita doplata. a ktos bylby milionerem sprzedajac patent na to cudo. bajki kolego, bajki. Moto doktorek tez pomaga. |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-04-29 13:53:43 Dokladnie! Moim zdaniem to pic na wode i chyba szkoda na to wydawac pieniedzy!! |
Pablox SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107'89 -była, ... Gdynia | 2004-04-29 18:45:36 ogiogi- jak chcesz sobie sprawdzic czy to cos daje znajdz rozwalone 2 dyski w nich po otwarciu znajdziesz wlasnie takie magnesy NEODYMOWE (tylko troche inny ksztalt) i zaloz je sobie na przewod paliwowy (od gory i od dolu) przed samym gaźnikiem i bedziesz mial magnetyzer juz taniej sie nie da |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-04-30 00:33:43 mozna dac tez glosnikowe. Najpeijej, kiedy jest otwor chlodzenia cewki ma srednice zblizona do przewodu, na ktory chcemy go zalozyc. ale jak rozpoznac bieguny, to nie wiem. Wiem, ze magnetyze g. daje, w dieslu takze.
no, moze sie przydac, gdyby sie w ladzie w srodku pluskiewki czyli pinezki rozsypaly. |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-04-30 11:14:57 szkodzic - nie szkodza.... |
Pablox SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107'89 -była, ... Gdynia | 2004-04-30 13:10:44 a czy pomoze? - to sie okaze
ogiogi pamietaj, ze na jednej plaszczyznie magnesu z dysku sa dwa bieguny ( w polowie sie zmieniaja) takze bedzie troche ciazko cos z tego zbudowac, bo pole magnetyczne nie bedzie ci sie dobrze ukladalo |
Hennos SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada samara 2109 Płońsk | 2004-05-03 15:55:15 Poszukam na dniach, na razie mam "potąd" zajęć.
To bylo o magnetyzerze "Gasbooster", czy jakos tak. [ wiadomość edytowana przez: Hennos dnia 2004-05-03 15:59:09 ] |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-05-03 19:16:36 Ciekawe czy w cywilizowanych krajach wiedzą coś o magnetyzerach??? Dla mnie to egzotyka.
Argument przeciw teorii na której jest oparte działanie magnetyzera jest prosty i intuicyjnie wyczuwany przez wszystkich: Ani tlen z powietrza , ani węglowodory nie są podatne na oddziaływnie pola magnetycznego ( szczególnie o tak słabym natężeniu jak w magnetyzerze i w tak krótkim czasie w jakim benzyna czy LPG przepływa przez Magnetyzer) Nie przekonują mnie teoryjki producentów magnetyzerów i dlatego nawet nie chcę próbować ich zakładać. Nie obchodzi mnie 0.05% oszczędności i 0.5% wzrost momentu obrotowego nawet jeśli ktoś to udowodni rzetelnym pomiarem. A jak ma się do tego Castrol Magnatec??? Namagnesowali olej??? |
Hennos SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada samara 2109 Płońsk | 2004-05-03 21:24:13 Znalazlem artykul o magnetyzerze "Gasbooster" z gazety AMS, zalaczam link (gif ma 100 KB)
Gasbooster |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-05-03 22:05:33 Hmm, ja kiedys zastanawialem sie nad tym dosc powaznie, z racji wielkiego HALO naokolo magnetyzerow, zwlaszcza ze maczalem sie kiedys bardzo, w chemicznym aspekcie zwiazkow(roznych) w tym palnych=paliwa.
TEORETYCZNIE - byc moze ze pole magnetyczne oddziala na paliwo - zmieniajac ulozenie czasteczek, co BYC moze spowoduje np. lepsze spalanie. Ale trzeba by sie tu powaznie zastanowic nad tym czy paliwo jest podatne na pole magnetyczne w jakikolwiek sposob, a nawet gdy, to czy zdazy sie to "odbyc" w tak krotkim czasie- jak wspominal Grzegorz. Z tego co pamietam, jeden z profesjonalnych zakladow tuningowych dostal w ofercie takie wynalazki, min do testow - ale jak dostarczyciel dowiedzial sie ze firma opublikuje wyniki testow, zaraz sie wycofal.ALe tego nie jestem pewny-nie wiem czy to czasem nie dotyczylo filtorw stozkowych czy czegos Moze to odszukam JA sobie mysle tak - jezeli ktos ma kase, to moze sobie takie cudo zafundowac- zaszkodzic nie powinno(ale na pewno nie wiem) byc moze ze pomoze No chyba ze ktos wywala zbedne kilogramy/gramy z auta- to niech nie wklada, a za pieniazki kupi...eee nie wiem, dziecku lizaka, albo dwa |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-05-03 23:17:48
Pamiętam , że pierwsze magnetyzery wymagały przecięcia węża doprowadzającego paliwo. Każdy rozsądny człowiek musi mieć kuku, żeby przecinać taki oryginalny szczelny wąż i komplikować układ dodatkowymi zwężeniami ( bo króciec magnetyzera musiał byc przecież węższy niż przewód) i potencjalnymi nieszczelnościami. Dlatego w wyniku "intensywnych badań naukowych" znaleziono sposób i "najnowocześniejsze" magnetyzery nie wymagają już ingerencji w układ paliwowy , a mają oczywiście coraz lepsze parametry... Jak dla mnie żądanie kilkuset PLN za kawałek magnesu to totalny przekręt. Przypominaja mi się szklane paciorki za które hiszpańscy konkwistadorzy podobno kupowali złoto od Indian...Nie lepiej za takie pieniądze kupić fajny tłumik przelotowy? Tu nie ma wątpliwości, że szanse na poprawę parametrów silnika są realne...(tylko nie zaczynajcie o strumienicach |
Hennos SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada samara 2109 Płońsk | 2004-05-03 23:33:02 Fajne byly za komuny rozne wynalazki, ktore mialy niby zmniejszyc zuzycie paliwa |
ogiogi SYMPATYCZNY GOŚĆ Ford Focus Ruda Śląska | 2004-05-05 19:48:11 po pierwsze nie kosztuje to kilkaset tylko kilkadziesiat zlotych (owszem sa takie po 500 ale to jest dalej tylko magnes)
tak czy inaczej dalej mam wrazenie ze wlasciciele sie nie wychylaja obawiajac sie tzw krytyki |
Alu Łada 2107 Ruda Śląska | 2004-05-05 20:06:36 a jak jestesmy przy zwiekszaniu mocy to ja chciałem zapytać czy te naklejki klubowe tez cos mi moc zwiekszą??
bo ja dwie zamowiłem pozdrawiam, |