MotoNews.pl
7 TOYOTA YARIS JAKIE GŁOŚNIKI NA TYLNA PÓŁKE I DO PRZODU. (47427/18)

TOYOTA YARIS JAKIE GŁOŚNIKI NA TYLNA PÓŁKE I DO PRZODU.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
JAKIE GLOSNIKI 3 DROZNE ELIPTYCZNE NADAJA SIE W SAM RAZ NA TYLNA POLKE DO YARISKA NARAZIE CHCE WYPROBOWAC TO NA SERYJNYM RADIU JAK BEDZIE TO GRALO, A POZNIEJ NAJWYZEJ ZMIENIE NA RADIO PIONEER, JAKIEGO ROZMIARU I JAKIEJ FIRMY NAJEPIEJ KUPIC GLOSNIKI I JAKIEGO ROZMIARU, ROWNIEZ JAKIE GLOSNICZKI WARTO WSADZIC DO PRZODU W DRZWI I JAKIE GWIZDKI.

Cytat:
2004-04-29 17:26:05, tubylas pisze:
JAKIE GLOSNIKI 3 DROZNE ELIPTYCZNE NADAJA SIE W SAM RAZ NA TYLNA POLKE DO YARISKA NARAZIE CHCE WYPROBOWAC TO NA SERYJNYM RADIU JAK BEDZIE TO GRALO, A POZNIEJ NAJWYZEJ ZMIENIE NA RADIO PIONEER, JAKIEGO ROZMIARU I JAKIEJ FIRMY NAJEPIEJ KUPIC GLOSNIKI I JAKIEGO ROZMIARU, ROWNIEZ JAKIE GLOSNICZKI WARTO WSADZIC DO PRZODU W DRZWI I JAKIE GWIZDKI.

Pogadaj z Janooopem - to jego specjalizacja klik
klik
wszystko pod seryjne radio

Niestety seryjne radio nie jest za ciekawe do podłączania głośników. W takim rozwiązaniu bez wzmacniacza ani rusz. Radio seryjne ma tylko coś ok 4*5 wat w wersji z CD. Tak węc nie zagra to zbyt ładnie. Głośniki można włożyć na tylnią półkę ale nie polecam tego chyba że zmieniasz półkę na coś mocniejszego. Bo seryjna półka zbytnio nie nadaje się jest cienka i z jakiejś specjalnego mateiału a głośniczki wolą pracować na czmś twarszym i stalilnym

głośniki przod tył JBL -przod 13 cm 130 Wat CS seria , tył 6"x9" CS 396e 210wat, do tego wzmacniacz 360W Magnat (gladiator)... hm zagra na 100% ale nie na seryjnym radiu Pioneer 7400 polecam... albo wyzsza półka 8400... okablowanie ochelbach.. na twoim miejscu zaopatrzył bym się odrazu za jakas lepsza skrzynią bassową pioneer albo JBL ...

cenny:
Głośniki przod - 239zł
tył - 300zł
wzmacniacz (uzywany w dobrym stanie 300-350zł)
radio 850zł giełda

A ja mam Blaupunt XL217 w drzwiach - zamiast tweeterów - zostawiłem na zwrotnicy orginalne głosniki - i gra całkiem nieźle. Pasuja tez Blaupunkty Gce 660 - Niewielka przeróbka - ale efekt bardzo dobry. Oczywiście na drzwi załozone ramki z MDF.

" ...Bo seryjna półka zbytnio nie nadaje się jest cienka i z jakiejś specjalnego mateiału a głośniczki wolą pracować na czmś twarszym i stalilnym "

yyy hm pierwsze słysze... miałem półke z mdf-u 2,5 i grałem tez na seryjnej półce... i nie było różnicy... zajmuje się car audio wiec najwazniejsza dla mnie jest jakosc dźwięku... a na seryjnej półce nie dostrzegłem zadnych wad... bardziej bym się zastanowił nad wytłumieniem bagaznika i klapy ( ale to jak juz gł. niskotonowy jest)

P.S. co do tweeterów ( syk) hm JBL (210zł) albo sony (cena 99zŁ)

Zajmujesz sie car audio i polecasz glosniki za 240zl a sprzet grajacy z wyzszej polki??? po co?? dlaczego?? dla bajeru?? Fakt ze jak sie laduje w glosniki 1000zl warto dobry sprzet, ale do glosnikow za 240zl wystarczy jak te 800zl wyda na cos nowego z promocji....

Ja polecalbym dobre glosniki do przodu i skrzynia do tylu... chyba ze musisz miec bagaznik to wtedy na tylna polke 6x9 zamiast skrzyni... tak jak ja mam... i jestem zadowolony... w przednich drzwiach mam magnat bull power 16 (i kupa mdfu) a na tylnej polce tez z tej samej serii tylko 6x9, do tego wzmacniacz, radio najprostszy model jvc na mp3 i jest super...

" ...Bo seryjna półka zbytnio nie nadaje się jest cienka i z jakiejś specjalnego mateiału a głośniczki wolą pracować na czmś twarszym i stalilnym "

Ja tez mam seryjna polke i nie narzekam ale bede zmienial na mdf zeby mialy jakies oparcie porzadne...
ps. ktos zna wymiary tylnej polki dokladne??

GDZIE MOZNA DOSTAC "RAMKI MDF" DO DRZWI PRZEDNICH BADZ CZYM JE INNYM WYGLUSZYC ABY NIE POWSTAWAL REZONANS (PIERDZENIE)

KTORE Z GLOSNIKOW POLECACIE NA TYLNA POLKE (ORYGINALNA), PROSZE O WYMIANE KILKU MODELI WRAZ Z CENAMI I KTORY JEST GODNY POLECENIA NAJBARDZIEJ.

JAKIE GLOSNIKI WSTAWIC MOZNA DO PRZODU W DRZWI I JAKIE GWIZDKI (ROZMIAR ORAZ MODEL GLOSNIKOW).

WYKLUCZAM MONTARZ TUBY, ALE CZY JEST SENS MONTOWAC WZMACNIACZ DO SERYJNEGO RADIA NA CD??

CZY MACIE JAKIE WSKAZOWKI CO DO MONTARZU??

Cytat:
2004-04-29 21:44:24, bartosz8 pisze:

yyy hm pierwsze słysze... miałem półke z mdf-u 2,5 i grałem tez na seryjnej półce... i nie było różnicy... zajmuje się car audio wiec najwazniejsza dla mnie jest jakosc dźwięku... a na seryjnej półce nie dostrzegłem zadnych wad... bardziej bym się zastanowił nad wytłumieniem bagaznika i klapy ( ale to jak juz gł. niskotonowy jest)

Zgadzam się z wygłuszeniem ale testowałęm półkę zwykłą seryjną i tą którą zrobiłęm to różnica byłą w jakośći mid-bassu ale ja jestem zboczony na punkcie jakości i czystości grania.
Jeszcze zależność jak zrobiona jest półka to ma też duży wpływ. Ale dla większości ludzi nie ma różnicy
Co do wygłuszenia właśnie głókuję aby zrobić podwójne wygłuszenie bo jeszcze za dużo mi wyłązi na zewnątrz

stachu moge polecić mu dobry sprzęt:
gł przod - JBL C508 GTI - 1600zł
gł tył - INFINITY KAPPA 693.3i - 900zł
wzmacniacz 1 JBL BPX 1100.1 - 5000zł (gł niskotonowy)
wzmaczniacz 2 - JBL PX 300.4 - 2500zł
gł. niskotonowy - JBL W15GTI - cena 2600zł
radio: DEH-P9400MP ew. 8400
jednostka DVD - PIONEER AVX-P7300DVD - cena 9000zł
kondensator 1 CAP 150C + blok zasilania = 840zł + 300zł
kondensator 2 CAP 100 + blok zasilania = 550zł + 300zł

okablowanie ochelbach - około 500 - 600zł (do całości)
montaz w zabudowie - 2000zł-4000zł (moze byc tez za 10.000tysł zł co kto lubi.

P.S. sprostowanie zajmuje się car audio prywatnie to moje hobby nie prowadze zadnej firmy...

Stachu to kiedy montujemy ????

aaaaaaaa i nie wspomne o wytłumieniu w tym się nie orientuje ale z tego co kiedys słyszałem to dość droga inwestycja...

Luzik umawiamy sie na termin i montuj sprzetu ile wlezie...

Cytat:
bartosz8 Wysłany: 2004-04-30 22:37:00
stachu moge polecić mu dobry sprzęt:
gł przod - JBL C508 GTI - 1600zł
gł tył - INFINITY KAPPA 693.3i - 900zł
wzmacniacz 1 JBL BPX 1100.1 - 5000zł (gł niskotonowy)
wzmaczniacz 2 - JBL PX 300.4 - 2500zł
gł. niskotonowy - JBL W15GTI - cena 2600zł
radio: DEH-P9400MP ew. 8400
jednostka DVD - PIONEER AVX-P7300DVD - cena 9000zł
kondensator 1 CAP 150C + blok zasilania = 840zł + 300zł
kondensator 2 CAP 100 + blok zasilania = 550zł + 300zł

okablowanie ochelbach - około 500 - 600zł (do całości)

hahaha, nie odpowiadaławam propozycja głośniczków które polecił Bartosz to gość poszedł na całego nieźle się rozpędziłeś...
ja również planuję zmienić głośniczki w drzwiach... ale tylko planuję a co do rezultatów to nie jestem pewien